Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz -Solt- #27555 üzenetére

    Nem itt, de ezt a kört már lefutottuk. Egy ideje adott széria nem jelenti egyben az adott architektúra teljes skáláját, így a nagy Kepler nem a 600-as hanem 700-as szériában jelent csak meg. 600-as szériában valóban 680-volt a csúcs egy GPU-s kártya, de legnagyobb lapkára már GTX 780, Titan, 780 Ti és Titan black épült.
    Ahogy Nv átvitte a kisebb keplereket 700-as sorozatba (majd 750 Ti lett Maxwell szárnypróbálgatása), úgy lett 7970-böl R9 280X és szintén nagyobb szünettel futott be a legnagyobb GCN R9 290X. Nv-nél nagyobb léptekkel haladtak az általánosan mérhető teljesítményt nézve. Több részegység majd magas órajel és Maxwell-nél "duplázott" backend. AMD-nél speciális nem minden címben honorált fejlesztések történtek, pl nem minden cím tud profitálni a 4096 ALU-ból ha másutt van a szük keresztmetszet. Viszont jó szolgálatot tehet részecske és hajszimulációban (TR, AVP) vagy jön jól Polarisnak a gyors kód Doom alatt. Ugyanígy NV is épít a lapkái magas geometriai és tesszellációs képességére, Witcher 3-ban vagy Fallout 4-ben.
    Szerintem GCN 1.0 óta egyébként Polaris a legnagyobb előrelépése AMD-nek, csak eközben Nv Kepler óta mamut léptekkel haladt Maxwellel és Pascallal, nem a lapkák speciális képességét, hanem órajelét vagy és részegység einek számát tekintve (ahogy az ALU:TMU:ROP mix is változott Kepler óta).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák