Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Petykemano #23642 üzenetére

    Megkockáztatom, hogy RX 480 jelenlegi teljesítményét a 32 blending egység érinti legérzékenyebben [Abu ha nem így van annak okát kifejthetnéd], ezt akkor lehetne kijelenteni, hogy összeeresztenénk a kártyákat élsimítás nélkül vagy/és magas minőségi beállításokkal de nem túl magas felbontáson és RX 480 lényegesen jobban szerepelne. Úgy rémlik TweakTown mért korábban AA nélkül.
    A másik megoldás az lenne ha azonos órajelen eresztenék egymásnak RX 470-et és RX 480-at, feltételezve hogy a blending egységek száma nem csökken a kisebbik kártyán és a memória órajel is egyezik.
    Nem hiszem, hogy a 8 Gbps memória korlátozó tényező lenne a jelenlegi kivitelnél. Bár Maxwell, Pascal esetében a dcc igen hatékony (hatékonyabb mint Tonga / Fury esetében), ott egy kategóriával magasabbra pozicionált kártyák rendelkeznek 256-320 GB/s sávszélességgel.
    A magasabb órajel amúgy minden részegység teljesítményén javítana. Gyakorlatilag ezzel matekozik a zöld oldal és hozza az aktuális Tier2-vel az előző Tier1-et.

    Egyelőre úgy néz ki, hogy AMD a jelenlegi kártyáknál is Compute irányba tolta el a "tranzisztor-büdzsét" [na jó nem olyan hatalmas egy CU ez tény], ami olyan játékoknál lehet hasznos mint a Hitman. Minél több ehhez hasonló motorral jelenik meg játék AMD-nek annál jobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák