Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Abu85 #23436 üzenetére

    Félreértettél.
    A Doom helyett írhattam volna mást is. A lényeg: egy low power mobil Polaris majd elfuttat egy AAA címet egész jól, alacsony fogyasztással. Miközben DXVA/multimonitorral hasonló nagyságrendű fogyasztással fut.

    Nyilván jobb lesz mobilban gondolom, mint desktopon, jobban figyelnek rá, de ez vicc, hogy ilyen fogyasztásokat produkál az asztali is. Ahogy írtam, simán 10 éve ugyanezt a sz*rt nyomják.

    Nem tudom milyen utófeldolgozókra gondolsz, HTPC topicban van 1-2 madvr őrült, annak a custom filtereing kívül normál lejátszóban zérónulla utófeldolgozásról tudok, ami létezne... vagy alapból használná valaki/valami. Még a catalystban is default off-ra került a sok sz*r az utóbbi 1-2 évben szerencsére.
    De ha pl. HQV benchmark képminőséget nézek akkor is kb. DDR3-as 6450-nél (a lassú ram miatt) láttam utoljára kimutatható különbséget modellek és gyártók között is. Azon kívül kb. minden a max pontszámot dobja X éve. Sőt, a csillió GHz-re járatott gpu/ram mellett úgy tudom, hogy a default DXVA scalerek is Intelen jobbak már. (Értelemszerűen lehet jobb AMD-n is, de a default algoritmus vmi gyengébbre van állítva és annyi. És ez sem erő kérdése, tekintve a pár wattos IGP-ket.)

    Félreértés ne essék, amúgy gamingre a 480 nekem nem meglepetés és nem is negatív. Teljesen rendben van. A tuningot még nem látom tisztán, a fogyi kicsit gyengébb mint nv-n, de csak kicsit. (pedig ha van akit ez zavar az én vagyok) Kb ennyi. A többi mind pozitív. Csak ez az évtizedes low power bohóckodás zavar. Mert ez nem lehet más, nem atomfizika, valószínűleg meg tudnák oldani 5 perc alatt ha akarnák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák