Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • meri

    aktív tag

    Sziasztok! Egy használtan vett alaplap+CPU+mem kombót próbálgatok, de nem bootol. A memória jó, teszteltem más alaplapban. A cuccok: Gigabyte Aorus X570 Elite, Ryzen 5 3600.
    A tünet: PSU főkapcsoló be: az alaplap RGB-je egy pillanatra felvillan, aztán elalszik. A memóriák RGB-je 3-4 mp után bekapcsol (!). Power on-ra a CPU- és házventilátorok bekapcsolnak, a videokártya (tesztelt, 2060S) RGB-je bekapcsol, de kép nincs (DP, VGA-ba dugva), és a 3 pin-es RGB-re kötött RGB-k nem világítanak. Kikapcsolni pedig csak a főkapcsolval lehet, a power buttonra nem reagál.

    CPU tesztre egy másik alaplapban / ebben az alaplapban másik CPU-t kipróbálni hétvégén lesz lehetőségem. Amit eddig próbáltam:
    - CMOS reset elemkivétellel és a CMOS reset PIN-ek rövidre zárásával
    - BIOS update USB-ről, a Q-Flash feature-rel: látszik, hogy "ránéz" az USB stick-re, de aztán semmi (a Q-Flash LED-nek kéne villognia, ha update-el)
    - CPU megigazítása, lábak szemrevételezése - elvileg jó...
    Ha a CPU nincs benne, és úgy adok neki áramot, akkor a memória RGB-k nem világítanak.

    A PSU egy Corsair RM 750x, ezt máshol még nem teszteltem; a ház új (NZXT H7), de már volt "tesztelve" egy másik konfiggal (USB stb kábelek nem rövidzárasak stb.), a hűtő egy Thermalright Perless Assassin SE 120.

    Van valakinek esetleg ötlete, mi lehet ez? Köszi előre is...

    uff

Új hozzászólás Aktív témák