Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • korcsi

    veterán

    válasz direwolf #17191 üzenetére

    Engedd el! :)
    A fogyasztásban a "C states"-ek működése miatt nincs különbség nálad, nálam frekvenciát vagy feszültséget megadva tiltódik az is (nem kellene) így adódik a +8W-os fogyasztás.
    Ezen pdf 13. oldalán részletezve.

    (#17181) wwenigma: Pont 1000? Nem 999 nem 1001? :)
    Ha beállítok egy picivel magasabb szorzót mint amit adott feszültségen szeret, akkor fagyi a vége, hogy is tudná a peocesszor magáról, hogy stabil egy beállítás vagy nem? Minden műveletet kétszer végrehajt és ellenőrzi az eredményt? (Adatátvitelnél lehet hiba ellenőrzést végezni, itt ez a lehetőség nem áll fent.)
    Van egy feszültség-frekvencia görbe ami mentén a hőnérsékleti és fogyasztási adatok alapján szabályoz az eszköz, nincs varázslat...

    (#17183) wwenigma: Még PH-s teszt alapján is Intel jobban áll idle fogyasztásban, akkor ők valamit még jobban csinálnak. :)

    (#17186) BerserkGuts: szemtől-szembe is bárkit le fiamozol?

    #17192) Dragon3000: azt írod: "de idle a kisebb amper miatt kisebb lesz a feszültség" tehát alacsonyabb áram hatására alacsonyabb a feszültség, pedig eddigi tapasztalataim alapján a feszültség hatására folyik az áram és nem fordítva.

    Szerintem nem túl jó az eredmény ebből a szempontból (idle fogyasztás) tetézték a dolgot a ryzen sémával, ami lehet, hogy bizonyos helyzetekbe hoz valamit teljesítménybe (0,8V 2,2GHz helyett 1,45V 4,3GHz-en nyit meg egy weboldalt) máshol nem tudom van e jelentősége.

    [ Szerkesztve ]

    referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

Új hozzászólás Aktív témák