-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz abridabri #4648 üzenetére
Persze nem biztos hogy vaporkamrás mert egy szóval sem írtad még hogy LE de leszedni akkoris butaság.
szerintem egyszerűen túlhajtjátok 2400 fordulaton, 1700 az már húzás...
El tudod adni jó áron a piacon a nitro+t és veszel egy olcsóbb MSI Vegaát és azt levizezed. Arra rámegy a ref EK blokkja. De sutba dobni egy vaporkamrát az olyan... kicsi érzékeny lelkemnek kannibalizmus[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz abridabri #4644 üzenetére
Jo, csak ott nem 300W-ot eszik, hanem 4-500-at. Huzas nelkul levegos BIOSszal +50% TDP-vel szo nelkul belenyal 400W+-ba a ref kartya is.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
törölt tag
-
Raggie
őstag
válasz abridabri #4644 üzenetére
Azért messze nem a legjobb hűtésű az a ház...
Hiába fújja két 18cm-es venti a kártyát, ha nincs ami ki is vigye a meleget a házból. A leírása alapján egyetlen 12cm-es ventit lehet a tetejére tenni, ami lófütty... Csak a meleg levegő felfelé szállására bízni a kijutást pedig bőven nem elég. A házban levő meleg levegő megreked és hiába keringetik azt a ventik, nem lesz hűvösebb tőle a hűtendő kártya.Valamint ha +100 TDP-t ráadja, akkor ne csodálkozzon, hogy termeli is a hőt.
Clint Eastwood FTW
-
törölt tag
Valami történik mert ALZÁnál is beszakadtak az árak:
SAPPHIRE PULSE Radeon RX Vega 56 8G HBM2 189 990 Ft
GIGABYTE RX VEGA 56 GAMING OC 8G 178 490 Ft -
törölt tag
válasz -Gabesz- #4656 üzenetére
Jó arra még azért nem merném azt mondani hogy beszakadt az ár.
De euba font áron szivárog át a dollár. így az 449 es ár egy játékkal arra nyugodtan mondhatjuk
közhírré tétetik (hiö jír hiö jír): hogy MSRP árra zuhant vissza a Vega. Custom ingyen játékkal. (középáron 163.800 FT)
Ebben a történetben csak az érdekel már hogy az 5 nap múlva levő NVs Keynote vagy a 12 nap múlva tartandó Computexes AMD konferenciához van e köze mindennek )[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz -Gabesz- #4656 üzenetére
Ha ref pcb, akkor olyan mindegy, felrakod ami jolesik a ref biosok kozul. De tenyleg erdekes, foleg, hogy azert vannak elvileg vizezve, hogy menjen az 1750MHz orajel is, akar.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
veterán
Teljesen hibas amit mondasz, abszolut nem kell kifujo venti ,pozitiv legnyomas van a hazban tehat minden meleg szepen kimegy a tetejen Nem tud megrekedni sehol a meleg,90fokkal el van forgatva az alaplap . a VGA nem a CPU alatt van hanem parhuzamosan.
Anno az en hazam volt, csinaltam rola 2videot ,exhaust venti nelkul :
1
2Ennek a haznak az egyel nagyobb verzioja a mai napig a leghutes kiralya : King of Case Airflow: SilverStone Raven RV02 Revisit
[ Szerkesztve ]
-
Gerr'y
senior tag
válasz #45185024 #4657 üzenetére
AMD akciózik, június 30-ig. Csak a felhalmozott raktárkészleteket ürítik. 2019 előtt nem várható semmi új VGA gamer vonalon.
-An optimist might consider these discounts a prelude to something new being on the horizon come the end of June :p
Good deals again Gibbo, you must have serious Jedi negotiating skills-Well nothing from AMD most likely until sometime in 2019.
I think there were similar delusional thoughts on something new when they did the crazy deals before XMAS too, they simply do these promotions to increase sell out, there is plenty of vega inventory floating around so such promotions give a needed boost in sales. -
Raggie
őstag
válasz abridabri #4659 üzenetére
Persze megy kifelé csak nem eléggé. Ez egy Geforce-nak vagy RX480-nak elég lehet, de egy húzott 390X-nek vagy Vega-nak kevés. Ezeknek kell a full friss légáramlat. Hidd el, hogy valamennyire megreked bent a meleg, mert hiába megy ki a tetején szépen, azért mégsem annyival megy ki, mint amennyivel a két 18-as venti tolja be.
És értem én, hogy pozitív légnyomás, de ez nem a megfelelő hűtés egy ekkora étvágyú kártyának(400-500 watt-nyi max hőtermeléssel). De kezdünk nagyon OFF-ba menni.Clint Eastwood FTW
-
veterán
Nem elegge megy ki ? Megnezted a videot amit csinaltam ? Hidd el nem reked meg semmi .
ittha komolyabban erdekel a hutes tema az 5. ponttol erdemes atolvasni.
Egy haz tetejere rakott ventit is megforgat a kiaramlo legnyomas ,amit a 2db 18as Air Penetrator lemuvel. Probald ki otthon a normal kialakitasu hazadnal amiben nalad van hatso exhaust venti; tarts moge 10-15cmel egy ventit szerintem meg se fog mozdulni[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
196 már a nitro+ is
Figy ettől nem lesz olcsóbb, már amit mutatsz...
Elvileg ez készletkisöprés, bár mostmár Abu ismét azt mondja hogy lesz vega 20 radeon
de ha hozzáadod az MSRP árhoz a custom felárat a far cryt meg az azóta bekövetkezett memórai áremelést akkor full reális a 163 (dragonra). Az járt rosszul akinek most van a piacon bezsákolt kártyája , bár áprilisban ide is megírtam hogy árösszeomlás lesz de nem nagyon hitték sokan el.
Amikor majd újra bejönnek az Alzás féláfás emberek akkor lesznek majd ilyen mennyi is az áfamentes ár?
most a Pulse 149 600 Ft
Na akkor egy +10% bonuszért 165be hamarosan megkapod a piacon !!!
Attól olcsóbban nem, a bezsákolós embereknek meg mostantól nem lesz értelme a piacon mert kínálatira áll ismét vissza.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondolom majd attól függ lejön e az alsóházba hogy NV mit jelent be 6 nap múlva.
Ha nincs nyomás akkor ők ellesznek ezzel az árral. A szerverekbe fog menni a Vega 20 akkor oda nem viszik el már a 10-et, ez plusz készlet logikailag ugye...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az AMD mar vizes kartyakat sem gyart?
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
törölt tag
Nem, AIO is ref.
Gondolom most arra vonatkozik a kérdésed akkor miért volt eddig itt ott...
Mert ami 200ért nincs az 278ért van. spájz technológia 2018 Copyright.
Nem véletlenül keresi a srác a piacon sajátját eladta 240 ért[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
£539.98 Sapphire AMD RX VEGA 64 Nitro+ 8GB HBM2 Dual HDMI Dual DP Graphics Card
Ennyiért nem rossz Far CRy 5 el.
Amúgy tegnap kijátszottam a vége kegyetlen jó, az az autóvezetés mindent visz látványban Mindenképpen érdemes végigjátszani mert nagyot üt!!! csak ajánlom mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megint triplázok...
Piacra figyeljetek van kint 3 jó ajánlat is ! Egyesek szerint drasztikus az árcsökkenés
Most már tényleg érdekel a keynote-on holnapután éjjel mit mondanak. Addig azért én még kivárnék ! -
nagyúr
válasz #45185024 #4672 üzenetére
Igen mondhatni drasztikus, ugyanis az Asus a legdrágább vagy azok közé tartozik általában.
Viszont a többi nagykerben még nem láttam áresést, de ha az asus ennyire olcsó lett, az olcsóbb modellek akár 10-15k-val is olcsóbbak lehetnek ami meg már tényleg nem rosszÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
törölt tag
Az univerzum legsz rabb poénját most el fogom sütni.
Hogy szirénázk az AMD rendőrautó ???
Na nóó na nóó na nóóó
én szó'tam (Unboxing)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akinek valamilyen freesync-el kapcsolatos problémája van:
Az AMD külső események szolgáltatásának letiltása letiltja a Freesync szolgáltatást.
Na meg ezt azért figyelgessétek csak: Komodo RX-LE VEGA[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azzal kezdem a történet nem Vega specifikus. De mindenképpen AMD specifikus
Itt a fiatalember azt írja rá hogy "Fullscreen game detection"
Vagyis ez az én értelmezésem az hogy AMDnek valami gondja volt az ablakban freesync megjelenítéssel.
ez a rész pedig bedetektálja neki hogy oké nyomhatod , teljes képernyőn vagyunk. Aztán mikor kikapcsolod már nem mondja neki. De az aktív felhasználók ha itt a 4 állapotot kpróbálják kiderül. -
nagyúr
Leamortizálja az RX-eket....
Aham mesélj még, még
Csak a legutóbbi driver relase notejából másolok:
Up to 6% faster performance using Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1 on the Radeon™ RX Vega 56 (8GB) graphics card than with Radeon Software Adrenalin Edition 18.4.1 at 1920x1080 (1080p).1
Up to 13% faster performance using Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1 on the Radeon™ RX 580 (8GB) graphics card than with Radeon Software Adrenalin Edition 18.4.1 at 1920x1080 (1080p).2[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az hogy a windmill demo alatt nem okés kit érdekel?
Játékok alatt nulla tearing, vagy flickering van....Másik dolog, hogy senkinek sem nyomnak fegyvert a fejéhez, hogy AMD-t vegyen.
Nekem is volt már nVidia kártyám, és lehet lesz is még a jövőben, de ameddig, alap hangon is 50+ ezrest kell ugyanazért leszurkolni (Gsync felára minimum ennyi a Freesynchez képest monitor esetén) és a VGA is drágább nem fogok venni zöld kártyát.
Hogy értsd számokban kifejezve saját magamból kiindulva.
A monitorom, ami egy LG 34UC79G jelenleg 151.200 HUF az oázisba.
Ugyanezen monitor Gsynces változata LG 34UC89G 259.900 HUF
VGA esetén pedig vegyünk mondjuk egy STRIX-GTX1080-A8G-GAMING kárttyát ami az egyik nagykeremben 168.700 netto, ugyanitt egy ROG-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING 172.900.
Egy 1080 szintet pedig tud egy 64-es Vega, így a különbözetet ami több mint 100K tudom jobb helyre is költeni.
És nem ennyire drasztikus amúgy sem a helyzet, mint amint te azt állítod.
De ha neked nem jön be a Vega, vagy bármelyik RX sorozatú kártya akkor menj, és vegyél nVidiat, és fáradj át annak a topicjába. NV oldalon is van ám bőven hiba szoftver terén.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Nem.
Az, hogy hoz 6% gyorsulást, csak arra írtam, hogy még jelenleg is gyorsulnak a kártyák, ahogy ezt mutatja az rx580 is.
Utána már csak arról volt részemről szó, hogy annyira nem rossz a szoftveres rész sem, és nekem nem ér meg pl 100k-t az, hogy esetleg 5-10 FPS-el több legyen. (de ezt se lehet ilyen egyértelműen kijelenti a 1080 vs Vega64 esetében, mert játékfüggő)
A lényeg innentől már csak az volt, hogy bár jobb az Nvidia egy ideje, de sok embernek nem ér meg legalább 50 vagy még ennél is több ezrest az NV kártya + Gsync monitor az RX "bármi" + Freesync monitor ellenében.
A linkelt monitor ami nekem van és az NV-s változata minden paraméterében ugyanazt tudja és látható mennyi különbség van árban.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Dvix
senior tag
Nekem RX 580-am van és igazolom, hogy az Adrenalin driver-el majdnem ég és föld a különbség a kártya teljesítményében. Benchmarkokban sokkal magasabb minimum framerate-ek(a az átlag és maximum is nőtt természetesen) és most azt mondjatom, hogy röccenés nélkül kiszolgálja a 1440p freesync monitorommal az igényeimet.
Persze a Vegákat azért nézem folyamatosan, hogy alakul az áruk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát nem hiszem hogy lesz még olcsósítás mostanában, 3 hónapig nem várható új GPU a piacra kivárják a gddr6ot meg a PCI E 4.0-t.
AMD 2 nap és 13 óra múlva villant egy "soha nem látott hardver demonstráció"-t.
Amin 2 dolgot várunk a Vega 20 bemutatót 32 GB HBM2 7nmen és egy másik Vegát ami APU-n lesz Fenghuang névvel hivatott megverni a hádész kanyont
egész érdekes 2 GBos memóriával.(2.4GHz effektiv)
Tehát nincs egyelőre ami befolyásolná a kártyák árát. Persze azért hozhat Computex meglepetést a a Fallout 76-on kívül is[ Szerkesztve ]
-
Dvix
senior tag
Pár hónap utáni "újra-összehasonlító" gtx 1070 Ti vs VEGA 56 a Hardware Unboxed 1440p-s tesztjében.
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen láttam Nekem egy problémám van konkrétan ezzel.
Hogy MSI GAMING X 1070TI-t hasonlít egy REF 56-hoz.
És ez még önmagában nem lenne baj ha nem csak In stock mérés van.
Mert elnézve a ref 56 OC-ja elég siralmas a tesztben a valóságban Hynix memóriával 15% Samsunggal akár 20% is kinyerhető plusszban lásd a Pulse tesztet itt a szobán.
Tehát finoman szólva vannak nagyon fura eredmények a tesztben mondjuk ilyen a Far cry 5, a Wolfenstein, a Wildlands, meg a warhammer 2.Amúgy árakra nagyon érdekes videót csinált a Nexus, de úgy mindenre , Amerikai MSRP árakat hasonlít Taiwaniakkal, maga a hely is nagyon érdekes !
Ki szúrja ki az Asus strix Vegát ?))
Felirat bekapcsolása ajánlott még ha hülyeséget is beszél néha.. nem csak néha[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest