-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz #45185024 #4399 üzenetére
Ha Media feature pack hibád van azt a K és KN verzió nem oldja meg, mert nem a te Win-edhez készült.
Engem ez hetekig szívatott, mivel a GTA5-höz is kellett volna, Rockstar support szokásához híven használhatatlan volt. Így magam jártam utána. (Megjegyezném nem is kell a játéknak az MFP, simán törölhető telepítés után, csak akkor használná ha saját zenéket akarsz hallgatni)
MFPack telepítés -
AtHoS
nagyúr
Így talán meg is tudja nézni [link], mert a linkedben van egy space, ami nem tesz jót a böngészőnek
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
No akkor egy kis infó az "új" kártyákhoz és új Vega tulajoknak:
Megbízható Vega Undervolting módszer: [link]
-
k_istvan
újonc
Hali!
A kártya függőleges elhelyezésénél pasztázható folyékony fémmel? Thermal Grizzly Conductonaut-tal pasztáznám újra, de félek, hogy lefolyik és rövidre zárom a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz k_istvan #4406 üzenetére
Aha ez már az 5. komment akkor válaszolhatok
A Folyékony fém egy veszélyes üzem. JayZ-nek volt az a videója ahol be akarta bizonyítani a nemvezető paszta nem veszélyes és telibe kente, egy fél tubussal és folyt a GPU körüli alkatrészeken is mikor ismét szétszedte, ugyanez folyékony fémmel Sudden Death.
Persze a legfontosabb információt nem írtad le hogy milyen kártyára akarod rátenni.
Nem szabad folyékony fémet használni:
Sehol ahol C3-as verziójú GPU dolgozik (Hynix HBM2) pl összes vega 56.
Asus rog vega 64-nél, Gigabyte Vega 64-nél,
és semmilyen ALUMÍNIUM csatlakozású (víz)hűtőblokknál.
Vizuális tipus vagyok ezért elképzeltem ahogy öntöd egy fém bögréből a folyékony fémet és beírod a fórumba hogy fiúk majd szóljatok ha elég
A mennyit tegyek rá kérdésre:a NEXUS ad választ (ez nem vega de ez nem von le semmit az értékéből)
ő körömlakkal keni ki a környékét úgyhogy hugodtól lenyúlsz egyet, vagy ha eddig titokban tartottál egyet a fiókodban itt az ideje hogy használd de van más megoldás is
Kapton szalag vagy egyszerűen papírból kivágod a GPU körvonalát köré rakod és így akadályozod meg a fröcskölődést.
(Utána a papírlapot ki kell venni )[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz k_istvan #4406 üzenetére
Normál körülmények között a procik is függőleges helyzetben vannak és ott sem folyik le
Viszont nikkelezett felületekre szólnak ajánlások a folyékony fémes "pasztázásnál" annak degradáló hatása miatt
GPU körül pedig nagyon sok olyan alkatrész van, amelyet könnyen rövidre lehet zárni vele, tehát felkenéskor nagyon körültekintőnek kell lenni és érdemes azon is elgondolkodni, hogy mekkora előnyt jelenthet problémamentesebb pasztával szemben [link]
-
Plasticbomb
addikt
válasz golya87 #4411 üzenetére
Bármilyen jó minőségű paszta hoz pár fokot. olyan 5 fokot talán. De nem fogja megváltani a világot. Ahhoz kell jó hűtés is. Márpedig itt minden megoldás elvérzik a vízen kívül. Még a Morpheus sem teljesen 100as, olyan 260W-300Wig szuper, de afelett kezd érezhető lenni, hogy nem vízhűtés, illetve a különböző kis bizbaszok, amik szintén igényelnék a hűtést, nem igazán kapják meg, mivel nem hozzá van tervezve. Lásd hátlap kéne, illetve egy dolog, hogy a VRM nagy részét lefeded, de még marad jó pár alkatrész, ami örülne a hűtésnek. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a vega a 400wokba is simán bele tud szaladni....
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
őstag
válasz Plasticbomb #4412 üzenetére
A történet ott vérzik el igazán, hogy egy sík felülettel (strix hűtő) akarunk egy nem sík (hynix hbm & vega chip) felületet lefedni. Nálam 60 fok körül van a hbm és 70 alatt a hotspot 200-220-as falból mért fogyasztással. Inkább az a baj, hogy a HBM 900Mhz felett feladja a harcot.
-
törölt tag
válasz golya87 #4413 üzenetére
Igen, teljesen jogos amit mondasz.
Ez nem egy CPU amit a kupakon felkensz folyékony fémmel teljes lelki nyugalommal.
Hanem a HBM ami 2 századdal alacsonyabb mint a GPU, a rések meg megint macerásak.
hogy szeded ki a régi pasztát, kaparod ? kaparni nem szabad ha az interposer megszakad vége a dalnak.
A PH úgy mérte be ezeket hogy az ASUS Vega56 70 fok a Vega64 73 fok. Hát ez abszolút nem vállalhatatlan.
Én paráztam az alu (vagy nikkelezett réz nem tudom nem réz színű az tuti) GPUval csatlakozó felület miatt
mert bár spúrkodott vele az ASUS de úgy túnik a 8 áthaladó hőcső sok lúd disznót győz alapon hozza a 70 fokot. Nem érzem fontosnak hogy újrapasztázzam folyékony fém úgyis ugrik...
Mivel sokat netezek ki hhinné mi ? ezért állnak a ventik, számomra ez a custom igazi értéke, még akkor is ha teljesítményre kb azonos,[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz k_istvan #4415 üzenetére
Hát ha ilyen nagyon olcsó ref64-et akarsz venni bányásztól akkor vizezd persze.
Van most egy remek 11%-os Akció:
RED DEVIL 64 713.13€ ,nem font, euró. Ez olyan 222 ezer ft meg a behozatal. Az ideszállítás picit trükkös Németből.[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
-
Cathulhu
addikt
Kicsit megkesve, de en sem femeznem a vegat. Az EK blokk es kryonaut paszta tokeletesen teszi a dolgat, hajtom, eszik, zabal de alig par fokkal melegebb a viznel, ha melegszik, akkor is inkabb azert mert a viz is.
Proci mas tema, oda most vettem en is femet, mert stresszelve hiaba hult vissza a vizem, a proci csak melegedett tovabb. Egyertelmu hogy nem tudta atadni a hot a blokknak, de a vegaval ilyen baj nincs. Es megsporol az ember maganak par osz hajszalat.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
törölt tag
-
nagyúr
válasz #45185024 #4420 üzenetére
Asus 3év, pulse 1év. Nitro 2 év garos.
Asus ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAMING 244 500 /db
SAPPHIRE PULSE RADEON RX VEGA 56 8GB HBM2 236 500 /db
SAPPHIRE RADEON RX VEGA 64 NITRO+ 11275-03-40G 244 500 /db3db esetén így néz ki:
Asus ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAMING 241 500 /db
SAPPHIRE PULSE RADEON RX VEGA 56 8GB HBM2 233 500 /db
SAPPHIRE RADEON RX VEGA 64 NITRO+ 11275-03-40G 241 500 /db6db esetén így néz ki:
Asus ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAMING 238 000 /db
SAPPHIRE PULSE RADEON RX VEGA 56 8GB HBM2 230 000 /db
SAPPHIRE RADEON RX VEGA 64 NITRO+ 11275-03-40G 238 000 /db[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
-
törölt tag
Nem tudom kihagyni én erről a véleményem.. pedig annyira erőlködök hogy bennem maradjon
Az látszik hogy Aprón a 169 ezerért se kell senkinek se a nitró se a bontatlan custom, legalábbis van...
Na most ha nekem azt mondja valaki fél éve hogy ennyiért fogok kapni akkor felugrottam volna hogy Juppíííí.
Miközben végignézem az Alza árait és így lesek ki a fejemből a 250-300 e körüli 64 árakon és nem értem.
A kereslet kínálat annyira eltávolodott egymástól hogy csak érdeklődve figyelem mi lesz a vége...
A bánya már nem fejt ki olyan kényszerítő erőt mégis a plafonon maradtak az árak.
Linus tudjátok az a Vega elejtős nézős csinált most egy videót az a címe hogy Sleeping with the enemy... csak erős idegzeteknek mert nagyon zöld de nézd meg azt a kínálatot nyomelemeiben sem hasonlít a régi hiánygazdaságra.
Valaki engedni fog kérdés ki.[ Szerkesztve ]
-
travix
aktív tag
válasz #45185024 #4424 üzenetére
Nekem se kell, pedig agyaltam rajta. De ha azt nézem , hogy olyan 40%kal lenne erősebb a jelenlegi kártyámnál és a jelenlegit olyan 60ért tudnám eladni akkor nagyon nem éri meg. Másik, meg hogy azért bírja még a kártyám egy darabig ha nem is ultrán de medium-highon. Szerintem sokan várnak, hogy elárasszák a piacot a bányász kártyák és olcsón hozzálehessen jutni. Én egyébként csak a freesync miatt akarok vegát, másnak nem éri meg jelenlegi árán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csökkent az ár és nem Akcióban.
Red Dragon 529.99£ (358.35*529.99)=189.921 FT !!! + 8 e szállítás[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Unleashing The AMD Powercolor Red Dragon Vega 56 Tech of Tomorrow videó
[ Szerkesztve ]
-
Usery
tag
válasz #45185024 #4431 üzenetére
Ez jó, tekintve hogy a hazai kisker HODL a piaci viszonyoktól függetlenül indokolatlanul elhúzódik. Árukeresőn általában 8 GB memóriás karikra szűrtem első lépésben. A legdurvább időkben, jó ha 4-5 féle videokártya volt elérhető. Ma már 153 fajta elérhető ide haza. Semmi nem indokolja a magas árakat. Múlt hét óta jelentősen csökkentek az árak a zöld oldalon is. (már csak 235k+ egy jófajta GTX 1080 és nem 280k), de még így sem tudom elképzelni hová teszik a termelésüket a gyárak. Ennyiért még nem igen rohan értük a gémer. Vagy elképzelhető, hogy csak a hazai kiskerek ennyire kapzsik és kint normálisan működik a kereskedelem? Coinok feltámadására hiába várnak szerintem.
Te is onnan kintről vetted a vegádat?[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
Valószinüleg nem a kiskerek a kapzsik, legalábbis felénk nem, de a nagykertől nem kapja ólcsóbban, apropó valaki szólhatna a nagykereknek lejárt a bányászidény ideje lenne nem 200%-os haszonnal addni a csákányokat.
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
törölt tag
Én nagyon adom a komplex gondolatokat tartalmazó kommenteket, csak nagyon nehéz OFF kérdésre ON-ban válaszolni, és rengeteg feszültséget generálnak mindenhol is. Ezeket a feszültségpontokat kerüljük ki ha nem haragszol és beszéljünk általánosságban a Vega helyzetéről, beillesztve a világba gamer szemszögből.
Jensen Huang ugye a keynote-on beszélt arról hogy a CPU-k mennyire elhagyják a MOOR törvény szabta pályát ellenben az gépi tanulás és az MI hihetetlen fejlődésével főleg szerverszinten...
(most azzal a részével ne foglalkozzunk ha CPU-t is gyártana akkor is mondta volna e ezt) hanem fogadjuk el hogy egy GPU-t komplexen kell ma már értelmezni és kevés a csak Gamer tudása alapján.
Maga a Vega úgy épült fel hogy Olcsó legyen elhagyták a Fury 4 halomba rendezett HBM kiépítését és a sávszélesség rovására csak két stack maradt. A Vega 56-nál meg még felépítésen is spóroltak.
a vizezők nem kis rémálmára , azért beletettek egy nyomást hogy egy sík c1-es 64-et vegyél vízre.
Ha azt a Moor törvény helyetti VGAkra vonatkozó szabályt vesszük hogy egy GPU az legyen 2 évente kb 40%al gyorsabb. Akkor az hogy 2 éve kijött az 1080 240 e-ért, beleillik hogy a Vegát 399 499 MRSP-ért adták ki a freesync előnnyel. A minden további viszont nem.
Erre tegyél egy memória emelkedést és a custom anyaghasználatból való 75-100 dolláros felárát.
Ezt fogadná el ma a Gamer piac és ebbe már majdnem beleillik "mint összepattanó két kicsi legó" a red dragon említett 529.99 fontos ára.
Ami nem illik bele az EZ +EZ
Tehát hivatalosan egy EOL-t (End Of Line életciklusvég)-et kapott terméknek a forgalmazását mesélje már el nekem valaki.
Honnan jön ...nagyker ár... kisker ár... és kinek...
Ugye vannak ezek a Breakaway Box-ok, és a DELL és HP összerakott gépei én ezeken kívül nem tudok legálisan kapható REF-et.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gigabyte RX Vega 64 - Has Vega Improved? - 2018 Update
Mókás hogy a TIvel bencselik össze de a kártya megnézésére alkalmas mindazoknak aki ragaszkodik a Gigabyte márkához.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz #45185024 #4442 üzenetére
Jó nagy hülyeség ez a teszt. Az a kérdés, hogy javult-e a vega, de előző eredményekhez nem hasonlítják. A másik, hogy miért FC Primal van ott és miért nem az 5? Tegnapi teszt basszus.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Hajdi
senior tag
Kicsit lehet off, de a Ctrl+Shift+O cuccost hogyan lehet elővarázsolni felvétel alatt? Mármint, hogy rögzítve is legyen Relive-al. Sajnos amint elindítom az Afterburnert, onnantól nem vesz hangot, ezért érdekelne ez a megoldás.
"The Man Who Sold the World"
-
HSNet
aktív tag
Üdv, épül az új gép, és Vega56-ot tervezek bele. Kérdés melyik éri meg a legjobban:
Red Dragon OCUK - kb nettó 170k HUF szállítás társai után
Red Devil itthon - kb nettó 174k HUF
Pulse itthon - kb nettó 177k HUFA Red Dragon hűtése tűnik a 3-ból a legjobbnak, de csak egy review-t találtam rá, próbálta esetleg valaki innen? Megéri a Red Devil a felárat? Van esetleg valami különösen ajánlott változat (értelmes áron)?
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
törölt tag
Szia
Ha nem akarod vizezni akkor jófelé kapargatsz.
Én legjobbnak a Sapphire Nitro LE -t tartom a Vaporkamra miatt,
A súlya miatt viszont lehetőleg álló helyzetbe tedd be de ehhez adnak tartókeretet.Figyelj oda az LE is ott legyen a névben . Ennek olcsósított változata a Pulse.
A Powercolornál a főkártya a Red Devil és annak olcsósított változata a Red Dragon.
Dragonnak az az előnye hogy 3 bioszos és az is nagy batár kártya, A 3-dik biosz OC ami miatt nem kell hozzá érteni beleteszed és dobozból kihúzva pörög mint atom.
Mindazonáltal Vega 56-ról beszélünk tehát kisebb a hőterhelés ezért alapvetően egyikkel sem nyúlsz mellé.
Főleg a HBM en fog múlni mit bír. A Pulse és a Dragon annyiban másak hogy kicsi a nyák és a fél kártya átfújásos tehát a levegőt a gép aljából a közepe fele tolja, azaz máshogy érdemes megépíteni a gépet.
Egy tudatod légáramlás irányításról beszélek a házban. Persze ha állnak megint más a történet...
sok tesztet linkeltünk a szobán használd a keresőt bal felül. A Pulse és a Dragon csak részben tesztelt mert annyira ritka holló.Te golya87 most esik le láttalak Qrtee-nél Mi miatt van hogy ilyen rossz a véleményed a mostanra már AREZ kártyáról ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest