Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • menpee

    aktív tag

    válasz Apone33 #13325 üzenetére

    BuildZoidnak van egy XFX GTR-e, azzal tudja összehasonlítani. A videóban azt vizsgálja, hogy miért nem lehet nagyon rángatni a kártya bajszát az isten minőségű komonensek (és persze ár) ellenére.
    A probléma az, hogy a hűtést maximumra csavarva nem nagyon hatékonyabb, mint amikor félgőzzel megy. Pedig ezt várná az ember józan ésszel, ugye? A jelenlegi sejtése alapján a hőcsövek elrendezésével van gond. Itt a fórumon is volt már téma, hogy az ötödik, legkisebb hőcső nem érintkezik direktben a gpu felületével viszont az 5-ből összesen 2 vagy talán 3 dolgozhat teljes gőzzel. A szélsőkön a hőcső legmelegebb pontja valószínűleg nem elég forró ahhoz, hogy a benne lévő folyadék felforrjon és beindítsa a hőátvitelt így aktívan nem 100%-ban vesznek részt a hőmennyiség elvezetésében. Ez lehet a magyarázata annak, hogy az XFX kisebb és egyszerűbb hűtővel 5°C-kal alacsonyabb hőmérsékleten tartja általában a kártyát és maximum terhelésen a hőmérséklet-fordulatszám görbe a várakozásoknak megfelelő lesz. A Strix-nél ez a görbe magasabban indul és egyenesebb, tehát hamarabb megelgszik, utána tartja az értéket, viszont nem nagyon tudsz rajta javítani a normál léghűtést használva.
    Ez természetesen még csak tipp, a hőmérséklet-érzékelős teszteket a közeljövőben fogja megcsinálni, mert már őt is érdekli a jelenség miértje. Ennek ellenére a kártya hétköznapi használatra teljesen megfelelő, bár igaz, hogy az árából kijönne egy jobb variáns és még fagyira is maradna egy maréknyi költőpénz.

    Ja, és egyáltalán ne bándd, hogy kérdezgetsz és napvilágra hoztad, kell a sokszínűség a fórumba :)

    (#13368) Fortum
    CD eldob, AMD oldalról a friss driver letölt. Ha ezek után meg vagy elégedve a kártyával, akkor felesleges piszkálnod, főleg, hogy nagyon tapasztalatod sincs benne.
    Nem kell tesztprogram ahhoz, hogy leteszteld a játékokat. Telepítsd fel őket és indítsd. Nem kell nagyon túlreagálni a dolgot, nagy valószínűséggel nem fogsz problémába ütközni. Ha a későbbi tesztelés után mégis előjönne valami óhaj-sóhaj (például hangosnak ítéled meg a ventik hangját), akkor már célzott segítséget tudnak nyújtani a fórumot gyakran leső tulajok. 1-1 specifikus kérdésre mindig egyszerűbb választ adni és végrehajtani is, mint egy komplett kérdéskört átvenni mondjuk 10 lépéses megoldási tervvel. Ami nincs elromolva, azt ne javítsuk meg, ugye?

    [ Szerkesztve ]

    ,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

Új hozzászólás Aktív témák