-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Játszani már nincs kedvem kb 20 perce kapcsoltam be gépet és a hibát nem keresem csak jön.
Nem csak az OC volt a gond, amúgy is fagyott/újból indult, "hót" tisztán alapon...
Pl 19.12.1 driverrel legutóbb. Ezért vissza is álltam egy régire... (aláírásomban ott a driver történetem.. )De most mikor mentem be a BIOS-ba ott is egy rövid időre láttam ilyen kép elmosódást, kockásodást vagy mit...
Aztán szépen lassan elmúlt ahogy mozgattam az egeret..
(Nem állítottam semmi fontosat, csak ventiket...)Szerk2.:
Igen Nvidiát vehettem volna jó árban, még az alzás kuponozás (kombinációval működött).
Most jelenleg én is drágának tartam a konkurens kártyákat így nem váltanék szívesen.Lehet az lesz, h megy vissza a 6 gigás 1060-om, azzal még úgy-ahogy el vagyok FHD-n és kivárok mi lesz a közeljövőben..
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Vicces h Furmarknál semmi probléma nem volt még a legelején (2. driver, 19.9.2) , 260 wattot bekajált és 30 percig simán kínóztam a kicsikét és nem volt gond... [előzmény link]
OC-s BIOS-t h mókolták-e nem tudom...
JÓ8.. Nekem még kajálnom és fürdenem kell aztán később alvás, majd 6-kor kelés...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezt a részt, akkor átfogalmaznám úgy, hogy ha valami gond van érdemes azzal kezdeni, hogy anélkül is fent áll-e a gond vagy sem, vagy teljesen kiszedném. De várjuk meg, hogy mit mondanak a moderátorok a jelentkezésre, illetve ha más kedvet kapott hozzá jelentkezzen.
Tyrel: igen erre a Morepowertool-ra gondoltam, csak én sose használtam. Hülyeséget meg nem akarok beírni.
[ Szerkesztve ]
-
AlienApollo
tag
igen. Pár órát toltam és épp írni akartam, hogy laggok meg stuttering van de fagyni nem fagyott eddig erre pár perce kifagyott nálam is.
Talán valamennyire pályafüggő is... pl nekem Iwo Jima 12.2 drivert 3X egymás után megfektette , de a másik Pacific mapon simán több kört ment probléma nélkül... ma meg 12.3 driverrel Twisted Steel lement probléma nélkül erre Narvik 30 perc után fekete képernyő aztán kilépett. -
nagyúr
-
SzlobiG
félisten
Igen, pont ezért vettem, hogy a gémek is ráférjenek.
Viszont ha sokáig nem játszok vele, akkor a mapok elején akadozik pár percig, de ez a GTX 1080-al is ilyen volt meg a Vegaval is, ha többször játszok vele, akkor megszűnik. Mintha a shadereket előre betöltené. Ezzel sajna nem lehet mit tenni a játék sajátossága.
(#5514) apollo12 Melyik az új map? Mostanába csak codozok, nem követem bf-et.
-
arnoldito
senior tag
Nincs bekapcsolva az image sharpening. Csak az Anti-Lag meg a bővített szinkronizálás. Azon kívül minden off. De csak ez az egy map szórakozik így, és ez már kb 1 éve így van mióta a játék megvan. Vega64 is csinálta. Viszont a fura az volt a Vegánál Sapphire Nitro volt, hogy ha full alapon játszottam nem volt ez az akadás, de ha OC-zva volt akkor csinálta. Volt nálam 1080ti is, azzal is csinálta, de kb 3 akadt meg és után kisimult. Érdekes...
Alcsi69: 1 Tb Nvme Samsung 970 Evon van, tehát nem lehet, hogy lassan tölt. Ez szerintem játék hiba, ahogy többen írják. Nekem a 19.12.1 driverrel is csinálta ezen a pályán, sőt még rosszabb. Mondjuk DX11 megpróbálhatnám, hátha ott eltűnik. De ahogy SzolbiG mondja, ha sokat játszol megszűnik, bár nálam inkább akkor párat akad csak.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Igen, szerintem is ha jót akar magának az ember fia, akkor két dolgot tehet.
-Visszarakja a 19.12.1-es drivert, azzal nekem sehol semmi problémám nem volt.
-Fent hagyja a 19.12.3-as drivert, viszont "Normál" profillal játszik, azaz semmiféle AntiLag, Boost, Sharp, stb... funkciókat nem használ. Ezt azzal kívánom alátámasztani, hogy nálam bármelyik ilyen fjúcsör bekapcsolása kikapcsolta a Freesync-et, végig próbáltam egyesével az összeset, és csak és kizárólag akkor működik a Freesync, ha minden fjúcsört kikapcsolok, azaz Normál profilt használok.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Ja persze, köszi.
Csak azért a saját tesztjeimnek jobban hiszek, főleg mivel az én konfigomban igazán reálisak az eredmények: RAM és CPU adott, csak a VGA változik.
[ Szerkesztve ]
-
Reinhardt
őstag
Megy vissza a kartya.
Friss Win10, tobb driver sem oldotta meg a gondokat. Video nezes kozben elmegy a kep es hang. Csak a restart hozza vissza. Hang is akadni szokott neha.
A benchmark amit itt mindenki tol meg le se fut, fekete kepernyon tekeri a szamokat csak.
Rovid kitero volt ez nekem Radeonra ahogy elnezem. -
D013
aktív tag
Októberben vettem a sima 5700 ref kártyát, ezek mentek eddig hiba nélkül: Gears 5, Forza Horizon 4, Fallen Order (ott minden kártyával voltak droppok), Division 2, War Thunder, WoW Classic, Metro Exodus, Apex Legends. Battlefield V. Az eddig felsoroltakban nem találkoztam sem stuttering-el sem egyéb fagyással, crash-el. A Metróban le kellett venni a Caspian pályán extreme-ről high-re hogy tudja tartani a 60 fps-t, de az nvidia kártyával is hasonló ahogy utána olvastam. A Battlefield V sajnos csak DX11-ben, 12-ben megastuttering, viszont több fps. PUBG - csak egy meccset néztem egy hónapja kb, ott volt pár mikrolagg, illetve a Witcher 3-ban is volt pár de mintha utána kisimult volna. A drivereket folyamatosan telepítgettem, előtte DDU. Ezt a legutóbbi optional-t nem tettem még fel. Összességében elégedett vagyok eddig a teljesítménnyel, idén kap új proci + memória + lap kombót, eljárt az idő a Haswell meg a DDR3 felett. Jah igen, 1080p, 60hz nálam, mivel 43 colos tv-ről játszom.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsida.kornel
tag
Az alábbi házikóm van, a körök helyén Arctic P12-es ventik vannak bent (illetve elöl legalul egy BQ shadow wings II), esetleg ha dobna rajta valamit, akkor az X-ek helyére is tunék bedobni, VGA a legfelső slotban van, fölötte pedig mindig max RPM-en (800RPM-es procihűtő ventik) egy SCYTHE NINJA 5 Hűti a 3600X-em.
VGA és procihűtő között kb 3 centi hely van, valamint a plexit még kiljebb emeltem fél centivel, így jobban be tud fújni az első venti.
Megéri betenni az X-ek helyére még azt a két ventit?[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Hát nekem nem sok vizet zavar, de szerintem hagyom is
2020mhz 1127mV:
2080mhz 1190mV:
(viszont itt érdekes módon nem mentek fel a hőfokok és a venti sem pörgött túl nagyon)
Ennyit tudtam belőle kihozni úgy hogy ne fagyjon ki a Superpostion
(csak halkan hozzáteszem hogy a 20.1.1-es driverrel undervoltal ment 5309 pontot)[ Szerkesztve ]
-
addikt
auto undervolt, semmi tuning, nekem 1700-as fordulatot nem szokta elérni játékban se.
majd nézek egy benchet új driverrel is este, ha nem felejtem el.ja igen, új driverrel a pubg 1X úgy csontra fagyott, hogy csak a reset gomb segített (pedig a feladatkezelö még bejött), de az is lehet kevés volt az 1130mV. Vagy akár a cpu, ram oc-m is lehetett a felelös érte, mindenesetre visszaraktam auto-ra az undervoltot (1151mV).
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Konkrétan kb semmit
Visszatettem a régi drivert (12.1), 2100/1200-on kifagyott, 2080/1190-en így futott végig. Annál a bench-nél nem tudom mi történhetett, végig se futott, fűtött mint az állat, meg még a venti is sugárhajtómű lett. Érdekes, a fogyasztás sem sokkal kevesebb, de a fokok jók, és erőben is baráti -
-
Walter_White
senior tag
-
Lezli25
tag
Arról nem tudok véleményezni, mert nálam a plafon a 144hz. De tuti hogy javítani fogják azt a hibát is az Adrenalinban, csak hát ugye 240hz nem igazán elterjedt és nem érzik elsőrendűnek azt a hibát orvosolni. Gondolom megvan a prioritás hogy a hibák javításában felállítsanak egy sorrendet. Lehet 3 nap vagy 3 hét múlva javítják azt a problémát is.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Megpróbalom még ezt, bár csodálkoznék ha egy CM 1200 Platinum nem bírná, Seasonic belsővel. Vega 64 vitte mint a szél a 300wattjával Meg vissza rakom a tavalyi 19.12.1 drivert azt hátha stabil. Játékba nincs egyébként gondom, csak bármit állítok, le a feszt vagy fel a MHz-t eldob. Alapon tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Tök mindegy mivel tesztelte ha egyszer ilyen rohadtul melegszik, az tuti gyárban már rosszul lett összerakva, szar a dieal a hűtő érintkezése szvsz. Hiába ajánlott, selejt termék mindig lesz, persze ez még a legszigoruúbb teszten is átengedik hisz szerintük a 105C még elfogadható. Sokunknak meg nem. Teljesen megértem hogy ha visszaküldi.
-
arnoldito
senior tag
Ventik mennek, folyamatosan alá nézek. Most vissza raktam a 19.12.1 régi 2019 utolsó Adrenalint. Nyomtam egy alufeszt, itt mindjárt leveszi 1.118-ra és BFV alatt ezt tolja, barátibb. Nyomok még teszt, nem undervoltal, kíváncsi vagyok hová engedi el a Hot Spotot. Zárt házban van, az első nagy ventik 100% mennek direkt játék alatt, nekem így is sok a hot spot nem? Ez a tápom van, ha esetleg segít. [link]
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Rákötöm mielőtt vissza küldöm. Most össze vagyok már kavarodva. Felraktam a régi drivert, és csinálom a teszteket, de a Boost órajel gyárilag ami meg van adva az mit takar driverben? Ennek 2035Mhz az a driverben annyi és terhelés alatt annyi amennyi? A legújabb driverrel alaból 1.2 indított és 2069Mhz volt, a réginél most teljesen más, 1.17 és 2030Mhz állít. Be vagyok már kavarodva.
-
-
arnoldito
senior tag
Igen azt tudom, de a Boost akkor azt jelenti, hogy oda kéne neki fel boostólni, tehát driverben jól van beállítva a 2070Mhz.
Csináltam pár tesztet. 3DMark Time Spy Extreme Stress Test, eredeti. Majd lesz BFV is.
Ez amit a régi driver állít be neki +25% Power Limit, levett oldallap. 2020Mhz+1.162V Driverben.
Aztán ami az új driverben van alapból, +25% Power Limit, levett oldallap. 20720Mhz+1.200V[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Áá nekem 2100ra belőve két perc és fagy. Teker a venti is rendesen, szóval valami itt nem kóser. Levett oldallappal is ilyen, hihetetlen. Megy vissza a francba, Sapphire többet nem lesz, mert ennyi pénzért csalódás, igaz 153k volt zsír újan 3 év garival.
Látod padam87 mondtam anno hogy várj meg és megveszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest