Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz krisz67 #49044 üzenetére

    5.25 FDD, ahogy Bacsis mondta, simán lehet rossz, viszont a jumperekről annyit, hogy a drive select (D0..D3) jumpert PC-k esetén D1-re kell állítani (nem 0!), a többihez meg általában senki sem mer nyúlni :D

    Utána fontos, hogy az A: meghajtónak a kábel csavart részére kell csatlakozni (ez a végén lévő csatlakozó), na ezért D1 a drive select, mert neki a D0-ra kell reagálni, de a csavar a kábelben ezt átfordítja D1-re :DDD Régebben nem tudtam ezt se, mindenesetre ezzel érték el, hogy ne kelljen külön jumperelgetni PC-ben a floppy meghajtókat, hanem D1 és a kábelcsavarás megoldja a "cable select" funkciót.

    Mondjuk lehet, hogy nem mondtam újat, sebaj.

    Egyébként messzemenően támogatom az 5.25-ös drive használatát, körülbelül 3 nagyságrenddel jobbak vele a tapasztalataim, mint a 3.5-esekkel. Ez mondjuk a lemezek minőségére vonatkozik, azt hiszem.

    szerk.

    @Bile Demon: Haha, a csík színe :D Az enyémen is narancsos. Valamiért olyan viccesnek találtam a retro WD vinyók mindenféle színű csíkjait, hogy nekiálltam begyűjteni őket :DDD

    K7 vs 5 volt: ez volt az egyik oka, hogy átnyergeltem NF7-S-re, az már "P4 csatlakozós". A másik a SATA. A harmadik maga a chipset, ami szintén nagyon népszerű volt a maga idejében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák