Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krisz67

    tag

    válasz alvaro #49041 üzenetére

    @bacsis & alvaro

    Uhh bocsi :W

    Ezt jó hallani, picit talán könnyeb így az ember dolga. Igazából a cél az lenne hogy összehozni egy faxa kis 286 ost, DOS al, játékra.

    HDD-t akkor 500MB alattit érdemesebb keresnem. (Van itthon amiket imádok szeretek WD Caviar, kerregős lemezek, 100-300-500MB körüliek, illetve Conner Pheripherals is van az is ekkörül lehet)

    5.25" Floppy az kell bele, viszont nekem avval eddig nemvolt szerencsém beüzemelni :N jumperek számából kellene megállapítani hogy milyen is pontosan és bekonfigolni BIOSba de ez eddig sosem sikerűlt, vagy pechemre mindegyik rosz volt amit próbáltam.

    Akkor VGA ból csak legyen ISA-s az a lényeg, szuper, ráköthetem a lapos TFT monitorom.

    Illetve egy hálókártya kell bele és Win 3.11 for Workgroups hálózaton keresztűli megosztás miatt (ha valahogy rá akarok varázsolni valamilyen programot, játékot)

    Illetve egy DIN csatis billentyűzet, mert átalakítóm van, de az mégse olyan :D

    Köszi srácok :R
    Hamarosan megpróbálom beszerezni a dolgokat

    +1 DOS-t vagy Win 3.11 et ha ömlesztve van meg hogyan tudom szétdarabolni, több floppyra? Mert így egyre nem fér rá

    +2 Moddolás alatt mit értetek amúgy? (mert amit így hirtelen láttam videót, yt-n ott egy 3V os lapos elemtartót illetve egy ebbe egy elemet rakott a csávó, nemtudom ehhez köze van e?)
    Ha nem működik attól a lapot lehet használni? Nem menti el a beállításokat, tehát minden resinél újra kell konfigolni a BIOS ba a dolgokat, vagy nem is lehet bekonfigolni sem? Mert ha csak kikapcsolás után elvész az nem tűnik vészesnek

    És bocsi ha értetlennek tűnök vagy ilyesmi, csak nem születtem bele igazán ebbe a korszakba, P1 előtti gépekkel nincs tapasztalatom, viszont nagyon érdekel a téma, talán a lelkesedésem visz előre :)

    Üdvözlettel: Rapi Krisztián

Új hozzászólás Aktív témák