- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
válasz mclaren1818 #49238 üzenetére
HPC mode: Disable
CPU voltage: offsettel beállítani
Így a proci képes lesz kihasználatlan idejében energiatakarékosabb módba lépni(kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel, így alacsonyabb fordulaton mehet a cpu ventije, így halkabb lesz).Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
ViZion
félisten
válasz szivacs1987 #49251 üzenetére
HPC mode-t miért kellene kikapcsolni? Maradjon enabled.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mclaren1818
csendes tag
válasz mclaren1818 #49238 üzenetére
Az a fura hogy a Core Voltage-el két lépcsövel feljebbröl indultam és akkor throttlingolt kb 15 perc Prime után.
Lehet hogy a VRM nem kap elég levegöt a nagy proci hütö miatt? Nem baj már tervezésben van a hütés
Èkezetekért elnézést
szivacs1987, ViZion köszönöm az info-t.
[ Szerkesztve ]
i7 6800k + ARCTIC Liquid Freezer 240 + Asus X99A II + 32 GB DDR4 Corsair Vengeance LPX + Thermaltake 530W
-
szivacs1987
aktív tag
válasz ViZion #49252 üzenetére
HPC mode: az nem az amikor a proci csak 2 értéken fut, a legkisebben és a legnagyobban?
pl az esetemben:
legkisebb 1400MHz
legnagyobb: 4500MHzde van még 2 másik érték is: 2200MHz körül és 3000MHz
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
ViZion
félisten
válasz szivacs1987 #49254 üzenetére
De elvileg terhelve sem veszi le az órajelet olyan hamar, ha enabled... Nem teszteltem, fogyasztásban szvsz mindegy, nem?
t1: akkor sztem nincs baj, de majd megmondja aki használ benchmarkokat, h jó-e így...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szivacs1987
aktív tag
válasz ViZion #49256 üzenetére
Nálam HPC off
Fogyasztást és sem teszteltem, de nálam normál használat közben(netezés, filmnézés) csak ritkán ugrik fel 4500-ra, és elvan 3000-en.
Ha be lenne kapcsolva, akkor "feleslegesen" menne 4500-on. Az alkatrészek feleslegesen kapnának a többlet feszültségből/hőből.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
MinionFlasH
senior tag
válasz szivacs1987 #49257 üzenetére
Nálam csak 1400mhz-en megy (HPC ON) de ilyenkor lineárisan csökkenti a volt-ot, tehát nem kap feleslegesen feszkót.
1400mhz 0,85V
4100mhz 1,29VKomoly terhelést kap(játék,tesztek,stb.)4100mhz, amúgy netezésnél csak 1400mhz, de egyszer se reccen meg bőven elég hozzá szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz MinionFlasH #49258 üzenetére
Nálam a normál használat:
1 fhd monitor + 1 hd tv
tv: vlc 720p/480p klippek mennek megállás nélkül
monitor: chrome 15+ lap megnyitva; több gadget(hdd-k tárhely állapota, cpu/mem állapot(hwmonitor), vga állapot)
utorrent 500+ seed háttérbenEhhez sajnos már kevés az 1400MHz(nálam 1400-ra korlátozva a böngésző észrevehetően lassabban működik, mint 3000-en).
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
MinionFlasH
senior tag
válasz szivacs1987 #49260 üzenetére
Igen ehhez tényleg kevés, így érthető, Neked nem megfelelő az 1400mhz. Nálam tűzróka 5 lap, exel táblázat, háttérben többnyire WOT, ezekre még sok is.
(#49241) t1
Engem nem győzött meg a 8320 a 6300hoz képest, persze én csak a játékokban nyújtott teljesítmény alapján ítélek, engem nem érdekel a tömörítés stb.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz MinionFlasH #49261 üzenetére
...de abban a tesztben alapon voltak, ezt mindig a "szemükre is hányjuk". Azért felpöccintve 8×4,7 GHz-re nem hiszem, h rossz lenne...
-
MinionFlasH
senior tag
válasz ViZion #49262 üzenetére
Nem azt mondtam Orrrmányos , hogy rossz lenne, csak ennyi erővel felpöccinthetjük a 6300at is.
t1
Ja és ebben a tesztben ha megnézed a tesztkonfigot, a procik egy AMD Radeon HD 7970 3 GB GDDR5 hajtanak, szerintem szépen, úgyhogy a 7870-ed nem hiszem, hogy ne lenne kihajtva.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz szivacs1987 #49254 üzenetére
HPC módban a P4, P0, PB0, és PB1 szintek aktívak.
(az alábbi csak szemléltetésként)
-
szivacs1987
aktív tag
válasz stratova #49264 üzenetére
Köszönöm!
Akkor tehát nálam, és sokmindenkinél akinél TC off, annál tényleg csak min és max sebessége van a procinak.
A turbó frekvenciákat nem tudtam, hogy hogyan viselkednek HPC on esetén, de akkor már ezt is tudom.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
t1
addikt
válasz MinionFlasH #49261 üzenetére
Ez a teszt alapján engem sem.
-
lee56
őstag
-
ViZion
félisten
meg a 40-60 fps feletti rész engem pl. nem érdekel... néhányan meg az ilyen 45 vs 47 FPS-nél már rajonganak, h húúú az a gyorsabb... aham.
-
lee56
őstag
válasz MinionFlasH #49269 üzenetére
Még szép mivel azok többsége még 4 magot sem igen mozgat meg, még jó hogy ott egy magonként erősebb processzor előnyben van.
(#49268) ViZion : Jah, hát hisz az már alázás, nem tudtad!?
No Comment
-
MinionFlasH
senior tag
A kérdés az volt 6300at érdemes-e 8320ra cserélni?
A 8320 kenterbe veri a 6300-at a térdére fekteti, és kineveti.... okés akkor cserélje le, hiszen minőségbeli javulást fog tapasztalni, főleg a későbbiekben, hiszen ahol a 6300 elvérzik ott a 8320 derekasan helytáll...Szerintem nem éri meg lecserélni. Ez volt a kérdés.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Phenom vonalról tértem át am3+-ra.
Azt vettem észre, hogy a 8120-am megy 3600MHz-en 1,181V-al (BIOS 1,15. Eddig jutottam vele, még faragnék többet lefelé). A cpu nb voltage 1,225V.
Phenomnál figyelni kellett a két feszültségre. A cpu nb voltage nem lehetett kevesebb mint a cpu voltage.
Az FX-nél ez hogy van? -
Picturemaker
őstag
válasz Lacpac #49272 üzenetére
Üdv!
Emlékeim szerint fordítva volt, nem lehetett több.
FX-nél nincs ilyen (úgy emlékszem), de ha alapon hagyod, akkor nem is fordul elő, mert általában alacsonyabb fesszel is beéri.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Beretvás
veterán
válasz Picturemaker #49273 üzenetére
igen több nem lehetett..
-
Lacpac
őstag
Az normális, hogy a hőfok netezés közben 45-46°C?
-
lee56
őstag
válasz MinionFlasH #49271 üzenetére
Tudom mi volt a kérdés, olvastam én is, mr. megmondomatutit. Nem is arra lett volna válasz a hozzászólásom.. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a belinkelt teszt nem mutat teljes képet, a 6 illetve 8-magos megoldások közötti teljesítménykülönbséget illetően, mivel elég egyoldalú a tesztkörnyezet, már főleg a játékok terén, ennyi lett volna a lényege annak amit mondtam.
Ettől függetlenül egyetértek veled. Igazad van. Ha ő ki tudja használni a nyolc mag adta lehetőségeket (akár munkában akár modern motorú játékokban), akkor megérheti lecserélni, mindenféle gúny és irónia nélkül is akár..
No Comment
-
kisbancsa
senior tag
Én konkrétan 6300 rol váltottam 8320 ra. (vgam elég ernya 7850 2gb)de ennek ellenére éreztem javulást. Amiatt cseréltem le mert minimális rafizetés volt.
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
ViZion
félisten
Ez mellé fps értékek is kellenének. Ha a min fps-ek rendben vannak, akkor szvsz jó ez a kihasználtság, amíg nem veszel nagyobb monitort.
-
FX9
tag
64fos multi volt, min fps passz, normal 80-120ig ugral, szemre ok, mar amikor a mantle alatt nem laggol a 14.9.
nagyobb monitor nem, egyelore eleg az 1200p, es ez egy 9370@4800 1.425v. tovabb nem tolom, mert elkezd nagyon enni.
ha cpu limit, akkor ott eszi meg a rossebb, igy marad. koszi -
ViZion
félisten
CPU limit akkor lenne, ha a CPU végig 100%-on menne, közbe a VGA meg mittomén max. 80%-on.
-
Habugi
addikt
Lendületből dobhatnád is be ezeket az adatlapodba, VGA típusának társaságában..!
Multis helyzeteket egyébként elég nehézkes reprodukálni (tudom.., köszönjük Emese.. ), ha konkrét CPU limitre vagy kíváncsi, ami állítgatás után könnyen reprodukálható/újratesztelhető, ajánlom a Crysis3 WelcomeToTheJungle mapját, őrtornyos procizabáló fűrengeteg.
OSD-re kirakod a CPU/GPU usage-ot és ennyi volt, ha nem pörög 95-100% között a GPU, akkor procilimites vagy. Nálam nagyon jó szolgálatot tesz ez a pálya/teszt.., amióta megvan a vas ide járok tesztelni CPU-NB/CPU állítgatás után. Nagyon szépen látszott 4-5Ghz között az elmúlt hónapokban, mennyire hajtja ki a húzott 280X-et a 8320as, pl CPU-NB tunningal/anélkül, adott órajeleken.
Régi házban/hűtővel a "vagonos/őrtornyos" résznél cirka 70%-ban maximalizálódott anno a GPU usage, azóta pedig feltapad 95% fölé keményen.
5Ghz-en pl. 80-85% CPU terhelés mellett is 95% fölött teker a GPU, ha nálad 4.8-on is ez a helyzet akkor nincs procilimited.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz and1ao #49292 üzenetére
Akkor hány %-tól (nem lesz folyamatos 100% természetesen, de láthatóan a proci pörög, VGA nem), vagy mitől lesz CPU limit? Ha a proci teker, a VGA meg nem, akkor ott CPU limit van, attól eltekintve, h ez lehet egy szarul megírt program is. Alacsonyabbra kell venni a felbontást és lehet procilimitet "szimulálni". De normális minimum fps-el nincs értelme cserélgetni, legalábbis szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz ViZion #49293 üzenetére
Dehogynem pont az a lényeg a 90% soha de soha ne essen be a VGA kihasználás mert akkor már alap FPS értéktől függően akár 10-20 FPS-t is bukhatsz, CPU-t főleg AMD meg sosem fogsz látni maxon tekerni mert a winfos feladatkezelője ütemezője megfogja neked oldani hogy ne pörögjön minden maxon,
Attól mert valami szarul van megírva igen is a CPU limit létezik ezt nem kell ráfogni semmi másra(szarul van megírva).Majd ha nem látsz olyan szálat ami levan terhelve max akkor lehet beszélni nem CPU limites környezetről,
Guild Wars2!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz mclaren1818 #49285 üzenetére
Ház szellőzése rendben van? Kap a VRM levegőt, vagy csak a hátsó cibálja ki onnan?
Simán lehet, hogy a VRM miatt van.
Véleményem szubjektív...
-
ViZion
félisten
válasz and1ao #49294 üzenetére
Jó, legyen 90%, mittomén. Az akár 10-20 fps így értelmetlen sztem, ahogy a sosem látunk fullon pörgő procit is. Játék alatt nem nézem, de azért meg lehet azt dolgoztatni.
Azt is írtam, hogy van a szarul megírt program, volt ilyen nem kevés, azoknál hiába a HW csere, nem biztos, hogy sokat javul a dolog. Igen, ettől még van CPU és/vagy VGA limit, nem is mondtam, hogy nincs.
"Majd ha nem látsz olyan szálat ami levan terhelve max akkor lehet beszélni nem CPU limites környezetről," ezt nem értem, h ezzel mit is akarsz mondani Mindegy is, a kérdező kapott választ sztem.
-
mclaren1818
csendes tag
válasz hackeeeee #49295 üzenetére
Nagy esély van rá hogy igazad van, mert a noctua procihűtő "bepaszírozza" a sarokba a VRM-et. Kb. semmi légáramlás nincs azon a részen.
Lehet valamivel monitorozni a VRM hőmérsékletét?
[ Szerkesztve ]
i7 6800k + ARCTIC Liquid Freezer 240 + Asus X99A II + 32 GB DDR4 Corsair Vengeance LPX + Thermaltake 530W
-
marquuard
veterán
-
kriszute
tag
Sziasztok kérdésem az lenne hogy az aláírásomban levő procit alapbeallitasokon meddig huzhatom fel ? Fesz emelése nélkül kezdő tuningos vagyok nagyon köszönöm a segítséget !
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
Gézengúz
addikt
Nincs itt valakinek eladó 8320-a? Nem baj ha nem megy csak 4-4.2GHz körül fentebb úgyse használnám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok