- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
marquuard
veterán
válasz Picturemaker #42642 üzenetére
Most jut eszembe, ha vissza tekersz kicsit, van ott egy 4,2GHz 1.132V, és egy 4,4GHz 1.176V-os IBT teszt. De majd írj, azt holnap rakok fel képet 4,5GHz-ról.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz eldiablo #42658 üzenetére
Ezeknek a teszteknek sohasem adtam nagy jelentoseget. Peldaul a 4.7 GHz-es 3770K dobot ugy 120-125 korul, az 5 GHz-es 8350 pedig ha jol emlekszem meg 50 alatt volt...megis a munkaban a 8350 joval gyorsabb volt.
Most a 4.5 GHz-es 4930K dob ugy 158-162 kozott....megis "csak" 20-23 %-al mondhato gyrosabbnak mint az 5 GHz-es 8350.Ezeket a teszteket en szemely szerint csaka stabilitas tesztelesere hasznalom. A valodi teljesitmeny teszt az a munka es a jatekok meg egy par benchmark.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
eldiablo
addikt
-
Nxn908xxx
őstag
Valszeg az Oprendszer miatt van különbség. Ez egyik 7 másik 8. Nem kell vele foglalkozni.
-
Sotho
őstag
Még az 2 vel öregebb amd cpunak is jobban fekszik ez a teszt.
-
Longhandd
tag
Az a helyzet, hogy nem bírtam magammal és megcsináltam Vizion mester 1660-as h.sz. alapján az első tuningomat. Köszönet a szerzőnek az érthető és jól használható leírásért. Fontos, hogy a hűtöm, még a mérsékelt tuningra javasolt hűtők listáján sincs rajta... Egy Cooler Master TX3-as. Fogok venni jobb hűtőt amint lesz pénzem.
Szóval megálltam 4GHz-en és olyan hőfokokat látok, hogy terheletlenül 37 terhelve pedig 52 fok. Az lenne a kérdésem, hogy maradhat-e így, ezzel a hőfokkal, amíg meglesz az új hűtőm? Vagy pedig azonnal tegyem vissza 3.5 GHz-re?" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
-
vakond5
őstag
Urak, a bullshit helyett élvezzétek a gépeitek teljesítményét. Kit érdekel, melyik bugyuta program, milyen értéket ad? Ha érzed hogy az elvárásaidnak eleget tesz a rendszered, főként teljesítmény terén, akkor szerintem felesleges ilyenkkel foglalkozni.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Sotho
őstag
-
eldiablo
addikt
válasz vakond5 #42680 üzenetére
Ez mitől bullshit? Két közel azonos valamit összehasonlítasz azonos körülmények között és differencia jelentkezik.
Azért csak fura, hogy 4200Mhz-en majdnem annyit megy a procim mint neki 4500Mhz-en? Nem hiszem hogy az enyém csoda darab, inkább arra gondolok, hogy a túl kevés feszültség miatt kevésbé gyorsul a processzora.Sotho, köszönöm, olvastam, de a *.rar.exe kiterjesztésektől azért én tartok.
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz marquuard #42683 üzenetére
Elméletileg. Aztán az informatika az a világ ahol az elméletet elég ritkán támasztja alá a gyakorlat. Örömteli lenne ha egyszer egy jobb alaplapot tudnál rakni a proci alá, mert azért az elég sok kérdést megválaszolhatna.
Kérlek, semmiképpen se gondold, hogy veled, vagy az eredményeiddel van gondom, vagy szúrja a szemem. Csak megütötte a szemem a komoly difi , mert aki overclockol annak kettő-három pont vagy Mhz is komoly difi, nem legyintendő különbség.
Vagy majomkodunk és lesz valami, vagy komolyan nyomjuk és akkor ilyen kérdéseket is tisztázni kell.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz marquuard #42654 üzenetére
Photoshop!
Egyébként ha kevés kicsit a fesz, akkor bizony be-be lassulhat tesztelés közben és nem hozza a várt teljesítményt. Össze nem fog esni, hiszen ha a lap pl. nem bírja, akkor is csak lelassul a rendszer.
Az, hogy játék alatt gyorsabb, nem üti az előbbi tényt, mert ott nem kap annyi terhelést a proci.
Adj neki egy kis feszt (legalább 1,28-at) és mérd le úgy is.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Stan648
tag
Nálam valami nincs rendben az alaplappal vagy nem tudom. Nagyon érdekes a viselkedése. Ha HT NB FSB PCI auto-n hagyom akkor CPU-z szerint 1.28V a cpu feszültség, OCCT alatt 4,2Ghz-n 1,312-1,328V-on ugrál és stabil. De amikor HT-13x NB-11x FSB-200Mhz PCI-100Mhz így állítom be akkor CPU-z szerint 1,2-1,23V-on ugrál és még a rendszer is képes fagyni OCCT pedig kékhalálozik ugyan úgy 4,2Ghz-n. Előbbi esetben 201,3Mhz az FSB utóbbiban 199,9-200Mhz. Elvileg a két beállítás között nem kéne különbségnek lennie hiszen auto-n is ugyan annyi, mintha manuálisan beállítom az értékeket. giga990xa-ud3v1 alaplapom van. PLL beállítás kapcsán csak annyit találtam, hogy CPU PLL voltage control.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
Stan648
tag
válasz Picturemaker #42689 üzenetére
Rendben kipróbálom. A CPU feszültség Normal-ra van állítva az 1,2875V, de mégis az van amit írtam. A HT auto-n 2600Mhz-n megy.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
marquuard
veterán
válasz Picturemaker #42687 üzenetére
Gondoltam, hogy ezt fogod mondani.
Ha növelem a feszt, akkor nagyobb lesz a GFLOPS? Ez nagyon érdekes.
eldiablo: HyperTransport frekvenciád 600MHz-vel nagyobb, mint az enyém. Arra esetleg nem gondoltál, hogy ettől ilyen nagy a differencia?
[ Szerkesztve ]
-
-
marquuard
veterán
válasz Picturemaker #42693 üzenetére
Szerintem feljebb rakom egy fokkal BIOS-ban a feszt. Most megnézem, hogy átlagosan mekkora GFLOPS-ot produkál IBT alatt, aztán feljebb rakom a feszt. Ha nem változik, akkor maradjon hideg.
A tesztet 4,2GHz-n fogom csinálni, mert rizikós 4,5GHz-n szórakoznom a gyenge lap miatt. Így is sufnisan kellett megoldanom a hűtést, tele van tűzdelve alumíniumlapokkal, de így se lehet hozzányúlni, olyan forró. A borda is, meg a lap hátulja is. 4,2GHz-n ugyanúgy kijön a differencia más feszültséggel, ha van.
-
őstag
-
marquuard
veterán
válasz Picturemaker #42696 üzenetére
Nem. Nincs semmi baja. Szerintem ha baja lenne, az másképp mutatkozna meg.
-
Longhandd
tag
válasz KonzolKartel #42697 üzenetére
Köszi
" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest