- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoOne1976
őstag
Vettem egy Asrock970 Extreme4 alaplapot és egy FX-4100-as procit. W7-et használok, a mostani AM2-es rendszeremet váltja majd. Ami érdekelne, hogy a gyártó oldalán linkelt AMD all in 1 driver ver:12.3 fel kell-e telepítenem, vagy elég ha a W7 felismeri? (A mostani lapomhoz W7 támogatás nem is volt, az OS simán kezelte.)
-
ViZion
félisten
válasz NoOne1976 #42451 üzenetére
Nem, az alaplaphoz a driverek viccből vannak...
Deszkád oldalán vannak a driverek, igen, telepíteni kell...Nxn908xxx: olvasd el újra: alaplapot is vett.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
őstag
Fx6100asom szeretném "tuningolni". Hűtés van dögivel, igaz csak lég. Kérdés az lenne, hogy úgy nagyjából mekkora feszen mekkora órajelet lőjek be? Nem akarok brutál tuningot, valszeg az M5A97 pro lapom amúgyis szűk keresztmetszet lenne. Valami alul feszelt óra jelre gondoltam igazàn. Ma már játszottam vele, de egy rakat CMOS resetet kellett csinálnom...Kéne valami ki induló pont. Kezdő vagyok a témában, de ovódában is számítógép volt a jelem
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Nxn908xxx
őstag
válasz KonzolKartel #42455 üzenetére
Kezdd 4Ghz 1.3V-al. Ha stabil vidd lejjebb a feszt oder +100Mhz.
-
Bora1991
csendes tag
halkabb legyen mivel, olyan meleg a gépem hogy tojást csinálhatnék a tetején
-
őstag
Úgy tűnik, hogy valami nálam elég karcsú. 1.29 es feszen a 3.74ghz-n már unstabil.
-
ViZion
félisten
válasz KonzolKartel #42462 üzenetére
Ezt így nem fogjuk megfejteni, bios képeket rakj fel a beállításokról, illetve összefoglalót olvasd át.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
őstag
Be volt kapcsolva a C'nQ . 4ghz-n 1,25v mellett végig ment az IBT.
-
Picturemaker
őstag
válasz KonzolKartel #42464 üzenetére
Attól nem lehet ilyen baja.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
őstag
válasz Picturemaker #42465 üzenetére
Úgy olvastam, hogy a CnQ okozhat stabilitási gondokat, mert állítgatja a feszt. Amióta ki kapcsoltam, tökéletesen tudom húzni. 1,36v-n elment 4,6ghz-t, és végig ment az IBT.
No mindegy. Lenne egy furcsa problémám. 4x2GB RAM-om van, de valami nem okés . Bios 4GB-t ír, windows meg ezt mutatja:
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz KonzolKartel #42466 üzenetére
Csúcs tuningnál ki kell kapcsolni minden energiagazdálkodási opciót, de hétköznapra viszont illik bekapcsolva hagyni. Terhelés alatta CnQ nem veszi vissza a feszt.
Az Erőforrás-figyelőben a memóriahasználatról dobj egy képet.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
GNKING
tag
Nekem X58-as rendszernél volt ilyen gondom, memóriák többszöri ki-berakása és egy proci ki és berakása megoldotta a problémát.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
őstag
válasz Picturemaker #42467 üzenetére
Most raktam össze a gépet, amit nem egyszerű . CnQ kikapcsolva hagyva nagy gond?
Közben kiszedetem a modulkat, ecsettel kitisztítottam a foglalatokat, és most jó.
Köszi.GNKING: Neked is köszönöm!
-
marquuard
veterán
válasz KonzolKartel #42469 üzenetére
Nem gond ha nincs C&Q, de állandó jelleggel max. órajelen fog pörögni a proci. Az meg fölösleges.
PSN ID: marquuard
-
ebegab92
senior tag
MSCONFIG.EXE-ben a Rendszerindítás-->Speciális beállítások-->Maximális memóriáról vedd le a pipát.
Másik lehetőség a CMOS clear, meg a RAM-ok ki-berakosgatása, amit a többiek írtakABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
vakond5
őstag
Ha rosszul lenne a slot-ban a modul, akkor fizikailag is csak 4-et látna.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
SSB
csendes tag
hello érdeklődnék, hogyha kicserélem a gépemben a procit konkrétan egy 4130at egy 4300ra akkor ugye nem kell újra raknom a windows-t? választ előre is köszi
ha nem fér be a procihűtő....ez van
-
őstag
-
őstag
Ocz Vendetta megfelelő tuninghoz? Most találtam meg az összefoglalót.
-
vakond5
őstag
válasz KonzolKartel #42479 üzenetére
Mérsékelt tuninghoz elég lehet.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
lee56
őstag
Amennyiben win7, akkor biztosan nem. Ha nekem tavaly átmenetileg az intel konfigra váltást is kibírta, akkor ez meg se kottyanna neki.
Amúgy ugye tudod hogy nem túl nagy előrelépés amire készülsz, egy 6300-ra váltáshoz mondjuk viszont már lehet a lapod lenne a szűk keresztmetszet, főleg ha tuningra kerülne sor.
No Comment
-
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz KonzolKartel #42482 üzenetére
Igen. Jok .....meg egy jo kis cpu. Anno az en 6100-on nem tudta a 4 GHz-et 1.285 V alatt.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Ybear
tag
Sziasztok!
Nemrég én is beléptem a klubba, ennek örömére csináltam egy tesztet.
Remélem, hogy elégedett lehetek...Ha menni kell, hát menni kell.
-
Ybear
tag
válasz marquuard #42491 üzenetére
Én is egész jónak itéltem az itt olvasottak fényében.
Rekordot nem akarnék döntögetni, ez most "atombiztos", de azért még néhány játék alatt kipróbáltatom a gyerekeimmel.(#42489) miklosss2012: Nem tudom a végét, nem is nagyon próbálgatnám most, mert csak a hétvégére kapok konnektoros teljesítmény mérőt kölcsönbe, annak ismeretében szeretném belőni valami kicsit nagyobbra, ameddig a táp és a hűtés megsülés nélkül bírja.
[ Szerkesztve ]
Ha menni kell, hát menni kell.
-
Pacy
aktív tag
Mi okozhat olyat hogy a proci sem az órajelet sem a V-ot nem veszi vissza? Cool and Quiet bekapcsolva.
-
MaxxDamage
félisten
Na Gratula hozzá, ez is egy szép példány ahogy nézem !
/célnak gondolom bőven megfelel/(#17188) vampire17: BIOS verzió ? (ha régebbi akkor egy UPDATEt tolhatnál)
/vagy windows proci használat 100% -on van ?/
nálam is volt ez a "probléma" és sok-sok OC után a win-es cpu használat 100% -ra volt állítódva... csak néztem, hogy mi vanL
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ybear
tag
válasz MaxxDamage #42494 üzenetére
Köszönöm, pont ilyenre vágytam.
(#42491) EnterR Feltettem, ahogy mondtad: BIOS szerint 4,2GHz és 1.176V, működik is szépen, de a CPU-Z viszont már 1,188-1,2V-ot ír rá, amit nem egészen értek.
-
Ybear
tag
válasz marquuard #42498 üzenetére
Woow!
Akkor öröm és bódottá...Mindjárt ideszólítom a tesztelőimet, és hamarosan kiderül minden turpisság. Ha ez bejön, akkor egészen nyugodtan nézek a konnektoros teljesítmény mérés elé. Bár az is még egy külön történet lesz, hogy hogyan tudok vele videót vágni, meg konvertálni ezer felé. Ez is kiderül hamarosan. A réginél csak jobb lehet, ez már tisztán látszik.
Minden forintot megért!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest