- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz eldiablo #43698 üzenetére
Azt, ha belegondolunk, nem is annyira rég, mennyi kérdése volt a kollégának (mindenből)
/most meg tud mindent, mint a "nagyok" /
Az ember holtig tanul... igaz a mondás ugye !?L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
marquuard
veterán
-
MrM94
addikt
válasz gabesz199 #43700 üzenetére
APM es Turbo Core ki.
Manual feszt allits es szorzot et.IBT vel tesztelj.
De a lapod egyszeruen thortthlingolni fog. Ajanlom figyelmedbe [link] a tutorialt,nem sok minden dolog ter el benne.Ami elter azt megemlitettemAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah és az LLC-s dologra van valakinek valami ötlete?
Mármint, hogy nélkül kevesebb fesszel miért melegszik jobban a proci, mint LLC-vel?
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ViZion #43707 üzenetére
Ez eddig oké, idáig eljutottam Én is. De úgy változik hogy ez nem látszik? Vagyis, mondjuk CPU-Z-ben több feszt kap terhelve (IBT) LLC-vel, mint nélküle, és LLC nélkül melegebb a proci terhelve, miközben alacsonyabb a fesz.
De akkor ez normális, oké.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bali27
addikt
Nekem amikor az LLC be volt kapcsolva, akár mennyi feszt adtam neki húzásnál (ésszerű határok között) mindig fagyott vagy restartolt :S
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ViZion #43712 üzenetére
Okés, kipróbálom majd akkor így. Azt hiszem extreme az egyel kisebb érték. Vagy lehet, hogy pont a regular, megnézem majd, és tesztelek úgy.
Nyilván gondolom akkor, hogy ha fentebb teszem az LLC-t, akkor sanszos, hogy kevesebb + fesz is fog kelleni a procinak, jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
marquuard
veterán
válasz hackeeeee #43713 üzenetére
Igen. Az LLC a vDroop "legyőzésére" való. A bekapcsolása egyenletesebb feszültséget eredményez terhelés alatt, és kompenzálja a feszültséget azzal, hogy nincs akkora ingadozás. Minél magasabb az LLC szint, annál kisebb az ingadozási intervallum. Mondjuk a CPU idle-ben kap 1.3V-ot, majd terhelés alá teszed, és 1.28V lesz a feszültség. Ez okozhat teljesítménycsökkenést, vagy BSOD-ot. LLC bekapcsolás után pedig konstans növekszik a feszültség ami nagyobb stabilitást eredményez.
De az itt olvasottak alapján Very high/Ultra a "kedveltebb".
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
-
marquuard
veterán
válasz hackeeeee #43715 üzenetére
A bekapcsolt LLC hatása inkább terhelés alatt mutatkozik meg úgy, hogy kisebb lesz a feszültség-ingadozás. Pl. nekem 4,2GHz-hez kell 1.232V, hogy stabil legyen. Két LLC beallításom van: Enabled, Disabled. Kikapcsolt LLC-vel terhelés alatt 1.264V a tető IBT alatt, de mikor az első GFLOPS mérés lefut, felugrik 1.3V-ra, és nem ugrik vissza, csak ha leállítom a stress test-et. Bekapcsolt LLC-vel a mérés alatt IBT-ben 1.232V a tető, és egy GFLOPS mérés után felkúszik 1.264V-ra, majd a második mérésnél visszaesik 1.232V-ra, és ezt stabilan tartja a teszt végéig.
Yllgrim: Oké, Ultra se rossz, de a very high és az ultra között már nemigen van különbség. Ha meg a Very high képes kompenzálni a load feszt, akkor fölösleges az Ultra.
[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz hackeeeee #43728 üzenetére
Nekem sajnos megkellett állnom 4,4-nél, mert már a kis machom nem bírta leküzdeni a hőt. Az 5. kör IBT után 4,5 Ghz-n már belenyalt a kupak a 80°C-ba. De a játékaim alatt max 65°C a kupak. Szóval teljesen biztonságos és így is maradt.
Szerintem EnteR a socket alatt a kupakhőt érti. Aida64 mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
pEtii94
tag
Sziasztok. Eddig még nem tapasztaltam hasonlót de a következő a problémám. Játszok egy game-el (BF 4 ), és egyszer csak észreveszem hogy akadozik, megnézem a feladatkezelőt, cpu kihasználtság 30-40 % között, illetve 1,5 Ghz-en pörgeti őket csak a 3,5 Ghz helyett. Ez két pálya játék után jött elő, de eddig sohase volt ilyen, turbo mode off, illetve APM is. Mi lehet szerintetek a gond ?
Kb. két perc után viszont visszaállt rendesen. ( a CPU nem volt túlmelegedve, szóval nem hinném hogy a gép azért vette volna le a sebességét neki)
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz pEtii94 #43734 üzenetére
Fujatsd a VRM et egy kicsi ventivel,nezd meg hogy az e a baj.Bar szerintem tuti az lesz.Az egy nem ajanlott alaplap..
Feszeld alul a procit...
De en azt ajanlom dobd ki azt a lapot az ablakon s vegyel legalabb egy 990xa UD3atAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
-
-
marquuard
veterán
válasz pEtii94 #43736 üzenetére
Ez VRM túlmelegedés, nem a proci okozza a droppolást. A lapod tápellátása ugyanaz, mint az enyém, tehát alacsony fesszel 4,5GHz elérhető. Ha nem akarsz új lapot venni, akkor fabrikálj oda egy bordát, már az nagyon sokat segít a helyzteten.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
nálam elvérzett a 990FXA-UD3 (rev1)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Habugi
addikt
válasz - = Zk = - #43743 üzenetére
Macsek XA-t írt..
Nem mellesleg nekem rev 1es FXA-UD3-am van, alapfeszen megy 4.5ön stabilan, egy hete pedig egy újrapasztázást követően 4.9en megy 1.425V-al, játék nem viszi 60fok fölé..
Nálad min vérzett el?
(#43741) MrM94:
Uff!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
tudom, hogy mit írt. láttam
én ezért is írtam offba az FXA-mattuningban. antituning.
4,5-en nem bírta el a 8150-et.... azonnal leoldott.apropó, Te mivel is hűtöd a 8320-at?!
(#43747) hackeeeee
jaj. nem Te. Habugi.
elfelejtettem a VÁLASZ opcióra bökni
deazért köszönöm. láttam az adatlapodon. az Övén nem[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
válasz - = Zk = - #43746 üzenetére
Egy ilyen lowprofileos félmegoldással: [link]
Milyen BIOS-al próbáltad?Phenom II X4 955BE után a 8320 miatt kapott egy F9-est és szerintem ötcsillagos a lap.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
- = Zk = -
félisten
válasz Habugi #43748 üzenetére
áhá...
már nem emlékszem. lassan 1 éve, hogy... de fentebb kikereshető szvsz.neked jó, ez a lényeg. nekem nem volt időm és kedvem "szenvedni". nézőpont kérdése
-
Habugi
addikt
válasz - = Zk = - #43749 üzenetére
Igen, ezt frankón megbeszéltük!
Pótoltam az adatlapos hiányosságot..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest