- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Egy Abit NF7-es alaplapba szeretném a legnagyobb elérhető processzort. Ez tudtommal a 3200+-os. Lehet ezt még kapni? Ha nem mennyi kb a használtpiaci ára? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz chatran #3903 üzenetére
Őszintén, mi a fenének ölsz pénzt egy lassan 3 generációval régebbi rendszerbe? Eladod a lapot processzorostol, veszel vagy egy 754-es vagy 939-es rendszert, előbbire nem is nagyon kell ráfizetned, utóbbival is a 3200+-os Barton költségein belül lennél, és legalább éreznél is némi különbséget az előző rendszerhez képest.
De ha rászánsz még pár ezrest, akkor a ramot is meg a VGA-t is eladhatod és vehetsz AM2-t, azzal járnál a legjobban, de ez gondolom kizárt."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
chatran
őstag
válasz VaniliásRönk #3904 üzenetére
Köszi a választ. Nagyon nem fűllik a fogam a teljes gép lecserélésére. Én egy core2-es rendszert néztem, de 100 fölé ment az ár mivel szinte mindent ki kell cserélni. Memóriák, videokártya, winchester. A mostani gépért (NF7 alaplap, Barton 2500+, 2x256 Mb Kingston Ram) 15 e-nél nem igen kapnék többet.
Ezért gondoltam, hogy egy 3200+-al kissé begyorsulna a dolog, a videokártya már megvan hozzá. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz chatran #3905 üzenetére
A lap 7k, a CPU 11k, a ram 8k, kb ennyiért el tudod passzolni. Ha drága a C2D, akkor ott az AM2, alaplap 17k, CPU 25k (X2), RAM 22k (2x512 800-as). VGA-ból megintcsak nem értem hogy jutott eszedbe bevásárolni AGP-ből (még el lehet adni vételáron azt is), rendben hogy macera, de ha nem vet fel a pénz akkor miért szórod két kézzel?
A Barton 3200+ max. +20%-ot jelentene, a kevés 120%-a még mindig nem túl sok..."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
chatran
őstag
válasz VaniliásRönk #3906 üzenetére
Köszi az infokat. Mindenképpen gondolkodni fogok rajta. Nem is tudtam, hogy a mostani gépem megér még 25ezret.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz chatran #3907 üzenetére
Csak darabonként kell eladni, egyben mindig bukta. (persze ha szerencséd van egyben is vihetik, de az a ritkább sajnos) Meg azért egy kis türelem és kitartás is kell hozzá, PH!-n sok a hiéna, abból élnek hogy itt lehúzzák a sok szerencsétlent, máshol meg drágán továbbadják, az ilyeneket könnyű felismerni a több 100, néha több 1000 piaci hsz melletti csupán pár 10, 100 egyéb hsz-ről.
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Sanyix
őstag
válasz VaniliásRönk #3906 üzenetére
Cpu-ért max 8-at adnak, memóriáért akár többet is is, hiszen a fos ddr2-esek mellett sokan keresik a ddr1-eseket, bár inkább az 500-600 mhz-s ddr1-ek a keresettek a tunigőrültek körében, mert azok a leggyorsabb ramok.
chataran:
A 2500+-t amúgy valószínűleg simán fel lehet húzni 3200+-ra, főleg ha 400-asok a ramjaid, akkor még azok is gyorsulnak. Egyébként nemtudom mire használod, de játékhoz bőven elég a 3200+, ha játszani akarsz akkor fasza videokártya kell csak, mert a többmagos procikból ugyis csak 1 magot használnak a játékok, és úgy 1 mag nem sokkal gyorsabb mint az 1 magos bartonod.
[Szerkesztve]szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
VaniliásRönk
nagyúr
8-10k-ért a T-Bred B-k mennek, a RAM-ért meg ez a max, én is ennyiért hirdetem és érdeklődés ugyan van, de még a nyakamon mind a 3 modul. A DDR2-t meg csak a hozzád hasonló jusztis DDR-rel meg AGP-vel nyomulok ******k fikázzák még mindig. Egy átlag 800-as modul 1T-ben megy 900 felett, nincs az a DDR ami befogja.
A Barton rég lefutott, ugyan stabil fps-eket produkál, de a legújabb játékokban stabilan alacsonyakat. AGP-be meg a ''fasza'' kártya minimum 5k-val drágább mint a PCI-E-es, magasabb kategóriákban 10-15k is lehet a difi, jó biznisz. A dualcore per pillanat nem létszükséglet, de 25-ért már megéri, és nem kell fél év múlva cserélni.
A konfigodnál megadott zagyvaság is jelzi mennyire érdemes komolyan venni."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Sanyix
őstag
válasz VaniliásRönk #3910 üzenetére
Úgylátom még egy ddr1 vs ddr2 tesztet sem néztél, csak a megahertz érdekel téged, csodálkozom is hogy miért nem pentium4-ed van, mert abban is ott a sok megahertz, csak a teljesítmény nincs. A ddr2 800 mhz átviteli sebességben már képes verni egy 400-as ddr1-et ez nem lol egy kicsit 2x-es órajelen? És ráadásul léteznek 600-as ddr1-ek, amiket semmilyen ddr2 nem előz meg. A ddr2 alapból egy ilyen parasztvakítós lehúzós szabványnak készült, az amd-nél nem is akarták eleinte bevezetni, rögtön a 3-ra akartatk térni, dehát azt sajnos úgy nem lehet. A legújabb játékokban sem a proci produkál alacsony fps-eket hanem a videokártya, teszteltem a legprociigényesebb játékoknál, és csak a videokártya fogta vissza. És miért ne nyomuljak agp-vel? Amikor ló***ra sem jó a pcie jelenleg, ddr2 meg egészben egy selejtes szabvány. Minek vegyek egy full új gépet ilyen hülyeségekért?
''AGP-be meg a ''fasza'' kártya minimum 5k-val drágább mint a PCI-E-es, magasabb kategóriákban 10-15k is lehet a difi, jó biznisz.'' Csak normális helyen kéne vásárolni, és 0 ft a difi, ennyi.
A konfigomnál írt zagyvaság, meg a high-end konfigjukkal menőző emberkéket hivatott kifigurázni...
Te is minden reklámot beveszel mi?szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
VaniliásRönk
nagyúr
A DDR 5-600MHz körül pont azt veszíti el, amitől jobb lehetne, felmennek az időzítések, ált. 2T-ben megy csak. Ilyen frekin CL3 a max., CL4-et meg a DDR2 is tud, ami már egyáltalán nem nagy difi. A késleltetés pedig a valós teljesítményt garantáltan nem befolyásolja 50ns alatt (van DDR-es és DDR2-es konfigom is, úgyhogy veled ellentétben én nem a levegőbe beszélek), amit szintén hoznak az átlag DDR2-esek. De ha ez neked nem elég, és úgyis az extrém árú DDR-ekkel vagdalózol, akkor hasonlítgassuk már az extrém árú 1200MHz-es DDR2-esekhez. Az meg hogy kétszeres órajelen jobb, hát istenem, Intelnél sem az zavart igazán, hogy csak a GHz-eket hajkurászták, hanem hogy mindezt pofátlanul drágán, és hazug marketinggel tették. Aki érzelmi alapon utálja az Intelt, az semmivel sem különbb az Intel fanoknál.
Maga az AGP elég lenne még, az AGP-s kártyák árával van a baj. Normális helyen vásárolni? Eleve a gyárból jön drágábban az AGP-s verzió, ha valahol 0Ft a difi akkor ott min. a PCI-E-essel vágnak át csúnyán, de ha jól sejtem ezt a megjegyzést minden utánajárás nélkül sütötted el.
Nőjél fel, aztán okoskodj meg humorizálj, mert a ''konfigod'' nem fricska a ''menőzőknek'', hanem hülyeség. Az konfignak pedig ott a helye, legyen az akármilyen, az aláírásban szerepeltetni, na az a nagyképűség."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
buherka
addikt
Itt aztán zajlik az élet...
Ha valaki felajánlana egy ddr2-es konfigot az én gépen helyett, hát nem hiszen hogy sokat gondolkodnék...
[Szerkesztve]Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Exakt
aktív tag
Az elözö hsz-eket olvasva egy pillanatig elgondolkoztam hogy be e szurjam a kovetkezo ket kepet, de ugy gondoltam miert is ne, elvégre ez még mindig jobban a témába vág
Amugy pár szo erejeig, nekem meg megfelel a barton sebessege, igaz az en felhasznalasi koromon belul is már kezdenek megmutatkozni a gyengei...
Nem vagyok az az adok veszek tipus, ha elmult az ideje akkor beáll az 1200mhz caleron melle
Amugy a proci egy 3000-es barci, (13*166) átlagba 11*200-on jaratva
a képekhez csak annyit, hogy itt mar nem nagyon volt stabil, néha inkabb lealt az alkalmazas mintsem ujraindulgatott, ilyen magas feszultsegen terhelve volt max 61 fok..
[link]
[link]
UI: thx Bundás a multkori segitséget -
Demolator
tag
Hali mindenki!
Hozzáértők javaslatait várom: Adott 1 2600+ Barton barnanyákos jófajta proci jelenleg 11,5*200=2300Mhz -en megy stabilan alapfeszen bár 50 fok környékén megy, a ramok 2*512 Geil 400Mhz azok is 200Mhz Fsb-n mennek ami ugye 400Mhz alapfeszen auto időzítéssel. Lehetne-e esetleg még csiholni vmit, vagy van-e javaslat hogy lehetne a ramokat is gyorsabbá tenni?
[Szerkesztve]A reklám helye
-
Demolator
tag
-
(Bundás)
addikt
válasz Demolator #3915 üzenetére
Nyomjad neki még az FSB-t, hátha bírja feljebb is, akkor a memóriák is gyorsabbak lesznek, ha bírják.
Exakt: a betyár. Nekem A64 3000+@2400 MHz, 3x512/400@540 MHz, 7600 GST @600/1600 hozott 6400 pontot 3Dmark05-ben.
Ez default mód, vagy állítottál valamit 3Dmark-ban?
Nincs mit.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz (Bundás) #3917 üzenetére
Az X800 teker, azzal nincs baj, a DirectX 9.0b-t viszont már nem szeretnéd.
Szerk.: A te gépedben ilyen órajeleneken 8000 körül lenne egy 16-os X800.
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Exakt
aktív tag
teljesen default volt minden, kiveve driverbe mindent teljesitmenyre
elnézegetve a gto toplistat ilyen orajelek mellett a 7K kéne verdesni,
de hát proci limit az adott
amugy a deszka egy asus a7n8x-x, es egy az egyben mentek a ramokkal..
hát a konfig valoban nem egy mai darab, de csak vga fronton ereztem hogy uj kéne plane 1680*1050-ben
VaniliásRönk: azt a 8000-ezret kicsit sokkallom az x800-tol meg az unlockolt +4 pipal is, de mintha lenne fent valami hasonlo futuremark oldalan egy x800-astol de az elég elborult tuning kozepette sikeredett osszehozni, meg ha jol emlexem volt itt prohardveren is egy srác aki osszehozott valami ilyesmit egy gto-val.......[link]
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
válasz VaniliásRönk #3918 üzenetére
vagy az ö orajeleivel erteted, akkor nem szoltam
-
csucsu_17
aktív tag
Nekem is ugyan ilyen procim van és ugyan ezen az órajelen tolom már több mint 2 éve
Nekem még anno 2413MHz volt a csúcs valahol 213mhz-s fsb-nél ha jól emlékszem, de ez már majd másfél éve volt, akkor NFSU2-vel ''teszteltem'' a játék ment faszán meg minden csak a hang akadozott néha...sokszor.. igaz akkor mezei samsung 400as ramok voltak alatta....''Üdvözlet a győzőnek''
-
VaniliásRönk
nagyúr
Érdekesek ezek az eredmények. Egy ismerős AGP-s 16/6-os GTO-ja 500/500-on 7000 felett volt (ha jól emlékszem), gondoltam 594/594-en csak-csak megközelíti a 8000-et.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #3922 üzenetére
De inkább megkérdezem majd az ominózus ismerőst.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Demolator
tag
Nem ilyen hsz-re gondoltam hogy nyomjad feljebb az fsb-t ... azt magamtól is tudom inkább olyanra hogy emeljem-e a feszt vagy milyen fsb-mem órajel aránnyal lehetne kicsit jobb ugyanezen a sebességen vagy valami hasonló... télleg bővebb szakértői hsz-nek örülnék.
A reklám helye
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Demolator #3924 üzenetére
Max. csekkold nem-e melegszik nagyon a chipset, aztán told neki az fsb-t. Valami normális CPU hűtő lehet hogy nem ártana, meg talán egy NBF47 sem. Kérdés érdemes-e ennyit áldozni, az én DTR Bartonom annó 1.65V-on ment 2192-t, többet 1.8V-tal sem volt hajlandó.
-
(Bundás)
addikt
válasz Demolator #3924 üzenetére
Ezeregyszer leírtam, de hát legyen egy bevezető félálmos segítség:
Tehát most 11.5x200-on megy elvileg, ez OCCT, vagy Orthos stabil? (google->download->indít)
Szorzózár van? AGP / PCI frekvencia fixálás van, vagy arányokkal csökkentetted ezen sebességeket?
A tuning további visszafogója az alaplap, a processzor és a memória is lehet.
Szinkronban érdemes hajtani az FSB-vel a memóriát, tehát az FSB : RAM arányokkal maximum kisérletezés-képpen érdemes bíbelődni. Nem fogod elérni a mostani sebességet aszinkronitással, ergo nincs értelme úgy hajtani.
Kérnék válaszokat a mielőtti tovább jutás érdekében.
mod: VaniliásRönk említésével leírhatnád, hogy milyen hűtőd van, és ez az 50 °C terhelt állapot-e.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz (Bundás) #3926 üzenetére
A KT880-as már tudja fixálni az AGP/PCI frekit, viszonylag új chipset, nem hiszem hogy az órajel gond lehet neki (max. a csenevész borda), a RAM-ok is lazán mennek 440-ig (max. adni kell nekik 0.1V-ot), én a CPU-tól félek, 2300 már nagyon a vége a Socket A-s CPU-knak, csak nagyon ritkán mennek egy kicsit többet.
-
Demolator
tag
válasz (Bundás) #3926 üzenetére
''Tehát most 11.5x200-on megy elvileg, ez OCCT, vagy Orthos stabil? (google->download->indít)''
Nos ezekell a progikkal nem teszteletem (nem is ismertem ezeket de most letöltöttem majd kipróbálom viszont már kb 4 hónapja használom így a gépet Carbon, F.E.A.R. és hasonlók gond nélkül fagyás nélkül akár egész nap...
''Szorzózár van? AGP / PCI frekvencia fixálás van, vagy arányokkal csökkentetted ezen sebességeket?''
Szorzó lock mentes úgy álogatom ahogy kedvem tartja eddíg mindenhogy ment... AGP/PCI freki fixálás hát erre most spec nem emlékszek de sztem beállítottam...
''A tuning további visszafogója az alaplap, a processzor és a memória is lehet.
Szinkronban érdemes hajtani az FSB-vel a memóriát, tehát az FSB : RAM arányokkal maximum kisérletezés-képpen érdemes bíbelődni. Nem fogod elérni a mostani sebességet aszinkronitással, ergo nincs értelme úgy hajtani.''
Alaplap ASUS A7V880 -elég jól tuningolható sztem, a proci ugye barton 2600xp, mem GEIL 2*512 dual Kit de jelenleg single-be van mert dualba nem volt az igazi.. (néha fagyott)
Az FSB ugye 200 és a RAM is 200 tehát az arány 1:1 nemtom érdemes-e húzni esetelg megpróbálom a 210-et mindegyiknél... próba csersznyeA reklám helye
-
(Bundás)
addikt
válasz Demolator #3928 üzenetére
Na látod, csak ugyanazt tudom mondani, mint azelőtt: nyomad neki az FSB-t.
Hűtésed? Terhelt állapotban milyen meleg?
Ha fixálva vannak az értékek, akkor nem lesz gond 210 felett, kárt nem okozol. Normális léghűtéssel 1.75 Voltig simán elmehetsz.
Mondjuk annak a 9600XT-nek nem hiszem, hogy kéne nagyon 2300 MHz-nél több, de mindenesetre jó tudni mit bírna a proci. -
Demolator
tag
válasz (Bundás) #3929 üzenetére
Hűtés: Spire WhisperRock IV (SPA04B4) hőfok most 54 fok környéke pontosan nemtudom mert épp nem a saját gépem előtt ülök (Dolgozni is kell néha Hűtőcserén épp gondolkodok csak nemtudom milyet érdemes venni (ami jó is meg nem csillagászati összegen árulják)
-
-
Demolator
tag
válasz (Bundás) #3933 üzenetére
Egész szép tesztet hoztál össze, elismerésem.
Legalább megismertem ezt a hűtőt is. nemtudom ilyet énfelém lehet-e kapni de ha már online rendelném meg a postaköltség lenne sztem majdnem ua. mint az egész... de nekem a 92mm-es hűtővel szerelt fogta meg a fantáziám...A reklám helye
-
Exakt
aktív tag
válasz VaniliásRönk #3937 üzenetére
tudom az a default eredmeny egy 16 pipas 500/500-as x800 tol
Amugy elkezdtem erossen gondolkodni egy am2 rendszerfejlesztessen, aminek ez lenne
a kiindulási alapja [link]
vagy egy E6400 ára alatti am2 x2-ön...
Öszinten megmondva az x2 joval idot allobb lenne, de a legkepigenyesebb alkalmazas amit hasznalok az a evi 4-6 jatek, ami 1680-ban inkabb vga limitessebb mint cpu, amit szerintem boven kiszolgalna egy 2600-2700 mhz-n mukodo Athlon 64 3800+..
Vélemeény? -
(Bundás)
addikt
AM2-nél érdekes a helyzet, legalábbis árak tekintetében.
Egy maggal 3200+ - 3800+ 18 és 22 ezer Forint között mozog, míg két maggal utóbbi 27-28 ezer Forintos áron van. Ebben az esetben az első kettőhöz képest simán megéri kifizetni a különbözetet és két magra beruházni.
939 esetén kicsit egyértelműbb a helyzet. Apróhírdetések között 10-11 ezer Forintért találsz 2500-2600 MHz-en járó Venice-eket, ami bőven elég a videókártyádnak, olcsóbb az alaplap is, maradhat a DDR''1'' memóriád is. Két maggal legalább háromszor annyiba kerül egy proci, tehát egyértelmű melyiket érdemes venni ilyen videókártya mellett. -
Matthew
őstag
Sziasztok!
3200+ Athlon XP prociból gyártottak 333MHz és 400MHz FSB-set is? Ezt csak Barton maggal csinálták vagy mással is? -
Demolator
tag
Nos teszteltem kicsit, próbálgattam kicsit, az eredmény: 210-re húztam az fsb-t de nem jött be a windows már nem akarta az igazságot, visszaraktam a 200 fsb-t, 2300 Mhz azért elég 3dmark05 -ben 1998 pontot értem el ez nemtom jó-e, nekem eddigi legmagasabb...
A reklám helye
-
Demolator
tag
Nemtudom megéri-e még AGP-s videokarit venni, elég drágák. 9600XT helyett olyat ami sokkal jobb csak kb 50-ért tudnék venni háát... mondjuk olcsóbb mint a teljes rendszercsere....
A reklám helye
-
(Bundás)
addikt
válasz Matthew #3940 üzenetére
3200+ esetén csak Barton magról beszélhetünk 200-as FSB-vel.
Demolator: hát igen... 2300 Mhz talán 7300 GT-t is képes meghajtani, ami azért 9600 XT-nél erősebb. 50 ezres VGA-val nem sokat érsz, ha kevés neki a proci. Kérdés megéri-e egyátalán erőltetni az AGP + K7 rendszert K8 + PCI-E-vel szemben... szerintem már nem nagyon, maximum ha nyertünk egy AGP kártyát, vagy hasonló esetben. -
Monya78
veterán
Találtam egy ideillő tesztet Barton2500+ mellé új AGP-s karikat raktak ime az eredmény:
[link]
Itt pedig a folytatás egy kicsit izmosabb rendszerrel (Athlon64 3400+ -el) tesztelt AGP-s karik... Egy szarásig (CPU: 2300-2500mhz, FSB>200) húzott Athlon XP azért alulról megközelíti a fennt emlegetett procit : [link]
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz Matthew #3940 üzenetére
Szia!
''3200+ Athlon XP prociból gyártottak 333MHz és 400MHz FSB-set is?''
Röviden, gyártottak 166-os FSB-vel is, nem ''csak'' 200-al...
Egyszer anno állítottam váltig, hogy nincs 166-os 3200+ Barton, és mégis. Egy srác itt a ph-n világosított fel, akinek történetesen ilyen procija volt. 512 MB L2 cache is megvolt, minden ami egy Barton kelléke Valószínű nagyon kevés van belőle!!!
Legjobbakat
Szerk: Azt elfelejtettem írni, hogy volt még Barton 133FSB-vel is, mely sorozat legerősebbike 3000+ jelölést kapott, és 2200 MHZ-en ketyegett Szorzója 16,5 volt...
[Szerkesztve]"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Demolator
tag
válasz Monya78 #3945 üzenetére
Hát elolvasgattam a teszteket érdekes volt... nem is gondoltam volna hogy ennyire nincs jelentős különbség... nos nekem ez csak azt mutatta meg hogy felesleges lenne egyenlőre
150K-t beleölnöm új rendszerbe mert nem lenne annyival gyorsabb inkább csak kártyát cserélek egyenlőre, csak találnom kell 1 7300Gt-t 256MB-val és a gyorsabbik rammal van ilyen AGP-be?
Amúgy én most végeztem épp a F.E.A.R.-rel és nem vettem annyira vissza a grafot mint a tesztben (mondjuk nem használtam 4x-es simítást meg az árnyékokat vettem visszább) és nekem simán ment 30-40fps-el mondjuk ha sűrű volt a helyzet akkor lement 19-re de sztem az még nem diavetítés...
A Carbont is kivégeztem már rég ott is megvan a 24 fps ott még annyira se vettem vissza a grafot általában mindíg az árnyékolás okoz gondot (lassulást) , ja és nemtom miért de a füst az mocskosmód belasítja a dolgokat csak tudnám miért?
Kérdés mennyibe fájna nekem 1 AGP-s 7300GT 256MB 1400-as ramokkal?A reklám helye
-
mmdms
addikt
ha valaki használ 2800+t akko az megmondhatná hogyan járatja...(természetesen barton)
mert azt a 2500MHzet nem tom alapba állítani, ami még megvan adva, avval mindig lefagy. manualba tesztelgettem de ha szorzót állítok akko nagyon mekegszik, ,jobban mint ugyanavval az órajellel FSB emelés esetén. de ha FSBt emelek akko meg a ramok dolgoznak lassabban(írás olvasás). 200*11-es beállítást szoktam használni, lehet még valamit kicsikarni belöle?
(hütés egy cnps 7000b-cu Zalmi, DE MINIMUM FORDULATSZÁMMAL akarom üzemeltetni... )
tudtok valami beállítást adni?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Monya78
veterán
''ha FSBt emelek akko meg a ramok dolgoznak lassabban(írás olvasás)'' Ez nem igaz, csak abban az esetben ha a memóriád a gyenge láncszem és csak úgy tudsz néhány fsb értéket emelni ha a memóriád időzítését lerontod...
Úgy látom a proci sebességét esetedben a proci hőmérséklethez kell beállítani, úgy szokás mondani hogy terhelésnél 60 fok felé inkább ne menjen a hőmérséklet, úgyhogy ehhez képest kell beállítanod a rendszeredet úgy hogy lehetőleg minél nagyobb fsb-re törekedjél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App