- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, ittvan egy 2002 25. heti Palomínó az asztalomon.
Parlagfű: aktiválni nem lehet +256K L2-őt, mert nincs is benne. lábdrótozással kilehet cselezni a szorzóval, elvileg szorzózárat is kilehet iktatni, google-ben bisztos találsz rá leírást...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Parlagfű
tag
Mennyi az egészséges load hőmérséklet? Max terhelési celsius
-----------
-
Parlagfű
tag
Tehát 70-80 még elviselhető hosszutávon?
-----------
-
Parlagfű
tag
Thx
-----------
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Parlagfű #3405 üzenetére
1640 MHz-re húzott Palomínóm alapfeszen mobo monitor szerint 44 fokon csutkára terhelve, mindezt Alcomp procihútővel, és házszellőzéssel. Alapjáraton 33-36 fok volt low power bit miatt.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
attiati
veterán
Igazából nagyon nem értek hozzá, de olvastam valamit, hogy a memória üzemeltetésének sebessége valahogy összefügg a processzor órajelszorzójával (vagy magával a megszorzott értékkel? )
Szerintetek két AM2-es Athlon proci közül 3000+ vagy a 3500 plussz tudja jobban maximumon járatni az 533 Mhz-es DDRII memóriát?
(csak ez a kettő proci és ez a memória az alternatíva, más nem jöhet szóba) -
oliba
őstag
Jó procim van. Két oldalon le van sarkazva de még megy. Lassan csinálok egy memóriaolvasás tesztet
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az enyém kb. 6 hónapot húzta, addig ment lesarkazva, és igencsak melegedve, aztán valahogy kapott egy rövidzárlatot, és szépen kijött belőle a füst...
Aztán füstöt beszívta a táp, és aszthittem a táp a rossz...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Parlagfű
tag
Hai. Mi tudható eme darabról?
AXDA2800+ DKV4D 9747146119282
AQXCA 0410 MPMW
Barna nyákos.
[Szerkesztve]-----------
-
-
Parlagfű
tag
Most 10,5x200 on stabil. 11x200 el se indult. 9,5x171 en fagyott. Bár az egyik beállításnál rögtön az elején kiírt valami ''80 valami conduktor valami'' szöveget, csak nem tudtam elolvasni mert gyors volt.
A hűtés 700b alcu.
[Szerkesztve]-----------
-
Paqito
senior tag
válasz Parlagfű #3421 üzenetére
Szia!
Próbálj esetleg egy 11X166-os beállítást, és nézzd meg mondjuk Everest-el, mit ír ki. Ha 1833-at és 11X166-ot, akkor lockmentes a procid és akkor majd nagyra kerekedik a szemem
Legjobakat"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Paqito
senior tag
válasz Parlagfű #3423 üzenetére
Igen, jól értelmezed
Írtad hogy a procidon AQXCA 0410 MPM olvasható, ez ugye 2004 10. heti gyártást jelent. AMD 2003 39-ik hetében lockolta a cpu-kat.
CPT.Pirk kolléga írta: ''2003 40. heti 2500+ Barcim van, és nincs lockom még... '' [link]
Szóval empirikus kutatással bizton állítható, h CPT.Pirk egy szovjet típusú 2500+ Barcival bír.... Egy jól sikerül kópia Te pedig szintén valami ilyesmi -boldog!!!!- tulajdonosa lehetsz. Vagy átmatricázták a procidat
Komolyra fordítva, fogalmam sincs miért működik lockmentesként a procid, amikor nem szabadna. Csak ezt nem mondták meg neki Passzolom a kérdést, remélem majd jön valami megmondóember is felvilágosít engemet...
Legjobbakat"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Cika
csendes tag
Hi Mindenki!
Átpakolnám hozzátok a topicomat.
Bocs az ömlesztésért, de sürgős lenne a téma kivesézése.:
A napokban vettem egy, ha jól emlékszem axmh2400... mobil bartont. Beraktam egy asus a7n8x-e deluxe alaplapba (utolsó biosfrissítéses) és nem tudja azt a tuningot, amiért megvettem. Elvileg 1,65V 2400MHz, de nálam 2300MHz-hez is 1,78V kellett.
Nem bírja a lapom a procit? Esetleg elfáradt a barton?
venember83:
lehet kisebb feszultseget ad a lap mint kellene
Én:
A cpu-z azt mondja, hogy a belőtt érték+4...5% -ot kap a proci
venember83:
szoftveres meres pontatlan, se bios, se cpu-z, se everest, se semmi. Megoldast nem tudok, de ez lehet a problema
Én:
A korábbi procimmal viszont nem volt semmilyen probléma. 2200+ Sempron 1,6V-on (1,68V mérés szerint) vitte a 200 fsb-t, szóval a fesszel szerintem nem lehet probléma.
Meg a melegedés is azt mutatja, hogy megkapja az írt feszt.
Bundás:
Biztos bírta az a tuningot? Láttad?
Milyen memóriád van? Az is kell ám hozzá! Hűtés? Milyen beállításokkal próbáltad (szorzó/FSB-re gondolok)?
Én:
Nem láttam a tuningot, csak cpu-z képet. Régi motorostól vettem, nem 0 napostól, szóval nem kételkedtem, mert miért tenném. A memória rendben van (2x512 PQI 400MHz, teszteltem régebben, valahol 22x fsb a vége), 200-as fsbvel próbáltam szorzóállítással. Hűtésem csak egy whisperrock IV rézmagos aluhűtő, ezért nem akartam nagyon elszaladni a fesszel. De ha mégis tenném és menne 1,9V-on 2400-at, az akkor sem 1,65V.
... itt tartottunk és bocs, hogy közétek rondítok.
Előre is kösz a segítséget!
CikaNem én kések. A világ siet. (Fodor Ákos: Aszinkron)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A probléma egyszerű. Egy mobil Barcit raktál egy olyan lapba, aminek a chipsetje nemigazán szereti a mobil Barcikat. Az nForce2 egy jólsikerült chipset, csak pár dolog kimaradt róla, ami miatt még annak is örülhetsz, hogy megy a géped. Ilyen procikat a VIA és a SiS chipsetes lapok visznek el gond nélkül, és ott korrekt feszültséget kapnak. A tartós használathoz nem javaslom a feszültséget 1.75V fölé vinni, pláne nem 1.9-re!
Legalábbis ha jól tudom...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbáltam valami használható screanshotot nyomni, de CBID szerint még 1700+ van a gépben, az OPN-jére meg azt írta, hogy not determined... Megnéztem CPUID-del is, ott meg szerinte az alap sebesség 2300MHz, és 11.5X a gyári szorzó... Szóval nemtudom mivan...
''Szóval empirikus kutatással bizton állítható, h CPT.Pirk egy szovjet típusú 2500+ Barcival bír.... Egy jól sikerül kópia '' Ez a szöveged nagyon tetszik, lehet h. ha engeded, beteszem aláírásomba...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Parlagfű
tag
Az enyémhez mit szólsz? Neked is valami hasonló volt állítolag...
(2800+, elméletileg szorzózáras, gyakorlatilag lehet állítani.)-----------
-
Cika
csendes tag
válasz CPT.Pirk #3426 üzenetére
Akkor az 1,65V-on 2400MHz egy enyémhez hasonló nf2-es lapban csak szerencse volt? Nem szeretném tartósan használni nagy feszültségen, ezért is gondoltam egy kisebb étvágyú bartonra. Szóval ezt bebuktam.
Kell valakinek egy axmh2400xxxx-es, asszem 04 22.heti mobil barton?Nem én kések. A világ siet. (Fodor Ákos: Aszinkron)
-
Cika
csendes tag
válasz CPT.Pirk #3430 üzenetére
Arra sajnos nincs lehetőségem, de ha valaki esetleg tudna segíteni, megköszönném.
Még egy kérdés: Az nf2 miatt kellett nagyobb feszültség a procinak? A megy-nemmegy végeredmény hihetőbbnek tűnne nekem, így viszont inkább gyanús.Nem én kések. A világ siet. (Fodor Ákos: Aszinkron)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Parlagfű #3428 üzenetére
Mint megmondták, ruszki másolat...
Szerencsések vagyunk, ritka példányt fogtunk ki. Valaki mondta hogy lockolás után még elvétve előfordult 1-2 lockmentes példány...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Őszintén eddig azt halottam, hogy nF2-es lapok egyáltalán nem szeretik ezeket a procikat, és nem indulnak el velük.
Szerintem könyebben szerzel VIA-s alaplapot, mint egy másik Barcit ez helyére... (és olcsóbb, plusz asztali barcik nem ennyire húzhatók...)
Az meg hogy milyen feszültség kell neki, azt nemvágom, valami a7n8x fórumban kellene megkérdezned...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
derm2
csendes tag
Hello!
Jelenleg egy 2100+os Athlon XP-t használok (thoroughbred mag), és a közeljövőben tervezem lecserélni. Viszont kicsit elbizonytalanított, hogy még mindig a 3000+ környékén járunk.
A PR szám helyesen tükrözi a teljesítmény arányokat? Ha nem, akkor lehet valahonnan származtatni őket? Az újabb procik benchmarkjaiban az Athlon XP-k sajna már nincsenek benne :/ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Némi támpontot nyújthat, (az adatok nem tőlem származnak, tehát ne vegyél rá mérget...) hogy azonos órajelen egy A64 10-15% -al gyorsabb egy Barton procinál, és az Athlon XP-k meg elmaradnak a Bartonétól. Szóval 1 mag esetén érdemes beruházni 3500+ -ba, de már kétmag jobb, ott meg 3800+, ami azért alaposan helybenhagyja az AthlonXP-ket.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
(Bundás)
addikt
Mely nForce2-es lapok mérik a magból is a hőmérsékletet?
-
Paqito
senior tag
válasz (Bundás) #3439 üzenetére
Szia!
Pl a jó öreg Soltek lapok ilyen a SL-NV400-L64-es [link] [link]
A szövegben fLeSs azt írta, hogy: ''A Soltek lapoknak van még egy jó tulajdonsága, melynek köszönhetően a BIOS nem csak a processzor felületi hőmérsékletét méri, hanem a belső hőmérsékletét is, ami a legtöbb esetben a felületi hőmérsékletnél jóval magasabb, de a legritkább esetben azonos vele.''
Én kardinális különbséget nem éreztem 2200+ Tbred b-t használtam akkor. Nekem ''ugyanilyen'' lapom volt csak ViaKT880-as chipsettel, ott a mag illetve felületi hőmérséklet között átlagban 3-5 fok eltérés volt
[Szerkesztve]"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Paqito
senior tag
válasz (Bundás) #3441 üzenetére
Szívesen
Mivel a lapok döntő többségében ''csak'' a foglalat alján lévő dióda van csak, ezért a széles nagyközönségnek összehasonlítási alapot valószínű ezek az értékek adnak. Igazából nem is tudom, hogy a Soltek -illetve más gyártók, ahol alkalmaztak maghőmérséklet mérést- mivel méri(k) a hőmérsékletet...
[Szerkesztve]"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
(Bundás)
addikt
Elvileg lehetséges.
Kérdés: alaplapod rev. 2.0-ás (PCI slotok közelében fehér matrica vonalkódokkal és rá van írva a lapod neve és a rev. száma), milyen memóriád van, tápegységed, processzorod szorzózáras (BIOS-ban a 10.5x-es szorzót vedd mondjuk 9-re s ha beindul a gép, akkor 9x200, azaz 1800 MHz-en megy a gép, ez esetben nincs szorzózár, ha nem indul vagy ugyanúgy 2086 Mhz-en marad, akkor szorzózáras)? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor erősen csökkennek a lehetőségeid.
Kezd el szép lassan emelni az FSB-t (ajánlott 1MHz-enként), és feltenni egy második windózt a teszt erejére, hogyha pl. memória túl nagy sebességet kapna, ne csessze el a windózodat... Szóval először a memória időzítéseket állícsd a legmagasabra (csak ideiglenes)
ezután kezd el az FSB emelést. A lapod 220-240 -ig bírni fogja, a procid fogja megadni magát valahol 2200-2400 között (optimális esetben, de lehet h. semennyit nemtudsz rajta húzni...) Ha ezt az értéket megtaláltad, elkezdheted picit alá beállítani FSB-t, és közben stabilitás teszteket futtatni (pl. Prime95 6 órás futása...), majd ha megtaláltad stabil beállítást, azután lehet csökkenteni a memória időzítéseket. Itt jön a memtest86 nevü progi, ami CD-ről indul, és megnézi ramjaid stabilitását. Ezekután még egy 24 órás prime teszt a biztonság kedvéért, és készvagy.
Alapszinten és nagy vonalakban ennyi a tuning, itt még nem említettem olyat, hogy feszemelés (szándékossan)...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Zsol
csendes tag
Sziasztok!
Socket A-s prociknál hogy volt az FSB?
A Thorougbred max 133MHz, a Barton 200MHz-et tudott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest