- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Monya78
veterán
válasz tomcsi23 #3099 üzenetére
CounterStrike 4%-os emelkedése meglepő...úgyanolyan memóbeállításnál 100-200Mhz-et kell húzni a procin hogy ezt elérje... úgyhogy úgy érzem inkább játékban mutatkozik meg a különbség, majd még próbálok valami játéktesztet nézni...
Igen mindig 2T-vel mentek...valamiért 1T-vel már 200Fsb-vel is fagy...(200Fsb alatt pedig soha nem használom)
Régebben másik másik memóval 2-2-2-5 1T-n 10x240Fsb környékén 41s alatt végzett, most pedig dobja ezt a 43,6s-et ilyen magasságokban ez nagy romlás...
Most nálam is szórakozik a képfeltöltés.hu... -
chaby7
aktív tag
válasz CPT.Pirk #3100 üzenetére
Szerintem azért ezeket is érdemes 50fok alatt tartani, a gyártástechnológia 180 nm ezért talán még az 1,8V sem sok neki.
Egy 1600+@1630MHz(10,5x155) Palominot alapfeszen próbáltam Prime alatt 46fok körül volt, igaz egy gyári barton hűtővel, amin egy 8 centis venti volt.ABIT AN7_Barton 2500+@2200MHz_MSI 6600GT(VF700-AlCu)_1GB DDR
-
tomcsi23
veterán
válasz Monya78 #3103 üzenetére
Közben megjavult.
Érdekes eredmények. Pláne az a 4%. Akkor van némi előny, hogy ez a ram 3-3-3-10, de 1T-n ficereg. Kalkulálgatok, olyan +25e lenne egy olyan rampár becserélve. Nem mondom rá, hogy teljesen tárgytalan, de hogy mennyire érné meg, az más kérdés....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Monya78
veterán
válasz tomcsi23 #3105 üzenetére
Tehát a Samsung TCCD chippes memók, előnye az hogy 600Mhz-et elérik nagy százalékban, a 2-2-2-5-ös időzítés csak egy mellékes tulajdonsága amit általában 400-450Mhz-ig tudják..tehát ha veszel egy Tccd-t szerencse is kell hogy menjen 240Fsb azaz 480Mhz mellett 2-2-2-5-öt...
A windbond bh-5-ös ramok viszont mennek 480-520Mhz között 2-2-2-5-ön csak attól függően hogy mekkora feszt tudsz adni a memónak...amikor bh-5-öm volt 3,3V-al 510Mhz-ig tudtam elmenni, viszont úgy tudom hogy Nforce 2 lapokonál csak a Dfi tud ekkora feszt adni, egy áltagos alaplap 2,8-3,0V-nál többet nem tud adni ennyi fesz mellett a bh-5 nem biztos hogy 480Mhz-en tudja a 2-2-2-5-ön...
Tccd vagy Bh-5, átlagosan 30-35eFt, 2x512Mb modul... Én pl. 31eFt-ért vettem...
Hogy megéri e a Te döntésed...de egyik esetben sem garantált hogy megy a Te lapodban 240Fsb-n 2-2-2-5-öt -
tomcsi23
veterán
válasz Monya78 #3106 üzenetére
Konfigom esetében inkább a szoros időzítés lehet fontos, mint a 600MHz. Tudom, hogy lutri így is hogy a lappal 3,2V-ot be lehet állítani a ramnak ( faintos azért ez az AN7 is). Alapban a lap és memó párosa váltogatja, hogy megy-e az adott frekin adott izőzítéssel, meg aztán jön hozzá az 1T.
Most jöhet megint a vacilálás. Szerencsére a legtöbb eladó hajlik egy előzetes tesztre.
Neked nagy-nagy köszönet a tesztekért és az infókért....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Dumb
senior tag
Sziasztok! Szerintetek létezik olyan progi amivel Win alól lehet állítani a proci órajelét, FSB-t? Köszi. (Mobile Athlon XP 2500+)
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
van egy régi 1700+ Palomínóm, arra lennék kíváncsi, hogy mit takar az a mobil változatnál, hogy mobil4? Valamint hogy rendelkeznek -e ezek már a power now technológiával, vagy az csak a throughbread mag óta van?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
(Bundás)
addikt
válasz CPT.Pirk #3112 üzenetére
Hírtelen egy régi hír alapján:
''Az Athlon processzorok közismerten energiaéhes rendszere jelentősen módosítva lett a mobil Palomino magban, amelynek fogyasztása így valóban versenyképes lesz a mobilpiacon. A chip újfajta PowerNow! technológiát fog tartalmazni a tápfeszültség és az órajel dinamikus, optimális beállításáért.'' -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Monya78 #3119 üzenetére
Kíváncsi vagyok rátudom-e venni magam erre a manőverre...
Alaplaptól függ a dolog rendessen, Sis és VIA-s lapoknál elvileg nincs gond a mobil procikkal, viszont nF2 már nemannyira komálja őket, mintha valami fontos szabályzó áramkör hiányozna róluk, de ezt nemtudom. Lényeg hogy VIA-s lapom van.
mod: ha ezt megcsinálom, akkor sok progi pl. cpuID képes lesz ''on the fly'' áttani a szorzót, fsb-t, feszt...
[Szerkesztve]Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
(Bundás)
addikt
válasz CPT.Pirk #3120 üzenetére
Picit részletesebben:
A mobil Palomino Athlon 4 névvel debütált. A Pentium 4 hatalmas reklámkampányának hatására kapta e számjelzést. Azelőtt is volt az AMD-nek hasonló reagálásra, mint a Pentium 2-re a K6-II, valamint Pentium 3 megjelenésére K6-III-as família.
Amúgy 0.5 millióval több tranzisztorral büszkélkedhet, 128 mm2-es mérettel a 120 helyett, 8-cal több bejegyzést tároló TLB-vel (24->32) a Thunderbird-höz képest. Rendelkezik még automatikus hardveres adatprefetch technológiával, SIMD utasításokkal (->SSE), 1.4 Voltos alapfeszültséggel (1Ghz-ig biztos), PowerNow! technológiával, Thermo diódával.
Egyik ajánlott alaplapja ALi MAGiK1 VIA KT133A, de találtam egy konfigurációleírást, aki 1700+-os mobil Palomino-ját KV7-es lapban használta. -
bandus
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy athlon xp 2400+ itt a gépemben, ha jól emlékszem toroughbred-b magos..(hát igen, nem mai darab ). Az jutott eszembe, hogy leszedem róla a ventit, és csak egy passzív hűtést rakok rá, valami szép nagy bordát. Mennyire tolerálná ezt a proci, mennyira hajlamos a melegedésre? Teljesen tuningmentes (alapórajel, alapfesz), nem is volt soha tuningolva és nem is lesz..
köszi szépen"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Véleményem szerint ilyet úgy tudsz csak megcsinálni, ha nagyon erős a ház szellőzése, ha nem megy ki elég levegő, és nem jön friss a helyére, akkor egyszerüen megfog főnni a procid. Szóval mindegy mekkora bordát teszel rá, ha nincs hőmérsékletkülömbség a borda, és a megrekedt levegő között, akkor elkezd főni a cucc rendessen.
Javaslom próbáld ki, hogy leszeded róla a ventit, és közben nézd a proci hőmérsékletet, hogy tudd mire számíthatsz. Nagy bordának pedig javaslom ezt: [link] -ennél job és olcsóbb megoldás valószínüleg nincs.
Ha viszont komoly passzív gép terveid vannak, akkor lekellene mobilosítani a procid (tekintve hogy tuningot nem akarsz), mert akkor a megfelelő progival lejebb tudod szedni (elvileg autómatikussan is) a feszt, szorzót, meg talán FSB-t is. (nF2-es lapok nemszeretik a mobil athlonokat...)
A másik tippem: Van az aláírásomban lévő linken egy kis autómata ventiszabályzó áramkör, azzal belőheted a venti fordulatszámát olyanra, hogy csak mondjuk 40 foknál indul el, és böngészés meg esetleg filmnézés alatt még nem halható...
Remélem érthető voltam...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dumb
senior tag
Esetleg én ajánlom az Arctic Cooling procihűtőt Nekem is olyan van, még régebbi, hő-szabályzós. Nem tudom a mai kínálatban van-e ilyen. Netezés, alap dolgok mellett kb 1000-1100 fordulat (8cm-es venti) Semmit nem hallok a ventiből. Játék alatt felmegy 1900-re igy is nagyon halk, és kb 50 fokon tartja a procit 1800 Mhz-en.
És 6 év gari, kb 3500-400 pénzért.
[Szerkesztve]"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Monya78
veterán
Próbáltam már passzív módot...ház szellőzés nélkül (csak az oldalfal volt levéve)
A proci 1,1V-ot kapott és 1400Mhz környékén járattam, sima idle módban (csak a winamp ment)... így stabilizálódot 2 óra alatt 50fokon egy fél kilós hűtő mellett...
Esetedben normál használat mellett három esetben is megfőhet
1,65V mellett felforr....
2000Mhz mellett felforr...
Terhelés mellett felforr...
Ha ezt a hármat egyszerre kapja akkor nme is merek belegondolni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Monya78 #3128 üzenetére
Talán ha rányomna valami vízhűtést, a radiátort meg eltenné jó távol a gétől, akkor megcsinálhatná jórészt hangtalanná a gépét, de az meg sok pénz...
Szerinted erős húzhűtéssel kibírná passzívban?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bandus
veterán
Köszönöm szépen mindannyiótoknak a válaszokat
Egyelőre még csak terv, úgygondolom, hogy jelenleg a procihűtő a legcsendesebb a gépemben (spire falcon roc II), úgyhogy előbb egy új, csendes táp lesz beszerezve, meg kezdek valamit a videokari ventijével is. át is pályázok most abba a topikba"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki próbálta már a vezetőezüst v. szélvédő fűtőszál javító helyett grafittal megcsinálni a mobilosítást? (Azért kérdezem, mert ugyan a grafit vezeti az áramot, de ellenállása kohm nagyságrendü, így nem tekinthető rövidzárnak, viszont grafittal sikerült szorzózár feloldást csinálnom egy throughbread magos XP-n...)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Parlagfű
tag
Ezt a szórzózár feloldást 2500+ os bartonon is meglehet csinálni?
-----------
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Parlagfű #3136 üzenetére
Ha lockos, akkor többnyire szuperlockos, amit fizikailag még nemtudtak feltörni.
tudni kellene az OPN-t, abból meg lehet mondani, mert kb. aszthiszem 2003 41. hetéig készültek lockmentes példányok, utánna meg javarészt lockosak, de a dátumban nemvagyok biztos.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Parlagfű
tag
Sajnos szuperlockos... Csak a 11x187 bírja stabilan.
-----------
-
Parlagfű
tag
1.675 1.7 1.725 1.75 egyik sem jó.
-----------
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Parlagfű
tag
Sikerült szereznem egy másik bartont, aqxea 0332 spmw, ha jól látom kifogtam egy unlockost.Ez azt is jelenti alapban hogy szorzózármentes?
-----------
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Parlagfű #3146 üzenetére
időnként becsúszott a locksosk közé unlockos, és az unlockos procik közé lockos, szóval ki kellene próbálnod...
Egyébként ilyen célra van egy topic: ''2500+ Barton tuning'' névenNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zsobe31
csendes tag
sziasztok
van egy kis problémám
volt egy nf7 abit lapom, vettem egy amd 3200 procit
a biosban választhatok 2500, 3200 és egyéni beállítások között
2500 - 11*166
3200 - 11*200
a biosban minden alapon megy jelenleg
ha 2500-ra állítom az xp telepítés sikeres
ha 3200-re állítom az xp telepítés egy idő után abbamarad, a gép újra indul és ezt csinálja folyamatossan
ja, és még a ramok - 2 db 512 mb 400mhz ramok dualban
kérlek benneteket, hogy segítsetek
előre is köszönöma király az NVIDIA, ez nem kétség
-
taylorp
senior tag
Biztos 3200+-os az a proci?
Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7