Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aclandiae

    senior tag

    válasz Blabcsi #7404 üzenetére

    Ha meg tudod oldani hogy elússzanak idáig, én elhelyezem őket. :K

    mdk01 - #7408: szvsz felesleges pénzkidobás, mert hiába üzemelnéd be, hosszú távon nem oldaná meg a gondot, csak elodázná. Vagy túleteted a halakat, vagy sokan vannak. Esetleg rengeteg a csiga.

    Apika - #7409: "megváltam tőlük" - na ez egy nagy hiba volt! Érdemes lett volna megtartani és megnézni hátha neveltek volna utódokat! (nem csak ikráznak, utána meg felzabálják)
    A kivált pár máris sokkal jobb, mintha Te magad engednél össze 2 példányt, hátha lesznek kicsik...

    kymco - #7410: miért kell ennyit takarítanod? Ha újra és újra ugyanaz előjön, akkor valami nem jó. Talán sok fény éri ablakból, vagy túl erős a világítás (vagy túl gyenge, akkor van barna alga). Kevés a növény, ezért tudnak a fel nem használt tápanyagokból tenyészni az algák. Esetleg sok a hal/csiga amik "termelik" a tápanyagot.

    mave13 - #7415: emlékszem volt olyan, hogy meghozták a friss szállítmányt és az eladó abból szedte ki a kért halakat (mint később megtudtam, mert nem én mentem értük). Na ennyit a karanténról.

    kp78 - #7413: mi a baj azzal a kis gödörrel? Ahogy a szűrő létrehozta az áramlást az akváriumban, a víz utat talált magának. A videón is látszik ahogy gurulnak/csúsznak arrébb picit a talaj szemcséi. Olyan kép/videó többet ér, amin látszana, hogy hová tetted a medencében a szűrőt. Ha nagyon zavar, húzd feljebb 1-2 cm-rel.

    engusz - #7420: szerintem ez az aljzat túlságosan világos színű, semmi nem érvénysül a halak színéből, főleg erős megvilágítással együtt.

    kp78 - #7421: ezer párszáz? Az rengeteg, keress a környéken egy TüzÉp-et, ott adnak neked - ha szépen nézel - ingyen is egy vödörrel. Meg építkezésről is kunyerálhatsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák