Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Maksifül #2501 üzenetére

    1.) A frissítés teljes lefutási ideje nagyban függ attól, hogy a töltő hány teljes töltés / kisütés ciklus után ítéli úgy, hogy a kapacitás már nem növekszik tovább. Természetesen a töltő- és az ahhoz kötött kisütőáram is befolyásolja ezt az időtartamot. 100 mA-es kisütéshez 200 mA-es töltés tartozik, így egy ciklus ideje elég sokra, kb. 35 órára adódik (ha jók az akkuk). Ha három ciklus után végez a töltő, akkor 4-5 napig is tarthat a refresh, több ciklus esetén még tovább, úgyhogy nyugodtan választhattál volna nagyobb áramokat, pl. 250 / 500 mA-t.
    2.) A discharge refresh programnál csak az eddigi utolsó kisütött kapacitásértékek jelennek meg. Ha úgy indítottat ezt a funkciót, hogy az akkuk már majdnem ki voltak sütve, akkor hihetőek ezek az értékek, mert csupán ennyit tudott elsőre kiszedni belőlük az IPC. Majd egy ciklussal később (a következő kisütés után) remélhetőleg 'normálisabb' értékeket fogsz látni.
    3. "Csak a frissítési folyamat végén derül ki, hogy valójában mennyit is lehet az egyes akkukba tölteni?"
    Mivel a kapacitás a kivehető töltésmennyiséget jelenti, nem az fog kiderülni a végén, hogy mennyit lehet az egyes cellákba tölteni, hanem az, hogy mennyit tudsz azokból kisütni.

Új hozzászólás Aktív témák