Hirdetés

Aktív témák

  • user321

    csendes tag

    Feketét kérnék albi31-nek ezért:

    Szóval én user321 vagyok és albi31 nevű taggal van némi problémánk/üzleti vita/gerinctelenség.

    Itt akadtam rá az alaplapra és PÜ-ben vettem fel vele a kapcsolatot:
    http://hardverapro.hu/apro/siemens_l7320gw_elado_hibasan/hsz_1-50.html

    Valszeg azért állítja, hogy nem adta el az alsó és felső burkolatot, ill. köti az ebet a karóhoz, hogy küldjek neki mindent vissza a lapon kívül, mert itt ezt árulja: http://hardverapro.hu/apro/fujitsu_siemens_amilo_l7320gw_alkatreszei/hsz_1-50.html

    Albi31 profiljában nem tetszett, hogy „..kerüljön minden hülye..ha nem tudsz normálisan beszélni,kerülj inkább el!”, de másnak sajna nem volt ilyen működő lapja akkor eladó.

    Vettem tőle egy 7320GW FuSi notihoz egy alaplapot + a notebook ház alsó és felső burkolatát, mert egy illetőnek tönkre ment az alaplapja. Először a lapban egyezkedtünk, de mivel 15e HUF-ért adta a lapot, majd felkínálta, hogy egy minimális összegért odaadja a házat – tapipadostól – bele mentem ebbe (2. idézet). Ezért beszereléssel 17e HUF-ot akart kérni, de mivel ő nem szerelt ezért engedett 500 HUF-ot. Egyébként volt arról is szó, hogy megvenném a kijelző nélküli teljes gépet, de erre ő azt írta, hogy az nekem sok lenne.

    Ehhez idézem az ő privát üzeneteit:
    1. idézet: „..a lapot 15eFt-t oda tudom adni”
    2. idézet: „lapnak semmi hibája, egyben sok lenne neked,de annyit tudok segíteni,hogy mondjuk a tiedből a TFT keretestől és az optikát,hdd-t,billentyúzetet átteszük,és egy minimális összegért odaadom a házat-tapipadostúl,mert nagyon szép állapotban van,és így sokkal kevesebbet kell szerelni.”
    3. idézet: „..az alsó házzal együtt,úgy hogy én szerelem át,legyen 17eFt!”

    Lett még pár gond a vétel után:
    A helyszínre késve érkezett, mert előttem már bizniszelt valakivel, de ez volt a legkevesebb. Ugye szerettem volna kipróbálni a lapot – ehhez én szétszedtem a notit, hogy csak be kelljen rakni a házba az alaplapot és ha műxik, akkor minden ok vagy akár az ő házába berakni a cuccot. Ez volt az én tervem. Albi31 viszont nem szedte szét a notebookot egyáltalán, hanem a házban egy törött kijelzővel hozta oda a lapot és az alsó és felső burkolatot, full összecsavarozva stb.. A BurgerKingben ültünk le, ő elment venni vmit – nekem is hozott inni + vmi apróságot - ami akkor kedvesnek tűnt részéről. Mire vissza jött én már ki is szedtem az rossz alaplapot a házból – nem raktam bele csavart, kábelek szét voltak húzva, tehát kb. 3 perc alatt meg volt - és arra vártam, hogy kapjuk ki a másikat, de itt volt egy bökkenő. Ekkor vette elő a notit, de nem szedett szét semmit + a VGA kimenet csavarjait nem lehetett kézzel kicsavarni ezért ki se lehetett szedni a lapot. Ekkor vki hívta telefonon, majd ő elment vkivel ismét bizniszelni. Röviddel később visszajött, próbálta kiszedni a kijelzőt, de azt végül nem szedte ki, amire később azt írta már „A másik dolog,én nem akartam nagyon szerelgetni ott a Burger King-ben”, ill. közben már jeleztem neki, hogy 16:45 óta azért eltelt több mint egy óra és még mindig semmi nem történt, azért jó volna sietni, mert nekem 18 órára haza kellett volna érni, mivel vendégek jönnek hozzánk,de szeretném látni, hogy működik a lap vásárlás előtt, ahogy megbeszéltük.

    Ezt követően javaslatomra bekapcsoltuk a törött kijelzős notebookot, a kijelzője jobb oldalán látható volt egy világos folt, de elindult az alaplap. Ok, fizettem neki 16000 HUF-ot a lapért + akkor azt gondoltam az alsó és felső burkolatért. Próbálta kiszedni a kijelzőt, de nem tudta kapásból kiszedni (ill. nem volt hozzá kedve? vagy menni kellett neki is: „albi31 írta „A másik dolog,én nem akartam nagyon szerelgetni ott a Burger King-ben”). Én úgy ítéltem meg, hogy nem tudta – habár így utólag egy csavar tartja és simán ki lehet húzni az alsó burkolatból -, ezért úgy egyeztünk meg elviszem a törött kijelzővel együtt a cuccot és majd a törött kijelzőjét + cpu-t és coolert + Wifit + bluetooth (ehhez sem volt kedve, hogy kiszedje) visszaküldöm neki. Ő ott kiszedte a HDD-t, memóriát + utólag vettem észre, hogy elvitte a burkolat egy részét (a felsőház bekapcsoló gomb részét + mivel ő kezdte kiszedni a kijelzőt, amit nem fejezett be - eltette a zsanért takaró műanyag részt is. Gondoltam a kapkodás miatt véletlen volt, mert nekem ott pl. fel se tűnt.

    Később mikor aznap késő esete beraktam az alaplapot a kijelző jobb oldalán szintén láttam egy fehér csíkot otthon. Mivel előtte rossz volt az alaplap és még nem kacsoltam be soha a notit, nem tudtam mire vélni a dolgot + a törött kijelzőn is volt jobb oldalon egy világos rész - hát azt gondoltam, hogy esetleg az alaplapon a VGA, vagy mi más gázos és ezt küldtem neki: „hali, szóval a burkolat bekapcsoló része nálad maradt ill. a zsanért borító és rögzítő pöckök. Szerintem nem minden oka lappal: ugye a törött kijelzőn is a jobb oldal világos volt, nos a jó kijelzőn is ilyen - egy kb. 1cm-es rész!!! Ez tuti nem a kijelző hibája! Később kiderült, hogy tényleg a kijelző volt a gond, amiért már elnézést kértem tőle, de ő csak fikázni kezdett.

    Azt, hogy esetleg gáz van, még aznap esete jeleztem albi31-nek, de nem reagált. Majd másnap küldött egy PÜ-t, hogy péntekig nem lesz, illetve:
    „..semmi nem maradt nálam,ami kelhet neked,mivel neked csak az alaplap kell,a többi nálam marad,ami azt jelenti,hogy 2eFt-t visszautalok neked,hogy el tudd az összes cuccot küldeni. + AKKOR KÉRNÉK EGY SZÁMLASZÁMOT,ÉS AKKOR VISSZAUTALOK NEKED 2000FT-T(1000FT POSTA+1000FT-T AMIVEL TÖBBET FIZETTÉL A LAPÉRT KEDDEN...A KAJÁRA MEG VOLTÁL HÍVVA!),TE MEG VISSZAKÜLDESZ MINDEN RÉSZÉT AMIT ÉN VITTEM.(KIVÉVE AZ ALAPLAPOT,HISZEN AZT VETTED MEG!)
    Pénteken leszek legközelebb!

    Mivel próbagariról nem esett szó és nem igazán érettem, hogy miért nem maradt nála semmi és csak az alaplapot vettem meg, amiért 1000 HUF-al többet fizettem (JÓ DUMA!), próbáltam felhívni másnap telefonon főként azért, hogy akkor, ha esetleg mégis alaplap gond lenne, hogyan tudjuk visszacsinálni a boltot. Ő nem vette fel – a nap különböző időpontjaiban próbáltam -, majd aznap a 4. próbálkozás után, küldött 17 óra körül egy újabb „visszahívást kérek üzenetet”. Minden alkalommal mikor beszélni akart ezt tett!. Ezt azért említem, mert már így keresett meg a lap eladásával kapcsolatban is, ami azért elég kisstílű dolog.

    Mikor felívtam, elmondta, hogy ne zaklassam, mert éppen nyaral a Balatonnál és, hogy a lap tuti jó. Így utólag, de ezt meg is írtam neki „azt elismerem, hogy nem kellett volna azonnal rád csörögni, de mivel próbagarról stb. szó se esett, kicsit főtt a fejem, hogy lehet vettem egy szar lapot.”

    Azóta váltottunk jó néhány privit, de csak köti az ebet a karóhoz, hogy én csak az alaplapot vettem meg tőle. Szerintem pedig a „+1000Ft-t amivel többet fizettél a lapért kedden..”, pont az alsó és felső burkolatot takarja! Egyébként miért fizettem volna többet az alaplapért????? Persze, valószínű kéne neki az alsó és felső burkolat vagy utólag már olcsónak tartotta az, hogy„egy minimális összegért odaadja a házat” és olyanokat írogat, hogy „Nem érdemled meg még 11eFt-ért sem”, mármin ta burkolatot. Vicces.

    Sőt elkezdett fenyegetőzni, hogy „megy a negatí értékelés, azt megígérhetem,hogy szépen megfogalmazon, ne félj!” + „..mint azt említettem,nem foglakozom tovább ezzel a témával,ezt a levelet is úgy írom,hogy el sem olvastam a leveledet,úgyhogy ne lepjen meg,ha bármiféle kritikával illetsz,és én nem reagálok,mert nem érdekel,ahogy azt mondottam,a téme le van zárva!
    Add meg a számlaszámod,és vessünk már véget ennek a dolognak,mert csak az időmet rabolod,és abból van a legkevesebb!” +
    „még véletlenűl sem akarom nálad hagyni,ami nem illet meg és itt vége a történetnek..semmid nincs nálam,csak az én dolgaim vannak nálad,ha tetszik ha nem! Holnapig adok időt, hogy a számlaszámod megadd, vagy megy a negatív értékelés, azt megígérhetem, hogy szépen megfogalmazon,ne félj! Ne rabold tovább az időm,megértettük egymást”

    A gondom ugye csak az, ha én postázom neki a törött kijelzőjét + cpu + cooler + stb-t, akkor valószínű soha nem fogja elküldeni a bekapcs részt + pöcköt, habár ezt szerinte meg se vettem tőle, hanem csak ugy jókedvemben fizettem neki 1000 HUF-al többet. Ezért javasoltam neki egy pesti találkát vagy az is ok, lenne, ha elküldi nekem a burkolat részeit és én elküldöm neki a cuccait.

    Egyébként kizárták a srácot a PH-ról egy ideig vmiétt, ezt ugye láttam a profiljánál és említettem neki. Erre ezt reagálta: ,de hamár ennyire kíváncsi vagy,...volt egy paraszt,akinel el kellett magyráznom,hogy kivel beszéljen olyan stílusban,ahogy azt ő tette(na menj a faszoba...hangzott a szájából,vagyis a billentyűjétől),majd amikor randira hívtam,hogy mint férfi a férfival megbeszéljem,akkor futott anyukája szoknyája alá,vagyis szólt az adminoknak,és milyen véletlen az egyik pont a barátja volt)ennyi röviden!

    A gondom nekem a Mr. Nagyarccal a következő:
    1. Már elnézést kértem tőle a „zaklatásért”, ha az egyáltalán annak lehet venni. Ha élete végéig neheztel emiatt az az ő baja, ez is valószínű a személyisége része, azaz az iszonyat beképzeltsége miatt van.
    2. Mi az, hogy én csak a lapot vettem tőle?
    3. Vaktában fenyegetőzik.
    4. Igen nagy arca van a gyereknek: „volt egy paraszt, akinel el kellett magyráznom,hogy kivel beszéljen olyan stílusban. + amikor randira hívtam,hogy mint férfi a férfival megbeszéljem,akkor futott anyukája szoknyája alá”: ezzel kapcsolatban az a gond, hogy itt is ő állít vmit, ami nem biztos, sőt biztosra veszem hogy nem igaz, nem úgy történt és tele lett a hócipőm. „Mikor randira hívtam”: itt is úgy állítja be a dolgot, mintha ő lenne a terminátor, a harcművészetek mestere és igen csak ferdíti a valóságot. Csupán azt felejtette el, hogy mi már találkoztunk az életben és – habár a nyálas külső rejthet maga mögött egy igazi kemény férfit, akár egy gyilkológépet –, hát én nem ezt vágtam le. Sőt ugye csendben megjegyzem, hogy én már fel is ajánlottam neki, hogy hajlandó lennék vele személyesen elintézni a dolgot, ha jár megint Pesten, mert bizonyára jár……

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák