- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
Aktív témák
-
KPepe
senior tag
De még mindig nem tudjuk, hogy a kollégáék min cseréltek BIOS-t.
Nem vagyok biztos benne, de nem hinném, hogy 2 sec alatt eléri a 75 fokot a mag, hogy a lap visítani kezdjen. Sőt, alapból azt hiszem nem is 75-ön, hanem 90-en van. Proci hűtőventi forog? Mert ha az nem indul be, akkor is jelez asszem.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Ayg0
senior tag
Beindul természetesen, de aztán minden leáll és csak a vészjelző vinnyogás megy tovább. Megpróbálom levenni azt a vackot, aztán meglátom mit reagál.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
kisboxi
tag
BIOS-t a videókártyán cseréltünk. Konkrétabban egy sima 6600-ason. Nekünk bejött a másik BIOS felrakása. Azóta semmi gond nincs a karival. Természetesen a ram hibát nem oldja meg, de végső esetben egy próbát megér. Hátha segít a dolgon.
[Szerkesztve]"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
Ayg0
senior tag
Nos megoldódott. A ''vészkiáltás'' valószínűleg azért volt, mert nem ért hozzá a borda a maghoz a sarkazásvédő miatt. Amint kivettem közülük, elindult ''rendesen'' és már csak a videókártya makacskodik (de az még mindig).
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Ayg0
senior tag
Már megtörtént, de nincs nagy tolongás a segítséget illetően. Így nem tudom, hogy fogok egyről a kettőre jutni. Sőt szóltam már az eladónak is és nálla nem jelentkezett ilyen probléma, ezért utána kérdezett az informatikus ismerősei között és állítólag az Abit illetve az nForce 2 chipset lenne a ludas, bár ezt kétlem, de mint lehetőség nincs kizárva.
[Szerkesztve]"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Sky-Zetor
csendes tag
Hi!
Milyen vidkari az amelyik akad az nForce2 chippel? Mert én ilyenről még nem hallottam. Én egyébként használtam abban a lapban egy Sapphire Radeon 9800PRO-t, utána pedig egy 6600GT következett (az ATI-n elszállt egy memória).Apám mondta... Nem az a jó nő, aki olyat tud, hogy a káma szutra is belepirul, hanem aki a gatyádat, meg a zoknidat kimossa, és nem veri szét a fejed, ha részegen mész haza!
-
rudeee
senior tag
Az ABIT-nak mint márka, semmi köze ahhoz, hogy mi mivel akadna össze hardveresen.
Egyébként nem hinném, hogy az NForce2 chipset bármilyen vga-val is összeakadna.
NForce2 chipsetes ABIT alaplapokban (NF7, NF7-S, NF7-S2) eddig ezekkel a videókártyákkal volt alkalmam talákozni. Ezek közül mindegyik tökéletes összhangban volt az alaplappal és a többi perifériával.
-GF2 MX 400
-GF2 Titanium
-GF4 MX 440
-GF4 Ti 4200 Ultra
-GF4 Ti 4600 Ultra
-Radeon 8500
-Radeon 9000Pro
-Radeon 9500@9700Pro (hardmod)
-Radeon 9700Pro
-Radeon 9800Pro
-Radeon X800GTO/XL
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
válasz Sky-Zetor #4410 üzenetére
Nálam volt 1 napig egy Gigabyte 6600GT, ami nem adott képet, miközben a szervizes (egy korrektnek tartott boltban) esküdött rá, hogy a kártya tökéletes.* Mondjuk ez a kártya egy SIS chipesetes PIII-as lapban sem ment... Valaki valamelyik fórumon azt mondta, hogy egyes 6600GT-knek gondjai vannak egyes alaplapok AGP-ivel.
Viszont Radeon 9600, és X800 problémamentes.
*: mielőtt valaki megkérdezné, hogy a szemem láttára működött e a kártya, elmondom, hogy nem. Az eredeti tulaj adta el nekem itt a PH-n, abban a tudtadban, hogy csak az ő chipsetjével nem megy. Aztán korrekt módon visszaadta a pénzt, amikor nálam sem ment. Tehát én közvetlenül nem tárgyaltam a szervízzel. -
kagyula
aktív tag
Nekem 9550 és 6600gt ment benne tökéletesen. Amikor most a napokban eladtam az eddigi konfigom, a 66gt helyére bekerült egy mx440, szörnyű rossz képe volt! A betűk nem kontúros, tűéles képpel, hanem valami elmosódott pacák voltak, mint amikor kicsit elázik a tintasugarassal nyomtatott szöveg. Három-négy nap múlva már hozzászokott a szemem, de amikor kicseréltem a karikat azt hittem, hogy az mx440-nek vége, pedig csak gyárilag fos.
Legyen minden, sokszor.
-
Macka
veterán
Abit Nf7 S 2.0 -án hajlított már valaki tekercset, illetve kondenzátort? A hűtés miatt kéne? Mennyire bírják az erőbehatásokat?
-
[SYDER]
tag
Nállam a 7600GT is tökéletesen ment a lappal most 6600 van benne
''Mivé lettél ember, neved gyilkos fegyver...''
-
-
KPepe
senior tag
Igazából ezeknek az alkatrészeknek elég hajlékony lábaik vannak, elméletileg nem kellene csak úgy eltörniük. Látni olyan alkatrészt is, ami gyárilag van elfektetve, rá a lapra.
Szerintem ha óvatosan megpróbálod, érzed mennyie ellenkezik. Ha nem nagyon, akkor van esély.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Joe fiú
senior tag
Hello mindenki! Abit Nf7-s alaplapom van és Radeon 9600 XT videókarival.Az a gondom hogy az agp-t csak négyszeresen engedélyezi és a fastwrite is le van tiltva.Lehet hogy bios frissítés kellene neki?Ha igen lécci segítsetek ezt hogy tudom megcsinálni.
-
Macka
veterán
Az Nf7 S 2.0 vígan megy egy GF 6800 Gt @ Ultrával is!
-
-
Joe fiú
senior tag
Akkor megnyugodtam.Kössz
-
old gray
addikt
helpppp!!!
ez volt: ABIT KD7A / barton 2500+ / 2*512/400 hynix D4 - semmi probléma nem volt
ez van ABIT Nf7-SL v.2.0 / barton 3200+ / 2*512 hynix D4 - problémák:
format c:, új telepítés (2. nekifutásra sikerült) xp fel.
ramok single módban: explorer fagyások, superpi nem fut le.
ramok dual módban: gép folyamatosan újraindul, az xp betöltődésekor.
a 2 ram totál egyforma
memtest:
külön-külön mindkét 512-es modulnál lefut probléma nélkül
2*512 dual módban: x ezer hiba
kérdés:
az Nf7 széria ennyire ram-érzékeny? vagy csak a hynix-al nincs barátságban? egy BIOS ill. Nforce chipset frissítés orvosolhatja a problémát? (mind2 az eredeti-gyári jelenleg)
milyen ram-al menne gond nélkül? akitől vettem az nf7 + 3200 barton-t, azt mondja, h samsunggal gond nélkül ment dual-ban...
egyáltalán: a fagyások, memtest hibák csak és kizárólag a ram hibájára utalhatnak? nem lehet, hogy a lap a hibás?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
kisboxi
tag
válasz old gray #4429 üzenetére
Hali.
Nekem egy Asus lappal voltak ilyen problémáim, az se szerette a dual-t, én is azt hittem hogy a ramok a sz@rok de mint utólag kiderült a lap unta meg a normális működést. Úgyhogy szerintem a lappal lesz valami zűr.
Nekem azok a ramok (2*512 Kingmax) mennek most is dualban egy NF7-S v2.0 ban."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
old gray
addikt
válasz kisboxi #4430 üzenetére
nem tudom, de valami nem kóser!
a superPI a köv. hibákat adja:
NO EXACT IN ROUND és
NOT CONVERGENT IN SQR05
vagy ez is a mem. hibára vezethető vissza?
most 1 512 ram van a gépben, és műxik, nem fagy! bár a superPI így sem fut le...
[Szerkesztve]Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Joe fiú
senior tag
Csáó!Nekem Nf7-s alapom van 3 különböző memó benen 1,5 gb és teljesen tökéletes.Lappal nem hiszem lehet gondod.Sztem próbálj meg egy bios frissítést nyomni vagy esetleg ha nem jó más memót belerakni.
-
Berengar
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki esetleg az eredeti (gyári cd-n levő) NF7-S 2.0 nforce drivert nem tudná-e odaadni nekem? A soundstormos 5.1-es hang azzal ment csak rendesen, és elvesztettem a lemezt és újra kellett raknom az Xp-t. (Ha az eredeti után azt frissítem a letöltöttel akkor működött, de ha elsőre a letölthetőt teszem fel akkor se center se subwofer hiába állítgatok akármit...) -
_Zozo_
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám:
Elinduláskor nem tudok belépni a biosba. a DEL megnyomása után csak egy kék csík van alul, és villog fent a kurzor. Eddig néha még be tudtam, ha lehúztam a táp kábelt, és megvártam míg minden táp elmegy, de már úgy sem megy. Próbáltam már biost is cserélni, de ugyan ez történt. Próbáltam alaplapot is, ott is megmaradt a hiba.
Konfig:
alaplap: Abit NF-7S
processzor: AMD Barton 3200+
videókártya: Ati Radeon 9600XT (Club3D)
memória: 1db 512/400 Hynix d43, 1db 512/400 MSM
tápegység: Thermaltake TR2 500W
merevlemez: 2db 120GB ata Seagate, 1db 320GB sata Seagate
dvd író: ata LG GSA H22L
A segítségeket és hozzászólásokat előre is köszönöm -
old gray
addikt
válasz Joe fiú #4433 üzenetére
milyen márkájú ramok vannak benne? 400on mennek? mert a hynix 400as 333-ra levéve megy gond nélkül, dualban is!
azóta beszereztem 2*256/400 tcc4 samsung memót és gond nélkül megy 400-on dual-ban is!!!
szóval Nf7-SL v2.0 + hynix D4 = zűrök.
u.akkor ha csak az egyik 512es modult teszem bele (mindkettőre igaz), akkor gond nélkül ment...
érdekes jelenségBroadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Joe fiú
senior tag
Nekem dual-ban mennek 333-on és semmi bajom nincs velük.De már nekem is előfordult olyan mikor nem ezek a memók voltak benne hogy lefagyott, nem indult el,de most így ezekkel a memókkal bármelyik pentiumot lealázza
-
Integrale
veterán
nekem volt benne geforce MX400 is
"Bad reklám is reklám too"
-
KPepe
senior tag
válasz old gray #4429 üzenetére
Sajnos előfordul, hogy nem hajlandó rendesen együtt működni némely memóriával. Voltak már ilyen jellegű gondok a topikban. Van, akinek Samsungal nem ment, míg másnak semmi baja nem volt vele. Sajnos úgy tűnik, hogy NF7 nézi a csillagok állását, és abból dönti el, hogy mikor mivel hajlandó kooperálni.
[Szerkesztve]A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
KPepe
senior tag
''Próbáltam alaplapot is, ott is megmaradt a hiba.''
Egy tök más alaplappal is ugyan azt produkálta?
Az munka...
Ez eseten lehet cserélgetni a többi alkatrészt. Én a videokártyával kezdeném, vagy a rammal. Próbálj kölcsönkérni ismerőstől.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Macka
veterán
Hi! Volna egy NF7S 2.0 + Barton 3000+ ( jelenleg 2300 Mhz-n; 10,5*220 ) Volna még 1 GB Geil DDR 400 is. Szeretném tovább húzni procit, mondjuk 2400-ra, de 2300 fölött már nem is bootol.
Adjatok nekem tanácsot, PLEASE.... -
(Bundás)
addikt
1, milyen feszen megy a CPU?
2, vaj meddig bírják a Geil memóid, nem mintha szar lenne
Alacsonyabb szorzóval emeld az FSB-t, ha úgyse BOOT-ol be, akkor vagy a chipset nem bírja (Merlin BIOS segíthet), vagy a memória nem bírja (esetleg ennek plusz fesz, vagy időzítések növelése), vagy a CPU nem bírja (feszültséget neki, jó hűtéssel 1.75 Voltig tuti, annál feljebb, azért a 100 MHz-ért nem érdemes) -
Macka
veterán
-
Gitros
aktív tag
Ha lockos a proc, akkor kizárásos alapon az FSB marad. Szerintem az NF7-től már a 220 is szép teljesítmény
Chipset-et mivel hűtöd? Bevizezted azt is?
Memód tesztelési célzattal visszaoszthatod, és akkor egy rizikófaktorral kevesebb.
Uff Gitros voltam...''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Gitros
aktív tag
Figy... ha a gyári szir-szarral 220-as FSB-t visz, akkor lehet egy passzív Zalmannal meg mondjuk 1,7V fesszel megy az a lap többet is.
Próbaképpen told föl az alaplapi feszt a felül írottra, memót oszd vissza, hogy azzal ne keljen törődni. Proc víz alatt nyugodtan elviszi az 1,85 v. 1,9V-ot is.
És nézd meg, hogy egyáltalán mutat-e valami hajlandóságot a cucc a működésre. Ha igen, akkor kezdhetsz bizakodni...
Uff Gitros voltam...''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs