- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz cucujka #1442 üzenetére
A feszemelésnek nincs köze a lockhoz csak megemlítettem.
Nincsen feszemelés elleni lock.
FSB elleni lockolás sincsen.
Azért említettem meg mert találkoztam olyan alaplappal névszerint a PCchips-el ami jó kis alaplap csak a biosa elég tré,valamint az 1.65V helyett 1.58-at adott a Barton 2500+ -nak ami alapból nemlett volna gond ,de kevés volt a 3200+ -hoz ami 2200MHz-lett volna.
Így írtam le hogy lábátkötéssel lehet nagyobb áramot is adni. -
morp
aktív tag
Sziasztok!
nf7-s2g lapom van, amióta sata-s vinyót használok a windows lassabban tölt be. Miután a bios befejezi ténykedését és elindulna a windows kb 1 percet kell várni, hogy valami történjen. Addig se kép, se hang, sötét a képernyő, a hdd led sem villog. Bármilyen tippet szívesen veszek, köszi.
A konfig: abit nf7 s2g, amd athlon xp 2200+, 512mb ram, samsung 250gb sata hdd, maxtor 80gb pata hdd, ati 9600pro, toshiba sd-r5112 4x dvd író, plextor px-116a dvd rom. -
deph
tag
válasz operator10 #1448 üzenetére
Hát nálam is ez volt a gond.
És neked milyen időzítéssel ment 200-at?A férfiak sztoriznak, a nők meg pletykálnak.
-
KngAlex
tag
Tudnátok segíteni:
van nekem egy nf7 v2 es lapom ezen van raid? -
cucujka
tag
Érdekes, nálam pont fordított a helyzet. A 2600+ Sempron (333MHz FSB/RAM szinkron) - > 3200+ AthlonXP (400MHz FSB/RAM szinkron) upgrade történt. A RAM-ok 2x512 MB PC3200 Samsung ''chippesek'', a Sempronnal 7-3-3-2.5 időzítéssel (papírforma, gyárilag javallott érték) ment. A Barton berakása után gondoltam, hadd legyen a gyárilag javasolt 8-4-4-3 az időzítés, elvégre nem egy atom minőségi RAM-ok. (memtestet nemigen használok, a Prime95 torture testje ha lefut az éjszaka folyamán, az azért esélyes, hogy stabil konfig lesz). A 8-4-4-3 időzítésekkel a 2. vagy 3. iteration-nél elhasal. Tettem egy próbát 400MHz-en a 7-3-3-2.5 mem. időzítésekkel, és legnagyobb meglepetésemre senkinek semmi baja egymással, végigment a prime95 torture tesztje hiba nélkül! (semmi plusz feszkó sem a procinak, sem a chipsetnek, sem a DIMM-nek a BIOS-ban nem lett adva) Na ezt nem értem, hogy a ''szűkebb'' időzítésekkel miért megy atomstabilan, a gyárilag 400MHz-re javasoltakkal meg nem, de ez a jobbik eset, soha nagyobb baja ne legyen a gépemnek.
SocketA + AGP powa ;)
-
woody23
csendes tag
Sziasztok!
Lehet lámer a kérdésem, de venni szeretnék egy MSI NX6600GT-VTD128 típusú videókártyát. Leírom a tulajdonságait:
nVIDIA GeForceFX 6600GT grafikus processzor (500MHz)
128 MB DDR3 (900MHz)
AGP 8x
DirectX 9 támogatás
CineFX 3.0
Dual VGA támogatás
nView
Intellisample 3.0 Technológia
400 MHz RAMDAC
Max. 2048 x 1536 ( 75 Hz ) felbontás
Direct Show
MPEG-1
MPEG-2
Indeo
Video-in
Accuview élkisimítás
Lightspeed Memory Architecture III
DVI
SVHS TV kimenet
A kérdésem az, hogy ez a kártya belemegy az én Abit NF7-es (sima) alaplapomba???
Van mellette egy 2800+ -os Sempron proci, meg 512 MB DDR RAM... -
morp
aktív tag
1452-re?
-
rudeee
senior tag
A Bios-ban lehet állítani a satát,lehet a bios ezen része rosszul kezeli a sata egységet.
Próbáld ki másik satás winyóval ha van lehetőséged rá ha ez fennáll vele is akkor biosfrissítés javallott.
Ha újrateszed a win-t akkor is ilyen lassan tölt be?
A win indíásának gyorsítására vannak progik amik esetleg segíthetnek,ezek közül egyiket használtam névszerint a ''bootvish''-t. -
KPepe
senior tag
-
dubweiser
csendes tag
Sziasztok!
Poblémám volna... Az NF7 (sima) webes BIOS frissítése után, a gép (alaplap) elhalálozott... Teljes sötétség ha bekapcsolom...
Van valami megoldás, vagy kuka az alaplap?
segítségért előre is köszi! -
-
morp
aktív tag
válasz antikomcsi #1472 üzenetére
Szia!
- még nem mértem,de kb 1 perc, szóval természetellenesen lassú
- tcp/ip meg dhcp meg kábelmodem meg mitudomén, nem túl sok progi és szűz winnél is áll a probléma
- mert gondoltam ez gyorsabb lesz ,és mert a másik egy régi maxtor -
KPepe
senior tag
Ez az egy percet kell várni ez mit jelent? Eddig tölti a windows-t, vagy eddig csak úgy áll a rendszer mindenféle életjel nélkül?
Amúgy amit antikomcsi is kérdezett az ip-kről: ha nem akaródzik ip-t kapni a géped, akkor tényleg marha sokat kell várni, amíg valamit dönt a win, hogy milyen beállításokkal indítsa magát.A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Amennyiben a bios beállítások ellenőrzése után, így történik, ahogy mondod, és áll egy percet, még mielőtt az xp logo megjelenik, és elkezd tölteni, akkor valószínű addig keresi az operációs rendszer indító fileait.
Vagy valami rosszul van beállítva, és nem talállja rögtön az indítani kívánt op. rendszert, vagy esetleg néhány file, a lemeznek, egy nehezen elérhető, vagy sérült részén van.
Persze, ha a régi hdd-den is volt op rendszer, és az újra is raktál, akkor lehet, hogy valamit rosszul érzékel, és próbál választani elsődleges, és másodlagos között, ilyenkor 30mp is eltelhet, míg elkezdi a töltést.
Ez iszonyú hosszú idő tud lenni!
Próbáld meg, hogy az ide1-2-re nem raksz merevlemezt, csak a sata1-re, és egy tiszta telepítés után nézd meg mi történik.
Másfelől, látom, egy új samsungról van szó.
Milyen vinyó ez?
Valós sata 1, vagy netán már sata 2, ami sata1-re van jumperolva? -
morp
aktív tag
válasz antikomcsi #1476 üzenetére
a várakozási idő alatt a hdd led nem villog, csak egy op.rendszer van és akkor is ezt csinálta ha csak a sata vinyó volt rádugva, bios-ban a boot sorrendnél a sata az első
ez sata2 vinyó sata1-re jumperolva -
-
Gitros
aktív tag
Szerintem azért megér egy próbát, hogy beállít egy fix ip-t a vasnak. Hátha a háló az oka... elvégre ez egy Windows!
Uff Gitros voltam...''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Gitros
aktív tag
Szerintem a SATA drivert ne szedd le, mert azt nem kezeli a ringyóz alapból. Az nem egy szabvány IDE vezérlő.
Mobo-n a legújabb BIOS-od van? Driverek a legújabbak?
Uff Gitros voltam...''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Gitros
aktív tag
Nem, nem kezeli. Különálló vezérlő (driver kell hozzá).
A legegyszerűbb onnan megállapítani, hogy amikor rakod föl az XP-t, akkor driver nélkül nem látja a vinyót... mindenképpen be kell raknod neki floppyn a drivert. Mert addig max a 80-as vinyódat látja.
-
glacious
addikt
Az IDE drivert kell eltávolítani, a SATA maradjon mindenképpen. Nem tudom a procedurát, mivel csak IDE vinyóim vannak, ezért nincsen ilyen jelenség induláskor, de máshol ezt ajánlották másoknak.
mod.: de úgy vettem észre, hogy nf7-s2-nél egyben van a két driver, szóval ez akkor nem lehet megoldás.
[Szerkesztve] -
GuardianHero
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy NF7-S v2.0 alaplapot. Ami van hozzá: Barton 3200+ 333FSB-s proci, és 2x512MB 333MHz + 1x256MB 333MHz RAM.
A kérdés: érdmes lehet-e a procit 400-as FSB-n járatni? Van rá esély, hogy bírják a RAM-ok vele szinkronban? (Kingston ill. Samsung márkájúak) A másik, hogy mivel járok jobban: 1GB Dual Channelben, vagy 1,25GB három slotban? Most be van rakva mindhárom RAM, viszont indításkor kiírja, hogy Dual Channel Detected... ez mitől lehet? -
Gitros
aktív tag
válasz GuardianHero #1486 üzenetére
A Dual channel-re szerintem az #1400-1450-ig találsz választ. Sőt arra is, hogy érdemesebb ha belerakod mindegyik modult.
-
-
válasz GuardianHero #1486 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok, de az általad említett proci nem létezik.
Ha 3200+ bartonod van, az alapból 200fsb-s (11x200)
Ha máképpen megy, akkor az nem 3200+.
Ami viszont mindenképpen érdemes, az az, hogy a memóriát kicseréled ddr400-ra, és úgy járatod, szinkronban a procival 200fsb-n.
Ha abból gondolod, hogy induláskor dual ddr333-at ír ki, hogy a proci 333-on megy, akkor az tévedés, mert a 3200+ 200-as fsb-n (400) megy, csak a ramok vannak spd-n, és ezért mennek asszinkronba ddr333-on.
Ha szeretnéd gyorsítani a rendszert, akkor a ramokat kell 400-ra állítani, ha bírják..... -
glacious
addikt
válasz antikomcsi #1489 üzenetére
Osztom a véleményed sőt, ha lockmentes a proci, akkor gyorsabb lenne mondjuk 13,5*166-on, a szinkron órajelek miatt, de csak amíg nem cseréli le 400-asra a ramokat
[Szerkesztve] -
GuardianHero
csendes tag
-
littlerock
aktív tag
válasz GuardianHero #1491 üzenetére
tegyél fel egy everestet, az megmondja, mid is van, magra pontosan...
ami a gyorsulást illeti, 333 ->400 után a memória olvasás nálam kb 25% az irás több mint 20% ment felfele most ez everest szerint most 3100, és 1124 MB/mp ezek kb 2500, és 900 környékén vannak alapból...
amúgy a memóriáid szerintem elmennek 360-ig is... gond nélkül....
és a különbség, nálam pl farcry-ban érezhető volt, a grafikát itt ott feljebb állítva, nem volt semmi probléma...Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
GuardianHero
csendes tag
válasz littlerock #1492 üzenetére
Az Everest fent van, a procit Barton magosnak látja, viszont ő is csak a BIOS-ban beálított FSB/szorzó értékeket tudja mutatni, nem a proci valódi képességeit (legalábbis tudtommal).
-
glacious
addikt
válasz GuardianHero #1493 üzenetére
Pontosan, de ha bios-ban alapra teszed a procit, kiírja a valódi szorzóját, és az ha 11-es akkor 2500+/3200+-od van, ha ha 13,5-ös akkor 3000+-os 333-as fsbvel.
Sőt a legbiztosabb, ha megnézed a proci feliratozását, azt bemásolod ide és megmondjuk milyen procid is van valójában. -
glacious
addikt
válasz GuardianHero #1493 üzenetére
Esetleg még megnézheted cbid-vel.
-
ArmanD.
őstag
válasz GuardianHero #1491 üzenetére
Az összes Barcinak alapból 166-os az órajele és ezért olvashattad azt, hogy 333-as. MOndjuk ha 3200+ osat vettél az elég gáz lehet FSB húzásnál, mivel a nagy szorzó miatt nem tudod majd annyira húzni, persze jó magas órajelfrekvenciát tudsz esetleg elérni, de az belsőleg nem lesz olyan erős mint például ha egy sima 2500+ os barton húzol meg 200-as vagy magasabb FSB-re.
Öreg vagyok már bohócnak!
-
ArmanD.
őstag
-
glacious
addikt
válasz ArmanD. #1498 üzenetére
A 3200+-nak 400-as az fsbje, szerinted miért szokták a 2500+-t 400-as fsbre húzva 3200+-ként emlegetni.
A procira rá kell lennie írva, hogy AXDA3200KV4E, Ebből az axda=asztali proci, 3200 a viszonyszám, a K a feszültség, a V a max hőmérséklet, a 4 az a cache méret (512Kb) , az E az FSB=400.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Peugeot, Citroën topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest