- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
rento
őstag
Szerintetek kevés lenne a 420w-os tagan tápom a gépemhez ? Mert h oat csinál h megy normálisan a gépem, aztán kikapcsolom. A kövi indításnál pedig bekapcs.nál se kép se hang. Oldallap le, és 8.2-es hibakódot ír a lap. +nézem azt írja az alaplapi könyv h nincs rádugva a 12v-os ág a lapra. Mondom az érdekes, mert a lapra rávan dugva a 8-as csati, a 24-es, és még a plussz 1 molex is, ami ráadásul elvileg akkor kell ha 2 vga van benne. A gépem adatai az adatlapomnál. Amúgy semmi sincs tuningolva, szal nem értem. Ienkor úgy tudom "+csinálni" h menjen a gép h resetelem a biost, és utána általában elindul. Viszont van oan amikor csak a 2., 3., 4., bios reset segít. Tnap pl. oat is csinált h ment a gépem, aztán magától kikapcsolt és kiírta ezt a hibakódot . Viszont a tuning elég jól megy vele . A kábelek nincsenek +törve, mert kb. azóta csinálja ezt mióta 2900pro van a gépembe. előtte x1900xtx volt benne, azzal a karival kb. 1szer csinált iet. Valakinek vmi ötlet?
Bocsi ha hosszú voltam[ Szerkesztve ]
-
milanscs
aktív tag
Szerintem a molex csatit húzd ki az alaplapból és próbáld úgy.
Az felesleges. A Tagan tápodnak simán birnia kellene a cuccost, hacsak nem valami gond van vele. Esetleg, ha van rá mód próbál ki egy másik táppal a konfigod és mindjárt kiderül, hogy ő lesz-e a ludas...Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
milanscs
aktív tag
-
N3mus
csendes tag
Egy kis segitséget szeretnék kérni. Nemrég vásároltam új ip-35 pro lapot minden rendben ment vele mindent megismert egész addig mig a "régi" ata hdd-t akaratam felrakni mert volt pár fontos dolg rajta, de semmi modon nem akarta felismerni probáltam más kábelel vagy slave/master állapotban. ezután elvittem egy ismeröshőz akinek is ip-35 pro van és nálla elsőre felismeret. Szóval ez ügyben szeretnék egy kis segitséget kérni a biost már néztük és 1.4 verzió van fent.
-
N3mus
csendes tag
Nem egyedüll lenne csak fent átnéztem a biost ott engedélyzve van megfogadva a tanácsód leszedtem a jmicron drivert netről, de nem engedte telepiteni mert nem érzékelhető adapter szóval gondolom a lapon nics bekpacsolva amit irtak előtte de azt viszont nem tudom hol lehet beállitani az elöző lapom kicsit régebbi volt (bez-7 raid) és ott nem igazán kellet ilyeneket állitani szóval ha megtudnátok mondani mit és hol elöre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
N3mus
csendes tag
Rendben van rendesen mükődik már és köszi a segitséget.
-
Füge007
senior tag
válasz VinoRosso #1567 üzenetére
Szia!
Nem tudom mi, de az agyamra megy a dolog! Még egy konfigommal sem szívtam ennyit mint ezzel!!!!
Napi 3-5 kékhalál
Már nem fagy boot közben az azét volt mert a ramok nem kapták meg a 2.1 V feszt ami elő van írva gyárilag. Most netezés közben száll el a rendszerem. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x86E4A16 a hibaüzenet vége
[ Szerkesztve ]
Füge
-
titán
-
titán
válasz Füge007 #1575 üzenetére
Azon a gépen semmilyet, nincs neten. Először én is szoptam vele, mert beállítottam 2.1 voltra és 4-4-4-12-re. Egy csomó tesztprogi elszállt hibával. Aztán by spd-n hagytam a memó időzítéseket, azóta semmi hiba sehol sem. Így 5-5-5-18-on mennek a memók. Egyébként olvastam is erről valahol, hogy 2 memóval garantált az alacsony időzítés, 4 ramnál már az északi híd a szűk keresztmetszet. Nem csak ennél a lapnál, hanem az összesnél. Persze ettől még másik kondigban mehet más sebességen a ram, de ugye nincs két egyforma gép.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Milyen aszinkron memória hajtási lehetőségek vannak ezen a lapon? (cpu:dram) arány
Végig olvastam a Topic-ot, de csak ezt találtam: "1:1, 1:1.2, 1:1.25..." (manuáljába semmi konkrét nincs erről)
És még milyen? Tud ennél nagyobb arányokat is?Adtaimnál látható CPU-t szeretném belrakni, az ugye alapból 200alap fsb (200x15=3Ghz), de 240-en járatom (3600Mhz), így mennyi lehet a max, amilyen memókat ki tudok vele hajtani? (Pl.:240x1,25=300 --> DDR2 600)
Thx!free your mind
-
rétisün
veterán
egy jó kis teszt, ha elmulasztottad volna. a lap közepén, az bios táblázatban:
Beállítható memória-órajelek (FSBAM arány)
1:1.00
1:1.20
1:1.25
1:1.50
1:1.66
1:2.00tul sokat irogattam mellé....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Jazz
veterán
válasz rétisün #1580 üzenetére
Tesztre idő közben már ráakadtam, köszi!
Mint kiderült, DDR600-as memók csak 512-es modulban létznek, nekem meg amúgy is "DDR720" kéne, úgyhogy ez ugrott.
Amennyiben ezek a dolgok működnek, amiket a nagy ramos topicba írtam: [link] [link]
akkor szívesen szemeznék ezzel a lappal, illetve az Ip35 változattal. Meg amúgy is, több generáció óta Abit párti vagyok. (konfig adataimnál)1: Ami a tesztben is volt, érthetetlen miért ilyen gyenge mem. olvasásban az abit! 7300 helyett csak 6600. Ez mennyire számít? (minden másban tetszett, de ez azért durva)
2: - Régi alaplapommal (Abit AG8) DDR400-ban használnálm (6:5 mellett 200-->240tuning 3-3,6Ghz) az új 2x1Gb-os Kingmax DDR-eket (ezeknek időzítését sehol nem találtam).
- Viszont Ip35-el ha a fenit két link ok, akkor elvileg a 240-es fsb-vel 1:2-es aszinkronban 960Mhz-en hajtanám az 1066-os modulokat (ami még olcsóbb is. ez utóbbiból samsungot láttam occsón. mit ajánlanátok?)Kérdés: Ez a gyorsulás nagyon jelentős lenne, hogy érdemes csak ezért egy új lapba beleinvesztálni? (mivel mire én procit is cserélnék addigra már úgy is DDR4-es memók lesznek, úgy hogy az amúgy is lassú DDR3 nem érdekel...)
Thx![ Szerkesztve ]
free your mind
-
VinoRosso
veterán
válasz Füge007 #1571 üzenetére
Én a hálókártya vezérlőre gyanakszom, de nem tom milyen karid van. Meg kéne próbálnod anélkül bootolni 1,8V/ 800 a ramoknak 5-5-5-15-tel mennie kell.Blend tesztet futtass, ha igy bootolt és a teszt is oks akkor valszeg nem a rammal van a gond. Esetleg próbáld meg a déli híd feszt emelni egy kicsit, bár nem kellene avval sem gond legyen.
-
Füge007
senior tag
válasz VinoRosso #1582 üzenetére
Nincs külön hálókarim, csak az alaplapi, amit használok is. Simán a ramokkal egyből lefagy, kell nekik a 2.1 V hiába SPD nem ismeri fel a lap alapból a 2.1 gyári értéket! Blend tesztet nem ismerem, ez mit tesztel pontosan? Mennyit emeljek a déli híd feszén? Előfordulhat hogy nem kedveli a Geil Ultrát?
Üdv
[ Szerkesztve ]
Füge
-
JohnDo
tag
Sztem az sem kizárható hogy a lapod betegeskedik,nekem az első prot egy hét szivás ,hibakeresgélés után vissza kellett vinnem gariztatni mert minden ami a pci buszt használta lehalasztotta az xp-t .(hang,alaplapi lan,tunerkártya). Csere óta minden tökéletesen megy.
John Do
-
Füge007
senior tag
Bennem is felötlött ez a lehetőség is! Furcsa, hogy minden megy rajta, csak a netböngészés közben halálozik el! Ennyi kékhalálom az életemben nem volt pedig volt pár konfigom. Az előző lapom is ami AW9-MAX volt szintén ilyeneket csinált azt cseréltem gariban erre. Kisért a sors
Füge
-
VinoRosso
veterán
válasz Füge007 #1588 üzenetére
no akkor viszont lehet, hogy nem a lap hibás. Milyen komponens volt közös a maxban és az ip35 pro-ban? Déli hídnak nem kell sok emelés ha az a hibás, max 20%, szal 1-2 lépcső. Blend teszt opciót a prímtesztelő progikban lehet állítani( pl Prime95, Orthos) memóriát és cpu-t chipsetet stresszeli.
[ Szerkesztve ]
-
Füge007
senior tag
válasz VinoRosso #1591 üzenetére
Csak az eggyik pár a Geil kitt-ből! Memtest szerint rendben van, esetleg mégsem?!
Lehetséges, hogy a memtest nem lát híbát 12 óra után sem, és mégis hibás? A proci, alaplap, VGA, az eggyik Geil ultra kitt az új a többi a régi, de azok sem öreg hardverek![ Szerkesztve ]
Füge
-
VinoRosso
veterán
válasz Füge007 #1592 üzenetére
Próbáld meg akkor csak a kiteket betenni, stresszelni Orthossal. Ha azzal is hibát csinál akkor meg kell nézni hogy nem e csak az egyik modul a hibás, tehát beteszed az egyiket és megnézed hibázik e vele aztán külön a másikat. Nekem is voltak geil Ultra 800+osaim, és az egyik modul elszállt a kitből, jelenleg gariba vannak. Az is lehet, hogy a kit és a többi modul nem csipi egymást, nálam 800+os A-data/Geil ek voltak párban, és nem szerették egymást, 1:1ben el sem indultak, de külön semmi bajuk nem volt.
-
Jazz
veterán
Up!
Továbbra is várom mindenki segítségét, véleményét. #1581Mérten régi konfigommal (adtaimnál látható) Everest-et, és közel olyan mem sebességek jöttek ki mint abban a P35-ös alaplap tesztben. Tudom hogy a DDR-nek sokkal jobbak az időzítései, de akkor is. Vertem ezeket a Quad, Duo meg fityfene procikat? Így aztán végképp nem látom értelmét cserének.
Thx![ Szerkesztve ]
free your mind
-
Tibiajax
nagyúr
Nah emberek, ha érdekel vkit, ha nem, elmondom, a sikeres biosfrissítésem után meglepő dolgok vannak -remélhetőleg- kialakulóban.
A régi (legelső) biossal, alapfeszen 2.8-nál már fagyott game-ben a cucc, fél órát sem bírt ki, 2.6-on volt betonstabil csak. Jelen pillanatban, 3gigahercen üzemelek, egy egész estés játék után, hibátlanul, alapfeszen, természetesen.
Ma este kiváncsian fogok utánnanézni, egy ily mértékű alapfeszes javulás után vajon mire jutok a full tunninggal -
VinoRosso
veterán
válasz Tibiajax #1599 üzenetére
Pasze Nekem júniusi volt fennt ha jól emlékszem alapból, és szeptemberit raktam fel(a legujabb), de nem tapasztaltam változást. Láttam egy tesztet a lapról, egy régi BIOSszal, amiben még lehetett állítani a strappet manálisan, de nem találam meg ezt a BIOSt, hogy meik lehet. Pedig lehet nekem erre lenne szükségem. Még mindig nem sikerült feltornászni a memkókat 1200ig, és már nem is látok rá sok esélyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest