- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
drako.hu oldalról mennyire biztonságos rendelni?
-
inf3rno
nagyúr
Nem vagyok teljes mértékben elégedett az Oázissal. Az egyik, hogy többszázezret elköltöttem náluk, és mégis kiszámláztak 6k-t a szállításért, ami annyira nem jellemző más cégekre. Sok helyen van pl x összeg felett ingyenes kiszállítás, de úgy voltam vele, hogy ezt ajánlották a monitor pixelgarancia és kalibrálás miatt, úgyhogy legyen. A monitor és a videokártya, amit rendeltem tőlük baromi jók. Talán annyi kis hiba van, hogy az egyik DP kimenet nem működik a kártyán, de nem izgat. A nyomtatót ma próbálom ki. Rendeltem még ezeken kívül 2 e5 LCD tisztítót és 2 ColorWay mikroszálas törlőkendőt. Ezekből csak 1-1 érkezett meg. Irtam nekik, hogy én kettőért fizettem, jó lenne, ha elküldenék a másodikat is. Ma jött a futár 1 Oázis LCD tisztítóval és 1 ColorWay kendővel. Nem igazán tudom mire vélni. Most vagy elfogyott az e5, és így próbálják tudtomra adni, vagy valaki a raktárban ezzel szórakozik, hogy lenyúlja az e5-öket. Az utóbbira utal talán annyi, hogy az első csomagnál a bubis zacskóban, amiben a tisztító jött pont annyi hely volt, hogy két flakon befért volna. Na mindegy, nem akarok szőrszál hasogató lenni, ennyi nálam belefér, nem mondanám, hogy emiatt kimondottan rossz bolt, inkább csak furcsa. Remélhetőleg a garanciális ügyekhez nem így állnak hozzá, vagy ha igen, akkor remélem nekem nem lesz ilyen ügyem.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz inf3rno #3107 üzenetére
OázisComputertől én már jó ideje nem rendelek semmit. Többször is eljátszották, hogy bár olyan terméket rendeltem tőlük, ami a honlapjuk szerint "Raktáron" volt, a rendelés leadását követő 1-2 napban fölhívtak, hogy nincs nekik, és nem is tudják beszerezni. Mindeközben a honlap szerint meg mégis "Raktáron" volt náluk. Volt olyan termék, amit 3-szor is megrendeltem, és 3-szor is visszamondták a megrendelést, pedig végig "Raktáron" jelölés szerepelt náluk az adott terméknél. Én többet nem rendelek tőlük semmit, az biztos.
-
törölt tag
válasz inf3rno #3110 üzenetére
Nem tudom, de én konkrétan nem monitorokat szoktam korábban tőlük vásárolgatni/rendelgetni, így hogy ez a szolgáltatásuk mennyire jó/olcsó, arról nem tudok nyilatkozni.
14 nap elállás mindenhol van, így ha jól értelmezem a 20 nap pixelgarancia is emiatt csak 6 nap valójában. Monitorkalibrálást önmagában véve vállalnak több helyen is, de erről bővebbet tényleg nem tudok. -
inf3rno
nagyúr
válasz #24845312 #3113 üzenetére
Újabb meglepetés van Oázistól, a nyomtató csomagjából hiányzik az USB kábel. Nem tudom anélkül hogy gondolták, hogy rákötöm a gépre. Na mindegy, ezzel már nem foglalkozok, majd rendelek máshonnan egyet. Van ilyen szögletesem, majd kipróbálom, hogy egyáltalán működik e, vagy valami szemetet sóztak rám. Azért ez komoly teljesítmény, hogy egy csomagból három dolgot hagynak ki, de azért mindent szépen kiszámláznak. Pixel garancia ide vagy oda, szerintem én többet nem veszek tőlük semmit. Remélem megúszom ennyivel, és nem lesz garanciális ügyem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Biznisz Elek
senior tag
Nem vásároltam innen csak infó. RBX.HU
Ha jól látom bezárt vagy be zárnak....▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
greenmeister
tag
HA-n egyre gyakrabban találkozni csalókkal, friss reg-es felhasználókkal, akiknél nincs személyes átvétel csak csomagküldés. Ezek kiszűrésére valamilyen megoldást lehetne eszközölni? Tudom, hogy minden üzlet meg statisztika meg hasonló, de a jelenlegi tagok védelme is fontos szerintem. Ötletekből nálam sem lenne hiány ezek szűrésére, de ezt kinek lehet elküldeni, ki az aki érdemben esetleg foglalkozik azzal, hogy a HA-n kevesebb legyen a csaló, suttyó, *y.gyerek. Egy fórumtárssal már volt szerencsém erről beszélni, megosztó a téma tudom, bár számomra egyértelmű, hogy a becsület a XXI. században is fontos emberi erény.
MSI B150A GAMING PRO - G4560 - Raijintek Aidos Passive 8GB DDR4 2133MHz - OCZ 60GB Agility 3 SSD - Sapphire RX 570 - THERMALTAKE V3 BE - EVGA 750GQ - Logitech MK320 - Grado SR60 - Microlab Solo 6c
-
törölt tag
válasz greenmeister #3119 üzenetére
Szűrés?!
Hát a józan ész lenne a megfelelő szűrő! -
inf3rno
nagyúr
válasz greenmeister #3119 üzenetére
Nekem simán lepasszoltak olyan lapot, amin kiégették az egyik memória csatornát Aqua-s garival. Szerinted mennyire esélyes? Meg se próbáltam beváltani, nyilvánvalóan túlhúzták, az Aqua garancia meg amúgy is ilyen nem létező dolog. És akkor én még kaptam valamit, ami félig működik a pénzemért. Nem tudom, hogy aki most kezd, az hogyan tud elindulni, igazából eladással elég nehéz pontot gyűjteni, ha nulláról indulsz, maximum vétellel tudnál. Nem tudom, hogyha hozzányúlnának, akkor nem e lenne még rosszabb helyzetben, aki kevés ponttal akar eladni.
Buliban hasznos! =]
-
greenmeister
tag
Mondok egy hülye példát. Meghívós rendszer, mindenki felel az alatta levőért. Mondjuk itt van jelenleg 1000 tag. Tegyük fel hogy indulásként ők kapnak regisztrált egész éveik után évenként 1 meghívót. Az mondjuk legyen itt a 5 év az átlagos reg.idő, vagyis kiosztanak évi 5000 meghívót. Ez az 5000 meghívó tegyük fel 1 éven belül be is regisztrál, vagyis éves szinten 5000-rel bővíti a rendszert, a következő évben 6000 meghívó kerül ki, potenciálisan jöhet 6000 új tag. És mi az előny ebből? Az hogy ha valaki bebolondul , és elkezdi benyelni az elutalt lóvékat teljesítés nélkül a felette lévőket mondjuk bannolják X időre, őt meg ki is dobják. De legalább egy egymástól függő kis csoport alakulna ki szépen lassan. Nyilván ki kell számolni jelenleg mennyi az új reg és ezt hogy lehet a legkevésbé úgy megnyírbálni hogy a mennyisége ne, de az összetétele változzon. Ez csak egy példa...
MSI B150A GAMING PRO - G4560 - Raijintek Aidos Passive 8GB DDR4 2133MHz - OCZ 60GB Agility 3 SSD - Sapphire RX 570 - THERMALTAKE V3 BE - EVGA 750GQ - Logitech MK320 - Grado SR60 - Microlab Solo 6c
-
patomi
őstag
válasz greenmeister #3123 üzenetére
Szerintem alig lenne felhasználó, mert senki nem bízna senkiben. Üzemeltetői oldalról, meg kész katasztrófa. Ha végig gondolod, hogy miből lehet bevétele az oldalnak megérted.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
greenmeister
tag
Osztálytársak, kollégák dobálnák egymást közt, szerintem a "toborzással" nem lenne gond. Meghívós dolog szerintem prémium érzet. Torrent oldalakat nem akarom reklámozni, de ismer szerintem hasonlóan működő oldalakat, másik dolog a OnePlus (még a kezdetekkor), heteket vártam egy Oneplus one meghívóra ugyanis meghívóval lehetett telefont venni. Nehezen szerzett bizalmat az ember jobban megbecsüli ez az én véleményem. Lehet mondani naívságnak, de kicsit durva azért, hogy a magyar jog valóban nem tud fellépni notorikus csalókkal szemben. Hónapokig vagy évekig üzletszerűen ebből képesek megélni mire kapnak pár hónapot, ezalatt hány embernek okoznak kellemetlen éjszakát. Most épp itt a RAM-os csaló [link] illetve [link] .
Sőt, külső hirdetőként naívság lenne azt gondolni hogy a csaló egynapos reges 900eFt-os gamer laptop bannerjára fog kattintani, hogy a külső hirdető oldaláról megvegye azt...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz greenmeister #3125 üzenetére
Egyszerűbb, ha valaki bizonyos mennyiségű vevői pont és/vagy valamilyen fórum titulus megszerzéséig nem hirdethet eladóként. A meghívós rendszer nem feltétlen működne, annyira nem nagy szám a hardverapró, bár ha azt nézem, vannak zárt facebook csoportok, ami ugyanígy apróhirdetésekkel foglalkoznak, és nem egyszerű bekerülni.
Buliban hasznos! =]
-
greenmeister
tag
válasz inf3rno #3126 üzenetére
Forum titulust sok ido elerni. Hirdetok szama azert megcsappanna. De onmagamaban az hogy "te" mint tag adsz meghivot, az onmagaban egy onszabalyozo rendszert epit fel. Egyertelmu olyan havernak, baratnonek, kolleganak, csaladtagnak kuldessz akiben te magad is megbizol. Ezaltal masok is megbizhatnak, mert ha az o regje ugrik te sem hirdethetsz mondjuk egy evig es nem kuldhetsz meghivot 3 evig. Azert ez biztonsagot adna hogy a szomszed K. Rikkardonak ne adj meghivot pl. Csak olyat adsz be a "kozossegbe" akit te arra erdemes talalsz. Bebaszna ha ebbol keves lenne az orszagban es emiatt csappana meg a tagletszam. Legalabb annyian azert nem reggelnek mert felnek hogy itt is atbasszak, mint ahanyan azert reggelnek hogy atbasszanak. A csaladban van aki helyett en szoktam rendelni, mert o fel hogy itt atvagjak.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz greenmeister #3127 üzenetére
Kár teóriákat gyártani, ez egy üzleti vállalkozás. Ha nincs bevétel, nincs lapcsalád. Ennyi a történet.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
greenmeister
tag
-
inf3rno
nagyúr
Tudtok olyan bútorboltról, ahonnan érdemes vásárolni online? Veszprém környékén élünk, és a mostani helyzetben nem nagyon mászkálunk el boltokba, de home office-hoz kellene egy íróasztal. Nézegettem néhány boltot a neten, de mindegyiknél ilyeneket olvasok, hogy hónapokkal később sem szállítottak és hogy lenyúlják az előre utalt pénzt.
Buliban hasznos! =]
-
Sz.L.
aktív tag
" szerszamkell.hu vélemény " így kezdem, hátha kidobja a Google kereső annak, aki tőlük szeretne rendelni. A rendelésem története elég hosszú, megpróbálom röviden.
Autó szereléshez rendeltem tőlük 6 db különböző típusú terméket (ami az áruház szerint raktáron volt). Rendelés leadva február végén. A webes felületen a státusz "Új rendelés nyomtatva " volt a megrendelésem napja utáni reggelen.
Ez a státusz 10 napig nem változott, amikor felhívtam őket. Kb 8-10* próbáltam elérni a céget, mire nagy nehezen felvette egy hölgy, aki nem állt a helyzet magaslatán. Kérdeztem, hogy mi a rendelésem státusza. Azt mondta, hogy úgy látja valami még sincs rakatáron. Nehezen, némi utánajárás után mondta, hogy egy (kb 1200ft-os) gyertyakulcs miatt áll a csomagküldés. Oké, gondoltam nem érdekes, küldjék anélkül. Azt mondta küldik. Vásárlói fiókomban a rendelési státusz "Várakozó rendelés - hiányos" -ra változott.
Eltelt ismét 10 nap, azaz a rendeléstől számítva 20. Újra kb 8-10 próbálkozás amire felvették a telefont. Úr felveszi. Kérdeztem, hogy mi a rendelésem státusza, miért nem küldik a csomagot. Jeleztem neki, is hogy a gyertyakulcs nem kell. Már nincs is rendelésben náluk - mondta. (Ennek ellenére én a vásárlói fiókomban láttam még.) Közölte velem, hogy nem érti miért nem küldték még. Mondtam neki, hogy adják fel aznap, vagy másnap, valamint kérek visszaigazoló emailt és számlát a gyertyakulcs nélküli állapotról. (Sajnos időre kellettek a kiválasztott szerszámok, így nem mondtam vissza a rendelést.)
3 nap eltelt, azaz a rendeléstől számítva 23. Semmi értesítés a csomagfeladásról. Újra telefon 5-8 próbálkozás, hölgy felveszi. Jöttek a szokásos kérdéseim. Rendelés státusza? Miért nem küldték a csomagot, a számlát és a visszaigazoló emailt? Nem tudja, de utánanéz. (Nem tettem le a telefont, mert ők nem hívnak vissza, nem is küldenek emailt, szóval vártam.) kb 5 perc távollét után közli, hogy a 6 féle termékből 4 félét NEM TALÁLNAK a saját raktárukban, annak ellenére, hogy náluk is raktárkészlet státuszban van!!! Kérdezte, hogy a maradék 2 féle tétel (2 db egyforma rámpa és 1 db olajbetöltő pumpa) kell-e? Mondtam, hogy azonnal adják postára! Így lett, csomagot feladták, visszaigazolás nem jött e-mailben sem korrekt számla. (Ekkor már úgy voltam vele, hogy mindegy 2 nap múlva neki tudok állni feleségem kocsijának, mert lesz legalább rámpám.) Felhasználó fiókban a státusz "Elküldve".
1-2 napon belül megérkezett a csomag. A 2 db rámpát nem csomagolták be semmibe. Egymásba tolták őket erővel úgy, hogy ahol összeértek onnan a festék is levált. Se fólia, se nejlon, semmi. (Gondoltam majd ráfestek, szerencsére nem esztétikai eszköz. Vissza nem küldöm, nincs azaz Isten.)
Gondolnánk, hogy ezzel vége, de NEM! Ma (a kézhezvétel után több mint 1 hónappal) emailt kaptam, hogy csomagot adtak fel nekem és a számlát csatolták (természetesen ismét nem volt csatolva semmi)! Ismét telefon, 2-3 próbálkozás. Hölgy felveszi. Kérdésem: Mit küldenek és miért, amikor nincs nyitott rendelésem? Azt mondja nem érti és elkezdi sorolni az előző rendelésemben jelölt termékeket. Kérdezem az árakat tételesen. Kiderül, hogy azok "újak", vagyis lehet, hogy újra kiküldték, érdeklődöm. Nem tudja, tartsam, megnézi. 4-5 perc után visszajön és azt mondja "elvileg" nem küldünk semmit. Elvileg???? Nem biztos, utána néz. (itt fogyott el a türelmem és elmondtam a véleményemet, majd kértem, hogy hívjon vissza az infóval (persze nem hívott, nem is gondoltam, hogy megteszi).
Írtam nekik, hogy nincs nyitott megrendelésem és nem veszem át a csomagot.Néhány tanulság:
- Mindig utánvét rendelj olyan áruházból, ahonnan még nem rendeltél! (Szerencsém volt, így tettem, különben futhatnék a pénzem után.)
- Nem szabad mindig hinni az "év webshopja" és ilyen-olyan plecsniknek!
- Írj véleményt, hogy az ilyen webáruházakból senki ne rendeljen![ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
inf3rno
nagyúr
-
Sz.L.
aktív tag
-
inf3rno
nagyúr
Ja, én mindig azzal kezdek vásárlás előtt, hogy árukereső, fb, google, amazon, stb. vélemények áruról és boltról is, esetleg árura még itt a fórumban is külön rákérdek. Aztán ha ezek stimmelnek, akkor utánvéttel vagy nagy ritkán kártyás fizetéssel rendelek. Komolyan meg lehet szívni netes rendelésekkel, ha az ember nem óvatos.
Buliban hasznos! =]
-
vacs
veterán
NEM ajánlom senkinek!
Egy kifutó videó kártyát próbáltam rendelni tőlük.
Az oldaluk szerint készleten volt.
Rendelés előtt email-ben érdeklődtem, hogy ténylegesen van-e: 3 nap alatt nem érkezett válasz, ezért felhívtam őket telefonon, de nem vették fel többszöri próbálkozásra sem!
Mindegy, leadtam a rendelést a termékre, szigorúan utánvéttel az előbbiek miatt!
Semmilyen reagálás nem érkezett részükről pár nap után sem, ezért ismét próbáltam telefonon, de továbbra se vették fel, illetve email se érkezett!
Innét feladtam ... lehet csak nekem nem volt velük szerencsém![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Egy rövid történet a bauhaus.hu-val kapcsolatban.
Vasárnap rendeltem tőlük egy terméket. Mivel hetente többször elmegyek a dunakeszi áruház mellett, ezért áruházi átvételt kértem. A terméknél egyébként is azt írta, hogy csak a dunakeszi és a maglódi áruházban érhető el.
Bankkártyával kifizettem és már jött is a mail, hogy majd jeleznek az összekészítés után, hogy mikor vehetem át. (megjegyzem egy darab, egytételes, kb 4 kg súlyú termékről van szó - tehát nem kell összelegózni)Hétfőn reggel jött levél, hogy "készlethiány miatt nem tudjuk teljesíteni" WTF?! Megnyitom a termék oldalát a webshopjukban, azt mutatja, hogy a Dunakeszi áruházban készleten.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, a rendelési azonosító feltüntetésével, de csak egy sablon válasz jött, hogy majd a kollégájuk keres.Ma, kedden az adott termék továbbra is elérhető a webshop szerint, sőt csak a Dunakeszi és a Maglódi áruházban vehető át. A rendelésem állapota "törölve". Magyarázat nincs. Válaszlevél nincs. Megkeresés nincs (telefonszámom megadva). Pénzem visszautalva nincs.
Száradjon le a p***öm ha én még egyszer rendelek tőlük valamit!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
chopin42
addikt
Ezt csak úgy belinkelem ide, nem feltétlen általános, de 10 rendelés után futottam bele ebbe...
Hogy fogok-e még rendelni? Elképzelhető, de még ennél is jobban fogok figyelni, remélem ők sem felejtenek el...Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz inf3rno #3140 üzenetére
Óóó, őket is befenyítettem, hogy amennyiben nem történik semmi, nem állok meg, és törődöm bele. Az utolsó saját szabályaikkal alátámasztott, jogszabályokkal megtűzdelt levél bizonyító erejű lett volna bármelyik bíróságon, főleg, hogy mindent dokumentáltam, az egész ügy alatt.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
ADAM1337
nagyúr
Partnero gsm-ről van valami info a régi hozzászólások eléggé elkeresírőek, nem tünik aktívnak annyira a bolt.
-
MODERÁTOR
válasz ADAM1337 #3143 üzenetére
Pont én is őket nézegetem, sokszor gyanúsan alacsonyak az árak még a többi gsm boltéhoz viszonyítva is.
PARTNERO GSM Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "kényszertörlés alatt"[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bolic
őstag
Biztos Otthon cége összes telefonszáma elérhetetlen! Pedig szeretném volna rendelni aluminium sárga színű redőnyt rolós lehúzható szúnyoghálóval félszobába való!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
bolic
őstag
Végre kapcsolatot létesített az említett céget, anyukám telefonon érdeklődött, bunkó módon felkért anyukámat hogy nézze meg a redőnyt az Ikea-ban! Anyukám hozzá nemértésből miatt nem foglalkozik tovább a redőny rendelésemmel kapcsolatban, pedig égetően sürgősen szükségem van, mivel a jelenlegi műanyag redőnyszalagok repedések vannak, bármikor leszakadhatnak! Lehet priviben ajánlani a cég telefonszámokat, az amelyik képes kombinált függőlegesen lehúzható szúnyoghálóval rendelkezni a redőny csere során, megköszönnék. Budapesti, Örs vezér téren lakunk!
-
bolic
őstag
Mindenképpen kell a kombi, mert nyáron kényelmetlenül érzem magam a szellőztetés hiányában, ha van szellőztetés, jönnek a rovarok és bogarak ezerrel.
Amúgy tárgytalan a téma, anyukám másik kisebb céget fölhívott és hétfőn el fog jönni igényfelmérést végrehajtani!
-
törölt tag
Konzolok Szervize (www.konzolokszervize.hu) több alkalommal szerepelt már itt, de akkor legyen egy újabb bejegyzés is róluk, hisz megdolgoztak érte. Egy ismerősöm rendelt tőlük valamit. Amikor megérkezett a boltba a megrendelt termék, kapott is róla értesítést, hogy mehet érte. Felautózott érte Budapestre, bement a boltba, ahol is közölték vele, hogy időközben megdrágult, és csak a magasabb áron tudják neki odaadni!
Úgy gondolom, ezt még a termék beszerzése előtt tudatni kellett volna a megrendelővel, de legkésőbb a termék boltba beérkezésekor, hogy el tudja dönteni a vevő, hogy ennyiért is igényt tart-e rá, vagy sem, feleslegesen ne autózgasson már el hozzájuk.
(Megjegyzem nem nagy összegről volt szó, és mivel az ismerősöm ennyiért is igényt tartott rá, ezért elhozta ennyiért is, de a bolt hozzáállása akkor is tisztességtelen szerintem. Természetesen számlát azt nem adtak már sokadjára sem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest