Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosH

    újonc

    Üdv mindenkinek,

    Na én direkt ennek a kedvéért regisztráltam, úgyhogy sziasztok!

    Azzal kezdeném a felvetést, hogy a pántlikás radai rosseb csinálja meg a Samsungot az alfelénél fogva, hogy nemhogy a feleségem egyéves A4-esébe nem tudtak girót meg mágnesirántyűt tenni, de az én zsír új, gyönyörű, 5.1.1-es Androiddal büszkélkedő J5-ösömbe sem. Ami 160 euróba kerül (Bécsben élünk), az ilyen lobotomizált modell. Gondolom arra gondoltak, vegyen mindenki 400 eurós S-szériát burzsujosan.

    Így aztán a Cardboard app fel sem települ. Mit lehet hát tenni? Kérdezősködni a Redditen jól, kékfogú kontrollert rendelni, hátha lehet azzal nézelődni vele, és azért csak rendelni egy headsetet ,mert legalább olcsó és ez a fajta ha másra nem is, AR-re biztos jó lesz.

    A cardboard alkalmazás kompatibiliása nélkül a YouTube #360-on se jelenik meg a cardboard ikon, mit lehet tenni, TubeMate-t tölteni, videókat letölteni, VR Player Free-t kipróbálni. Kíváncsi vagyok, hogy lehet-e majd nézelődni benne a kékfogúval. Van még videóra a Littlstar app is, de az nem érzékeli a telefon vízszintesbe fordítását, mindegy, van másik app, amivel erőből el lehet fordítani a képet, csak még a videó lejátszása előtt kell. Még van pár ilyen app, Jaunt VR, GoPro VR, Cmoar Cinema, ezekkel biztos el lehet majd szórakozni, ha megjön a headset, ha támogatják a kékfogús körbenízést.

    Játékok, hát ugye a Fibrus meg a Dive elvileg megy giró nélkül is, de őszintén: ki láttott valaha is Androidon normális, nem dedósnak való játékot? Az összes "komoly" játék PC átirat a Transport Tycoontól a GTA San Andreas-ig.

    Úgyhogy ebből szerintem Trinus lesz, ahhoz legalább nem kell giró mert lehet egérrel nézelődni, ha jól tudom, mint a normál PC játékokban, viszont kevés játéknak van natív 3D kimenete és a Vireio használata szerintem nem akkora nagy ötlet itt egy átlagos irodai laptopon (Acer Aspire M5, egygigás geforce gt), úgyhogy jó kérdés, hogy voltaképpen mit is fogok kezdeni ezzel a hóbelevanccal egyáltalán.

    Ami az AR módot illeti, tehát hogy a headseten levehető a kamera előtti rész, vannak ugye appok amik az egész képernyőt és a többi appot a kamera révén átlátszósítják, és már így átgondoltam, hogy milyen menő is lesz, amikor amolyan paraszt-Google Glassként slattyogok vele fel-alá és látom, ami történik körülöttem, de közben mondjuk egy e-mailt olvasok, miközben a kislányom fetreng a nevetéstől és a feleségem átgondolja, hogy tulajdonképpen minek is kellett neki ekkora kockához férjhez mennie, de szerintem ez nem fog működni, mert nem fog beleférni a látómezőbe a mondjuk Gmail app. Van olyan app, ami a más appokat VResíti, szóval a látómezőbe passzítja? Illetve milyen natív AR-t érdemes nézni a Layaron és Wikitude-on kívül?

    Ennyi lett volna egyelőre, egyelőre még meg sem jött a headset.

    üdv mindenkinek,

    Miklós

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák