Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz Nosam #10456 üzenetére

    " hogy végig a megjelenés pillanatáig 300 dollárt mondtak, hogy annyiba fog kerülni?"
    Nem, nem mondták. A 300 dollár egy korai szám volt, utána pedig ők SEMMIT sem mondtak az árról kb a dk2 megjelenése utántól. A hozzád hasonló emberek kezdték azonnal készpénznek venni az évekkel ezelőtti ígéretet, amikor még nagyon nem arról a termékről volt szó, ami végül kijött, mert nagyon nem azt a komplexitást gondolták a feladatról. Mit gondolsz, miért volt a DK1 olyan, amilyen? Mert azt hitte Luckey is, hogy elég annyit csinálni, hogy rányom egy kijelzőt két lencsével a fejedre, és kész is vagyunk, lehet besöpörni a pénzeket (és ugye az első dk1 is 300 dollár volt, úgy hogy tizedannyi dolog nem volt benne, mint amit most a cv1-el szemben lobogtatsz). Meg lett mondva, hogy ha dönteni kell aközött hogy a lehető legolcsóbb megoldást válasszák, amivel messze nem lesz jó az élmény, vagy azt, ami valamivel drágább, de minőségi ugrás, akkor az utóbbit fogják választani, mert ha szart tesznek ki az asztalra, akkor senki sem fog hinni a vr jövőjében.

    Kaptál tőlem egy listát, hogy az elemek alsóhangon mibe kerülnek csak a szemüvegben, a lencse kivételével, ez már jócskán több, mint amit te szövegeltél. Az egyedi lencse pedig elhiheted legalább akkora tétel, mint a kijelző. Ebből látszik, hogy még akkor sem lenne igazad, ha csak a tiszta hardver árát néznénk, de azt már végképp nem vagy képes felfogni, hogy nem csak a nyersanyag költségbe kerül egy termék polcra tétele.

    Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy oké, tegyük fel hogy az Oculus csúnya gonosz módon túlárazva adta ki a termékét. De a vetélytársa is? Sőt ők még drágábban? Sőt ők nem is tudtak annyit csökkenteni mint az Oculusék? Ha egycsapásra meg akarták volna verni az "ellenséget", nem adhatták volna mondjuk egyből 500 dollárért a vive-ot? 400-ért? Elvégre azt fantáziálod hogy elképesztő mennyiségű haszon van ezeken, minden bizonnyal nagyot lehetett volna kaszálni és azonnal kiütni a nyeregből a vetélytársat, ha jelentősen alámondanak az árnak. De valahogy a Valve/HTC-nek sem sikerült olcsóbban kiadnia. Pedig ők aztán egyszer sem mondtak árat.

    [ Szerkesztve ]

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Új hozzászólás Aktív témák