Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz TechN7ne #41542 üzenetére

    Figyelmen kívül hagyhatod, de egy idő után nem jelennek meg teljes pompájukban a WEBoldalak, ha nem kap biztonsági javításokat, ha a kedvenc programjaid új verziói már nem futnak, akkor már nem lesz őszinte a mosolyod. Azokban a gépekben még van 4-5 jó év, aztán szeva...
    12 éves minimen
    - még a 10.15.7 fut, nem megy fel rá frissebb rendszer, és már biztonsági frissítéseket sem kap
    - a rajta futó Safari nem jeleníti meg a WEBp képeket
    - a Forklift 4 már fel sem települ.
    és még sorolhatnám ...
    Plusz a kérdés nem is iMac-re vonatkozott, hanem mini-re. az Inteles iMac-ek egyetlen előnye a kompakt kialakítás, és a kijelző minősége. Viszont a kérdezőnek már van monitora, azt nem cserélné le, és mini-t szeretne. Szóval hiába hozod fel példának az iMac-eket, azok egy másik csapatban játszanak.

    titi12
    Valóban nincs, de nem azért mert olyan jól elvagyok a régivel, hanem mert csak 110k van a perselyben. (Amit lehet ráköltök az autóra tavasszal, és megint 0-ról kell kezdeni a gyűjtést) Gyakran megfordul a fejemben, hogy feltegyek egy W10-et vagy Linux-ot (támogatott op.rendszer, és friss programok),de azzal bukom az ökoszisztémát (Mail,Music, Fotók, Safari, iCloud, ...)
    Nem azért szóljuk le a 4-5 éves gépeket, mert ócskavasak , hanem mert Intelesek. Márpedig az Apple és a fejlesztők évek óta egy teljesen másik platformra koncentrálnak. Ahogy a PowerPC támogatása megszűnt pár év alatt, úgy az Inteles gépek támogatottsága is hasonló tempóban fog eltűnni. Nem lepődnék meg ha pár éven belül már csak M-re adnák ki az új OS-t.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák