- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Chesterfield #74249 üzenetére
Ha az idős rokonaidat beoltják már nem romlanak az esélyeik.Viszont Ők megfertőzhetik azokat akik nincsenek beoltva, ha elkapják.
-
daneel_hu
addikt
"nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy akkor nem lesz meggyógyítva. azt mondta, hogy aki nem oltatja be magát, és aztán tök beteg lesz, az magára vessen. ne pedig a gyurcsány legyen a hibás."
O1G.
A mutáns bangladesi koronavírusra nem jó a vakcina = Orbán.
A nem oltakozó beledöglik a vírusba = Orbán.
És persze nem utolsósorban: Orbán védjen meg a vírustól.Szeretnék nevetni... (he he he). De inkább nem.
-
Ezekiell
veterán
válasz janeszgol #74244 üzenetére
Aki dohányzik és tüdőrákos lesz, az magára vessen
Hát, igen, pontosan. Magának okozta. Ettől még nem kell magára hagyni, de bizony csak saját magát hibáztathatja. Pontosan ezt jelenti a "magára vessen".
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
pjen
félisten
válasz Chesterfield #74254 üzenetére
Akkor azok az idősek is vessenek magukra.Egyébként nincs bizonyítva, hogy akit beoltottak nem fertőz.Ami 95% az az, hogy nem lesz beteg.
-
pjen
félisten
válasz Chesterfield #74257 üzenetére
Értsd már meg, attól hogy beoltják még fertőzhet.Egyébként nem tudom milyen eü okok lehetnek.100 éveseket is beoltanak.
-
daneel_hu
addikt
válasz Ezekiell #74253 üzenetére
"Hát, igen, pontosan. Magának okozta. Ettől még nem kell magára hagyni, de bizony csak saját magát hibáztathatja. Pontosan ezt jelenti a "magára vessen"."
És nálunk ez meglehetősen liberálisan van kezelve.
Ha cukorbeteg vagy = piálhatsz büntetlenül. (hiába mondja a doki, hogy ne tedd)
Ha levágták valamelyik végtagodat mélyvénás trombózis végett = cigizhetsz bünetlenül.Szóval ja igen... Amerikában is lehet csinálni ezeket... ja nem.
-
-
Sir Pocok
őstag
Hát ami az amerikai dokival történt nem nagyon tetszik. Eltűntek a vérlemezkék a véréből és agyvérzésben meghalt 3 héttel a Pfizer oltás után....
Ugyanakkor elismeri a doki, hogy nem nagyon vannak mellékhatások a tesztek és az eddigi oltások alapján.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Chesterfield
őstag
-
janeszgol
félisten
Nyilván ellátják, de elég szomorú, hogy már a kijelentés egy orvostól nem okoz megütközést. Pláne egy szabadon választható vakcina esetén.
-
DarkByte
addikt
Úgy, hogy heti 5000 adag oltás jön, marha egyszerű mit kellene csinálni: nyomkodni az F5-öt és rakni a webshop-ban a kosárba a Pfizer-t raklapjával. Mitől félnek, túlrendelnek? Bár itt tartanánk. Még ha az ország 2/3-mada nem oltatja be magát (nagyon remélem nem így lesz, különben még 2025-ben is álarcos énekesezünk), az akkor is ~6 millió adag oltást jelent, hogy minden érintett 2x beadathassa.
Egyébként a regisztrációval kapott is bárki bármilyen visszaigazolást, amivel majd az orvosnál ki lehet váltani az oltást? Mert én szülőket regisztráltam, egy aktiváló link se jött vissza, nem hogy valami nyomtatható dolog. A weboldalakon a hírlevél regisztráció működik így.
Lassan elment újabb két hét az évből úgy, hogy még mindig nem jelölték ki legalább az első pár száz oltópontot (legalább is úgy tudom). Mire ideér a vakcina már az első pár heti oltási ütemnek egyeztetve kellene lennie ezeken a helyeken, nem hogy milyen címre kell egyáltalán kivinni. Számomra picit döbbenetes, hogy most kell kérdezgetni, hogy hol van az országban olyan orvosi rendelő, ahol van ehhez alkalmas személyzet hűtővel. Azt gondolnám körülbelül az influenza oltópontokra mehet egy ctrl+c ctrl+v és lapozzunk. De még ha nem is csak ennyi, mi a túrót csináltak november óta? Mire számítottak, elviszi a vírust a szél?
Ha megvannak az oltópontok, akkor azok el tudják kezdeni szervezni a beosztást, hogy melyik napon melyik negyed órában kit akarnak beoltani. Itt kapcsolódik amit írtam. Így is-úgy is ki kell értesíteni a delikvenst, időpontot egyeztetni, lesz akinek nem lesz jó, meggondolta magát, szervezni kell helyére mást, mert a vakcina adagot fel kellene használni, stb.
Nem egyszerűbb lenne kifordítani, hogy meglenne melyik napokon tervezi ezt csinálni az adott hely, és megnyitni negyed órás "slot"-okat amit lehet foglalni (interneten, telefonon, füstjelekkel, stb.)? Egy+ hétnyi országos adag bent lehet központi raktárban valami extramélyhűtőben ahol hosszabb ideig bírja, rákövetkező héten lehet vinni oltópontokra akár futárszolgálattal, postával szárazjeges dobozban. Minden hét végén lejelentik következő héten mennyire lesz még szükség, ez szabályozza hogy mennyit kell még utánrendelni.
Valaki írta itt az ügyfélkaput, hogy ott lehetne foglalni időpontot. Ez marha jó ötlet szerintem, mert gyanítom nem lenne lehetetlen ha még virtuális kormánypontként is, de felvenni a rendelőket, és ott lehetne oltáshoz időpontot húzni (időpont foglalás funkció erre tökéletesen jó lehet). Meglévő infrastruktúra felhasználható lenne, és a személyes hiteles azonosítás is megvan.
(A félkövér, aláhúzott és indulatos dolgaidra nem is reagálnék. Rémeket látsz ott, ahol nincsenek.)
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Chesterfield #74263 üzenetére
Anafilaxiás sokkot méh csípéstől is kaphat például.Viszont ahogy tusom azért kell egy darabig ott maradni.Például meglepik egy adrenalin injekcióval.A mutáció meg vagy lesz vagy nem,évek telhetnek el mire mindenkit beoltanak, ha egyálltalán.Van hol mutálódni.
-
Ezekiell
veterán
válasz tom_tol #74267 üzenetére
Persze h nem csak azok, tiszta sor. De aki bagózott, az azért tett érte bőven Én már csak tudom, 15 évet bagóztam
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Tudtommal / remélem nincs, de ez már nem tartozik a témához :)
A statisztika meg tesz az egyedi tortenetekre. A rokonod mellett meg ott van 10 ember, aki 40 évesen 20 év bagozas után tudorakban meghalt. Szóval a dohányzás durván növeli a rák esélyét, dohányozni nem kötelező, ergo "magára vessen".
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Na szlovákoknál megvan az első hivatalos pofátlan előre tolakodó. Egy teniszp...a...ő csillag azt hitte, hogy a tenisszel létfontosságú infrastruktúrában dolgozik.
-
Ezekiell
veterán
Munka vs szenvedély, ne keverjük.
morgyi : egyenlőség jel nincs, inkabb implikacio. De felőlem mindenki úgy dohányzik, ahogy akar, én biztos nem kezdek el ágálni ellene :) Saját magának árt, így nem érdekel. De már nagyon offolunk :)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #32839680 #74275 üzenetére
Fingreszelés ezerrel. Elég jó kimutatások vannak arról, hogy a dohányzás mennyire növeli például a tüdő és gégerák kialakulásának kockázatát.
A tüdődön látszik, többi nem lényeges.
Sajnos nekem is hunyt el családtagom tüdőembóliában, amit a dohányzás okozott.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
700 hsz lepörgött pár nap alatt olvasatlanul, de az országban a helyzet tized annyira sem haladt
-
senior tag
Azért van tizenkilenc szál egy dobozban, mert annyi az egészséges. A huszadik+ okozza a rákot.
[ Szerkesztve ]
amor fati
-
senior tag
-
HÁZIGAZDA
"Bizonyosan sokan értesültetek róla, hogy 2021. január 4.-én Antit elvesztettük. Nehéz szavakat találni és nehéz felfogni. Nem tudjuk még biztosan, hogy mi történt, erre 2 hét múlva fogunk választ kapni. Úgy sejtjük, hogy egy tavasszal átvészelt COVID fertőzés szövődményeként megjelent, embólia lehetett. Amit biztosan tudunk, hogy hirtelen és váratlanul történt. Voltak apró előjelek, de Anti ereje teljében 38 évesen nem az a srác volt aki megremegett egy kis lábfájástól vagy fáradtságtól. Tette a dolgát, szerető és figyelmes apja volt..." (3 kisgyereknek)
két közös ismerősöm is van az érintettel
óvatosan covid után, mindenki!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
attiati
veterán
válasz Chesterfield #74254 üzenetére
"Illetve mivel a legjobb vakcina is csak 95%, így 20-ból 1 oltott idősnek még így is komoly gondja lesz vele"
A fáma szerint a súlyos lefolyású betegség kialakulását 100%-ban megakadályozta az oltás. -
titán
válasz #32839680 #74280 üzenetére
Nem lényeges?
Nem, teljesen lényegtelen. Több kollégám is van, aki elszív napi egy dobozokkal és fehér a foga.
Azért ne hozzuk egy kaptafa alá kockázat szempontjából a napi 2-3 kék pallmallt elszívót a napi másfél doboz piros multi-t szívóval.
Én nem tettem ilyet, szóval rossz a címzés. A tüdődön viszont látszik a cigaretta hatása. Ennyit írtam. Nyilván minél nagyobb mennyiségről van szó, annál nagyobb a kár és a kockázat.
Többit nem értem miért hoztad ide.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #32839680 #74290 üzenetére
Dohányzás okozta tüdőrák kockázatról volt szó. Tehát teljesen lényegtelen, hogy a fogadon és a bőrödön látszik-e.
az is bizonyított hogy pár hónappal a cigi letétele után regenerálódásnak indul a tüdő. Szvsz nem visszafordíthatatlan folyamat. Itt is fontos a mérték.
Nem állítottam az ellenkezőjét. -
HÁZIGAZDA
válasz #32839680 #74288 üzenetére
az ismerős hölgy példájából kiindulva azért "most benne van a covid".
amúgy a teljesnél is teljesebb medical check eléggé alapnak tűnik, csak az a kérdés, hogy hányszor...
(és picit visszalinkelve a járvány gazdasági káraira: fogalmunk sincs még, hogy mekkora egészségügyi költsége lesz tokkal-vonóval ennek a cuccnak. egyelőre úgy fest, hogy a nagynál is nagyobb)
-
HÁZIGAZDA
válasz #32839680 #74295 üzenetére
én csak szőr mentén idemesélek egyet a cigis témához (nem érint az egész, nem is akarok jobban belefolyni, egyszerűen erre emlékszem gyerekkoromból): szóval amikor anno tájfutó voltam, nyomtuk az edzéseket, versenyeket ezerrel. 14-15 évesen voltam a topon, akkor szinte mindig érmes voltam, ha indultam (aztán jött egy tüdőgyula, mire azzal végeztem, már nem sok babér termett)...
...szóval a klubtársaim közül azok, akik ezidőtájt elkezdtek ultramenőségből cigizgetni, azok rövid úton mind lemaradtak, mint a borravaló. köhögtek, a versenyeken meg esélyük sem volt.
(és ez nem élsport, futottunk, gyerekként, ahogy bírtunk, de hát minden gyerek ezt csinálja)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest