- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz Alvin_ti4200 #4034 üzenetére
ehh, kétlem, de lássuk!
(vizsgaidőszak után bár nekem már csak 1 vizsgám van, de az holnap és egy büdös szót nem tudok Logika...)"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz Alvin_ti4200 #4037 üzenetére
Infineon saját chipeket gyárt, vagy külsőst használ? nekem ami chipben eddig a legjobban tetszik az a Samsung TCCD és az új Hynix (amivel az OCZ VX-ek mennek).
Samsung 2,8-2,9V környékén is csodákat tud művelni, a Hynix meg... DDR533 @ 2-2-2-5-1T egy DFI NF4 lapban..."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
hacsak simán rossza tapasztalatok lettek volna... de szerintem akkor kezdtem el kopaszodni az idegtől
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, K8N SLI platinum lapban használ valaki venice magos procit?
Ha igen, akkor melyik bios-al?
Thx.® visions created with passion
-
Uzmany
őstag
-
anulu
félisten
ööö, K8N-SLI? nem A8N-SLI-t akartál írni?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
Jack86
csendes tag
Nekem is K8N SLI lapban van 3000+ Venice procim és a legújabb bios van fenn. Most 220-as FSB-vel, 2,5-3-3-5-ös memo időzítéssel szépen megy. Én is próbálkoztam feljebb (még az ez előtti biossal is), de nem nagyon ment, teszt alatt mindig hibázott, szóval inkább így hagytam. Gondolom, hogy a memória miatt lehet vmi. ???
[Szerkesztve] -
Jack86
csendes tag
Hát ja! Még próbálkozom, nem adtam fel. Eddig 270*9-en ment 3x HT-vel és 166-ra visszavett rammal kis feszemeléssel (már nem emlékszem pontosan, hogy mennyivel). Egyébként a ram ~460Mhz-ig megy (Geil Value 1Gb Dual kit). Ekkor még betölt a windows is + minden ok, ''csak'' a tesztben hibázik (pl. 3dMark '05 alatt). Lehet, hogy nem jók az időzítések (minden auton)?
-
reewer
aktív tag
HI
adott egy wincsi magos 3000+
és egy abit AV8 3-eye alaplap
hallottam hogy ezt a sorszámu procit,mint amilyen nekem van 2400mhz-n járatjak
nekem csak 2205mhz-ig sikerult feltornasznom 9*244fsb vel(1.52v)
-egyik gondom hogy nem latom ahogy az fsb növeléssel változik a memoria sebessége(változik egyaltalan??)
-mit állitsak a biosban hogy feljebb rakhassam az fsb-t és elindoljon
a segitségért előre is köszi
reewerSi vis pacem, para bellum.
-
reewer
aktív tag
csak 2100on stabil nemtudom rendesen beallitani a memoria frekvenciat
kinek van meg ilyen lapja?Si vis pacem, para bellum.
-
sosperecek18
őstag
Na skacok most figyeljetek van a gépben a 2 Ace memória dualba, memtest hibát észlel, utánna egyenként futtatom a memtestet egyiknél sem ir ki egy hibát sem pedig 2x annyi ideig lett tesztelve!
NA erre kössetek görcsöt, mi lehet a baja a gépemnek? Ja és minden defaultban volt!Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
HERR Z
veterán
-
reewer
aktív tag
csa megtalaltam a LFT-t és leraktam 3ra
igy tényleg elindul még 2500on is
most 2340en van feljebb már ujraindul
gondolom azért mert most is PC3400nak irja a 3200es ramjaim
-bios ban 333ra állitottam
-mit állitsak hogy 2400en betöltsön és a ramjaim 400mhz-re menjenek vissza
-thxSi vis pacem, para bellum.
-
Phil Collins
tag
Külföldi fórumokon olvastam, hogy az új MSI BIOSoknak van egy ''219fsb bug'' nevű hibájuk.
A lényeg, hogy a porcik a legfrisebb BIOSszal nem mennek 219-220 fsb fölé,a legrégebbi BIOSokkal állítólag nincs gond, az MSI június közepére igéri a javítást.
Póbáld meg mégrégebbi BIOS-sal.
Bővebben: Bővebben: link -
Mkill
aktív tag
Halli
Melyiket vennétek??
Gigabyte K8NS-ultra-939
K8N Neo2 Platinum
Most Gigabyte van de lenne lehetőségem cserére jobban járok vagy maradjon ez? -
Jack86
csendes tag
válasz Phil Collins #4075 üzenetére
Hát...ez érdekes! Kösz az infot! Asszem inkább akkor megvárom az új biost, mert a régit visszapakolni már nem igazán akarom (illetve nem tudom ).
-
reewer
aktív tag
LDT vagy HT mire valo
állitgatom de nem változik semmi ahogy látomSi vis pacem, para bellum.
-
Jack86
csendes tag
válasz Phil Collins #4075 üzenetére
Igaz lehet! Most próbáltam és a 3.3-as bios-sal az sem megy, ami a 3.1-sel még ment!
-
HERR Z
veterán
azért nincs sok értelme h megy-e 500-at a ram, mivel MINDENKÉPP vissza kell osztanod..és ha 290 környékére teszed a FSB-t még akkor is csak 240 körül lesz a ram...
Feljebb meg úgy próbálkozz h ráadsz 1.55V-ot...minden korei széria szereti sőt imádja a feszt...és igen, gyári hűtővel is beválalhatod -
HERR Z
veterán
-
gerg0
aktív tag
Az a hypertransport sebessége, a teljesítményt nem befolyásolja. Nekem is ugyanolyan alaplapom van, mint neked. Arra ügyelj hogy a HT sebessége ne legyen 1020 fölött.
A ht-t a szorzóval állítod be, az fsb-vel kell megszorozni.
Pl. FSB: 200, HT: FSBx5 = 1000
250-es fsbnél meg FSBx4=1000
Vagyis, ha emeled az fsb-t akkor a ht szorzót lejebb kell venned.
Egyébként király ez az alaplap, akár 345-ös fsb-vel is megy.
Én eddig 8x280-nal használtam a gépet, de 8*300-at is megy a gép csak össze kell raknom a vízhűtést. -
gerg0
aktív tag
Hát a visszaosztásos dolog nekem bejött.
Ha a ramokat 333-ra osztom vissza, akkor lesz ismét négyszáz ha az fsb 240mhz.
Gyorsult is, mert alapon kb.22000pontot csinál a 3dmark01, így meg jóval több, mint 24000-et. Az everest eredmények meg nem csökkentek.
Ha a ramokat 266-ra osztom vissza, akkor 300-as fsbnél lesz ismét 400mhz.
Gyorsabb ramokon meg már gondolkoztam, jó lenne valami BH-5-ös, ki is néztem magamnak egy remek ocz ramot (csak jó sokat kell rá sporolni).
mod.: engem meg a cnq már nem igazán érdekel, csak azt nem értem hogy miért nem megy rendesen ha tuningolom, ha nem, újraindulgat, ha ki van kapcsolva akkor meg tök jól megy a gép.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
és ha 9*270-et lövöd be és a ramnak adsz feszt és járatod 220-on akkor azonos órajel mellett még gyorsabb is lesz a ram....erről ennyit..
Amúgy meg A-Data vagy V-Data 400-asokon is van BH-5 és ''icipicit'' olcsóbb mint az OCZ ramok...a másik meg hogy ezeknek 3.2-3.5V az üzemi feszük, szal felesleges kidobni rengeteg pénzt ramra ha nincs hozzá megfelelő lapod -
gerg0
aktív tag
Igen ezen én is gondolkodtam, de ezek a ramok együtt nem mennek 430felett, de ha egy darab van bent a gépben akkor minimum 470-en megy mindkettő. Ha visszaosztom, akkor már 410-en sem mennek.
A 3,2-3,5 üzemi fesz. előállítására pedig már meg is találtam a vmodot, vagy ott van az ocz ddr booster is, ami tökéletesen működik ebben az alaplapban. -
Shalala
senior tag
Abban esetleg tudtok segiteni, hogy a tegnap rendelt msi k8n neo2 platinum alaplapon milyen bios lesz valoszinuleg? Mert venice procit veszek hozza, es ha regi bios lesz rajta amivel nem bootol be akkor az szivas
-
VociK
tag
Ez jó beállítás? 9x256 = 2304Mhz HT szorzó 4x Vcore 1.55V AGP fixed 66
mem: 2,5-3-3-8 1TVannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
VociK
tag
Hogyan tudnék többet kisajtolni belőle?
Vannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
A.P.I.
aktív tag
Mert az nekem vmiért szarozik: ha manuálisan állítom a ram időzítéseket, vmiért nem engedi a 2T-s CR-t, ill ha beállítok 2T-t az everest 1T-t mutat, általában bebootol 250MHz-en.
A 21-es normálisan műxik
[Szerkesztve]''nem értel hozzá, és még kicsiben is gondolkodsz, én fagypont alatti -40C-os procival dolgozom!'' by RGB alias mbit
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest