- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Detonator
aktív tag
Sziasztok! Ismertek vmilyen univerzális tesztprogamot, amivel a gép valamennyi teljesítmény értékét mérni tudom, nem csak az Everestes memória funkciókat?
Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Detonator #3901 üzenetére
Procira, ramra: PcMarkok, Sisoft Sandra, Everest Ultimate (Regisztráltban van CPU teszt is)
Vgara: 3dmarkok, Aquamark
Olyan sztem nincs ami mindet méri De ha tuningolsz mindben látni fogod a gyorsulást.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz sosperecek18 #3898 üzenetére
3000+ -nál a következőképpen varázsolhatsz 3500+ -t (elsőre nem kell agyontuningolni, ennyi is elég gyakorlásnak, elszállni nem fog )
Ctrl+F1 és a jobb felső menü a proci beállítása:
Proci szorzó auto-ra és 250-re az fsb és így CnQ-d is lesz, fesz maradjon 1,4 csak ha fagy akkor kell állítgatni..
Advanced Chipset beállításoknál van egy szorzó ami alapon sztem 5-ön van, azt tedd 4-re és a max mem clock alapból sztem vagy 200 vagy auto, na ezt tedd 166-ra ha a ramod bírja a 422mhz-et ha nem akkor 133-ra és akkor 366mhz-en fog majd menni, de összességében sztem gyorsabb lesz az egész, de persze mindent más paraméterekkel is meg lehet csinálni, nagyobb fsb megint más szorzók ez csak egy példa.. de majd rájössz te is a menetére, nem bonyolult
Ha fagy akkor instabil a beállításod és vissza a bioszba állítgatni
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
morceaux
aktív tag
Tuningolni még nem próbáltam, kivéve a szorzót állítani, az nem jött össze, valamint a 2,5 CAS latencyt 2-re, de akkor lehalt az egész (sztem a Corsair memóriáknak ezt bírnia kéne), majd Cmos reset... Ezen kívül egyes alaplapi beállítások egyszerűen nem működnek (már amit eddig próbáltam): Wake on keyboard, venti ki-be kapcsolás hőmérséklettől függően, cnq vagy megy vagy nem, ezenkívül a tesztprogikban siralmas eredményt produkál (amint már említettem, egy 2200Mhz-s P4-gyel sem bír megbírkózni, és egy 2400+os Athlon XP is odaveri, pedig ezeknél sokkal jobbnak kéne lennie. Arról nem beszélve, hogy itt a PH-n a legjobb tuninglapnak minősítették. Ha esetleg valaki tudja, hogy mit is kell csinálni ezzel a lappal, hogy beinduljon, kérem tudassa velem. Ma viszem vissza a boltba, jó lenne ha nem néznének teljesen hülyének
http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661
-
Hun'reeth
őstag
válasz Alvin_ti4200 #3818 üzenetére
Számomra ez már pedofília lenne no azért helyes a kislány.
[Szerkesztve]''Öregember nem gyorsvonat!''
-
-
gege71.hu
addikt
Kérdés:
Akinek volt már viszonylag combos p4(HT-s) procija és AMD64-re váltott, mennyire jelentkezik/jelentkezett neki ezután a HyperThreading hiánya.
Gondolok itt ezalatt arra, mikor jó sokmindent művel az ember 1 időben: WinRAR kirömörítés)pl nagy img file egybearakása), közben Winamp zene, + letöltés + bönészés(opera)+mittomén. Na már most jelenlegi konfigomal egy ilyen mutatvány közben nincs nálam semmilyen ''köhögés'' rendszerszinten, mármint, hogy belassulna, szaggatna bármelyik futó progi is, hisz az ebben nagy szerepet játszó HT ezt gördülékennyé teszi.
Az tiszta sor, hogy az A64 nyers ''POWA'' tekintetében odabasz egy hasonló szintű p4-nek, de vajon a multitask mennyire fekszik neki?
Tapasztalatok? (az őszinte és tárgyilagos válaszokat nagyra értékelném... )
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
válasz gege71.hu #3908 üzenetére
engem is érdekel. régóta foglalkozom a csere gondolatával, csak nemtom megéri-e cserélnem.
jelenleg egy 3 GHz P4-em van 1 GB RAMmal egy ASUS P4P800 lapban. ezt szeretném lecserélni, ámbár úgy, hogy ne kelljen egyhamar újra cserélni. igazából szeretem, ha proci órajele annyi amennyi rá van írva. szóval a kérdésem az, hogy mire lenne értelme lecserélni? gondolok arra, hogy felfelé is kompatibilis legyen a gép. ezek alapján akkor 939 kéne váltanom? mit kéne vennem, hogy olyan gépem legyen mint most? alaplapból csakis ASUS jöhet szóba. (VGA-t is kell cserélnem a PCI-E miatt ugye, de az csak közvetve vág ide.)
tr00p3r -
nunuke47
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #3815 üzenetére
Probáltam egy A64 3000+ (Venice)-t egy MSI-K8T Neo2-F alaplapban, 2x512DDR Geil 400MHz-es memóriákkal. Az eredmeny elkeserítő volt. Memókat csak 1 csatornan kezelte. Másik CPU-val.(Winchester vagy Newcastle-val ment dual channelben is)
BIOS frissítés/támogatás még nincs hozzá (szvsz. tojik erre a ''régi'' alaplapra az MSI).
Most Asus A8V Deluxe + új BIOS és minden megy rendesen.
Nekem az MSI nem jött be...
Nünüke -
tr00p3r
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3818 üzenetére
szavaztam 10-tal, bár nemtom hogy még érdekes-e.
-
Jack86
csendes tag
Hello!
Most raktam össze az új gépem, egy MSI K8N SLI Platinumból, Amd64 3000+ Venice procival, 2*MSi 6600Gt-vel és 2*512 Geil Value Dual kit memóval. Elkezdtem próbálkozni (amatőr szinten ) egy kis tuninggal és ment is elég szépen, de 220-as FSB felett, ha lefuttatom a 3dMark 2005-öt, mindig hibázott (más tesztprogim sajna nincs ). Vki tudna segíteni, hogy ez miért lehet???
Köszönöm!
Most a proci 220*9=~2000MHz, a memória pedig Pc3500-ban 2,5-3-3-5-ben megy stabilan.
Ja! A procihűtő egy Artic Freezer64.
[Szerkesztve] -
Wini
aktív tag
válasz tr00p3r #3909 üzenetére
Hy!
Én is most fogok A64-re váltani!
Ha vesze egy 3000+ procit az ugyanolyan gyors mint a te P4-ed. Annyi hogy játékokba veri, mert abban megfelel egy 3.2 P4-nek!(Prohardver tesztje szerint).
Én nekem nem kell SLI technológia(nincs 2 vga-ra pénzem, őrülök hogy 1-re lessz), és ezért a ár/teljesítmény arányos alaplapom: ASUS A8N-E lessz(nforce4Ultra, s939). Csak s939-be gondolkodj szerintem.
Lehet nem kell vga-t cserélned, bár így most hirtelen nem tudok olyan deszkát ami s939-es lenne + AGP-s!Az ideális nő olyan mint a Hold. Este jön, reggel megy. :)))
-
tr00p3r
addikt
mikortól lehet kapni ezt a lapot?
áá már látótérbe került:
Bővebben: link
és nem is drága, kevesebb mint 25K!
[Szerkesztve] -
Wini
aktív tag
válasz tr00p3r #3917 üzenetére
Persze, hogy van!
De árba + teljesítménybe + csak ASUS, szerintem ez lessz a legjobb választás!
A Ready-ba 25000 Ft bruttó!
Egy bios frissítés és már viszi az X2-őket is!
Belemegy bármelyik A64-es proci!:
A64 4000+ -ig
X2-ből 4800+ -igAz ideális nő olyan mint a Hold. Este jön, reggel megy. :)))
-
gege71.hu
addikt
válasz tr00p3r #3918 üzenetére
Ez már elég régóta kap6-ó..Gianni is árul többek közt, SLI-s s939 lap pedig van már jópár, (Asus A8N-SLI,(deluxe SLI)..ebből lehet +várom a premium-ot mert az passzív csipszet hűtős...havernak sima a8n-SLi lapot dobtam össze 2 hete és az a kis venti olyan hangos rajta mint egy porszívó.)
ABIT-ból már be lehet szerezni az AN8-SLI-t meg az AN8-Fatal1tY SLI-t. utóbbi nem olcsó darab, de elég ígéretes példány
Na meg jók még a DFI, Az MSI és a Gygabite SLI-s s939-es deszkái. Utóbbiakról teszt is van itt a pH-s cikkek közt.
[Szerkesztve] -
Wini
aktív tag
válasz tr00p3r #3921 üzenetére
Ez Pesten van.
Menj a Ready.hu-ra, és ott lessz a rendeléses lista!(''B'')
Ez máshol boltba 30 ezer körül van, ha nem több!
Bővebben: link
Tessék!
[Szerkesztve]Az ideális nő olyan mint a Hold. Este jön, reggel megy. :)))
-
Wini
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #3925 üzenetére
Én is dobok rá egy 10-et!
Mert olyan kis aranyos!
Kérdés: Nagyon hangos a deszkán a venti?
Ajánlatos lecserélni egy passzív + 4cm-es ventire?Az ideális nő olyan mint a Hold. Este jön, reggel megy. :)))
-
tr00p3r
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3925 üzenetére
nincs mit.
-
tr00p3r
addikt
válasz Alvin_ti4200 #3926 üzenetére
ok, köszi.
-
t-jay
tag
válasz gege71.hu #3908 üzenetére
Hi!
Én egy 3Ghz-es(HT) P4-ről váltottam A64-re és nem sok különbséget érzek multitaskban a két proci között!Filmet kódolok és közben megy a net meg az msn,winamp is szólhat,meg a DVD-is irogathat nem fekszik meg a A64 jobban mint a P4!Mind a ketővel elvégezhető szépen egyszerre amibe viszont jobb az A64 az a játékok és ahogy írtad a nyers erő!Talán ha ezek végzése közben még Total commandert vagy sajátgépet,intézőt nyitogatot ott mintha a P4 gyorsabb lett vólna...
Hát kb ennyi így hirtelen...GIGABYTE GA-Z77X-UD5H; INTEL Core i7-3770K; CORSAIR Hydro Series H100; CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866Mhz CL9; MSI R7970 3GB Lightning; OCZ Vertex 4 128GB SSD; WD 3TB 7200rpm 64MB SATA
-
sosperecek18
őstag
válasz Achill3uS #3903 üzenetére
Hello mindent ugy csináltam ahogy azt mondtátok és felhúztam a procit 9*250-re lefutatta 2-szer a 3dmark03-at, utánna viszont jött a memtest, 100%-ig talált egy hibát, majd utánna 106%-ig már kettőt(ez a memtest 3.1-es amit windows alatt kell futtatni) a memória 166-on van HT 4szeresen, HT link voltage +0.1-en, szerintetek mi lehet a baj?
A memória egyik haveromnál bírta a 480-at is nálam meg a 420-at se birná?
Vagy mit tegyek lécci segítsetek!Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
t-jay
tag
válasz sosperecek18 #3933 üzenetére
Ramot alapfeszen hagytad?Vagy feszemelés is megvólt?3DMark05 CPU tesztjét is futtasd le mert nekem speciel pl 03-ban nem jelzett hibát 05-ben meg igen...
GIGABYTE GA-Z77X-UD5H; INTEL Core i7-3770K; CORSAIR Hydro Series H100; CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866Mhz CL9; MSI R7970 3GB Lightning; OCZ Vertex 4 128GB SSD; WD 3TB 7200rpm 64MB SATA
-
TommyGun
őstag
''Lehet nem kell vga-t cserélned, bár így most hirtelen nem tudok olyan deszkát ami s939-es lenne + AGP-s!''ű
Abit AV8 - s939 + AGP8x
Én teljesen megvok vele elégedve, stabil és villámygors Alapból passzív borda van a csipszetten ami azért nem rossz dolog
Ajánlom mindenkinek Amíg lehet kapni 6800 Ultrát AGP-be addig nem kell PCIe"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
VociK
tag
válasz TommyGun #3935 üzenetére
Abit AV8 AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA,6ch hang,G LAN,FireWire S939 8xAGP
Abit AV8-3rd Eye Socket 939 AMD64,VIA K8T800,800FSB,SATA RAID,FW,GLan
Asus A8V AMD 64 VIAK8T800Pro DDR 400
Asus A8V DELUXE AMD 64 VIAK8T800Pro DDR 400
Asus A8V-E DELUXE NW AMD 64 VIAK8T890 DDR 400
Asus A8V-E DELUXE AMD 64 VIAK8T800Pro
Asus A8V DELUXE AMD 64 VIAK8T800Pro DDR 400 alaplap S 939+WIFI!
ECS KV2 AMD64 VIA K8T800Pro SATA 800FSB DDR400 6ch. AGP S939
Gigabyte GA-K8NSC-939 AMD 64 nForce3 DDR 400, AGP, 6ch S939
Gigabyte GAK8NSU 64 nForce3 DDR 400 AGP 8ch S939
hirtelen ennyit találtam mi s939-es és AGP-s (aqua)Vannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
VociK
tag
válasz tr00p3r #3939 üzenetére
Hát nem tom' én eddig az asus-al szívtam most abit kv8-pro van és borzasztójan jó tunning barát a ph tesztek alapján is jó vételnek számít
Vannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
-
sosperecek18
őstag
Ja és auto Dram Timing van beállítva, lehet hogy ez miatt van?
[Szerkesztve]Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
TommyGun
őstag
válasz Boxer001 #3936 üzenetére
Sebességben semmi különbség....Nekem 3,2''ee'' volt....nagyon imádban és azért az nem egy prescott nem is melegedett annyira....IC7-es lapom is egy isten volt....
Azért váltottam mert a s478-ba már nem lehetett nagyobbat venni már nem alternatíva...ebbe a mostani lapomba meg novemberbe beleficeg egy 4000+ vagy 4200+ vagy valami dual core ha olcsó lesz
LGA775 meg suxxx, vegye akinek két annya van....mellesleg a 3500+ proccom hűvösebb mint a 3,2''ee'' NorthWood és azért nagyon szimpi hogy 1Ghz környékén használom a gépet KB 70-80%-ban a CnQ-nak köszönhetően...ami bőven elég...ha meg kell ott a kraft.... a HT hiányát meg abszolute nem érzékelem....egyszerre 1 dolgot szoktam csinálni a géppel ez már rámragadt a 386 óta ...egy vírusírtó nomeg mondjuk egy firefox együttes futtatását az A64 is simán lekezeli nemkell ahhoz két végrehajtó egység
Nem mellesleg még azért áramban sem zabál annyit, ami manapság már nem mind1...
Szal én azt mondom akinek s478-ról akar feljebb lépni mindenképp a s939 éri meg....LGA-ban énis gondolkodtam....de az drágább....PCIe + DDR2 + új lap + új procc + új Hűtés mert a köcsög paksleszívó prescottnak már lehet nem elég a 7000Bcu hogy emberi hőmérsékleten tartsa....így meg elég volt lapot + proccot cserélnem....mellesleg a s478+NWood egy nagyon kira platform volt....béka poraira
[Szerkesztve]"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
gege71.hu
addikt
válasz tr00p3r #3927 üzenetére
Ha jelenleg úgy is gondolod, hogy nincs SLI-re szükséged, az nem jelenti azt, hogy később esetleg ne lenne.
Jómagan azon töprengek, hogy a mostani szettem(Abit IC7-max3 - p4 NW 3,2-telekondis ''EE'' + R9800PRO) lecserélem egy s939es SLI-s lapra+3200+ venice + 6600GT-SLI-re amit még az év folyamán +1 6600GT-SLI-vel megtoldok.
A lapnak ABIT AN8-Fatal1ty-SLI-t néztem ki. Mindez a váltás most egész olcsón kijönne és bővíthetősége optimálisnak tűnik, persze van benne némi lutri azzal kapcsolatban, hogy az SLI-t mennyire preferálják a később megjelenő nagyobb Gammék, pontosabban az Nvidia mennyire kezeli/fejleszti rugalmasan majdani drivereit az újabb játékokkal párhuzamosan. Ezért a DILEMMA nálam mostanában.
Mit gondoltok erről?
ui Ja és nem utsó szempont, hogy a jóféle kis GeIL ramjaim jogfolytonosan szaggathatnak az új platformban is
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs