Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mankó

    veterán

    válasz Whippet #4875 üzenetére

    Kicsit sok lett ez egy hozzászólásnak, de több embernek is szól...

    Whippet: Az esetedben viszont akkor én már inkább a plazma felé húznék. A ghostolást ki tudod védeni, ha 1-1 hosszabb filmezés után 15-20 percet folyamatosan változó képet nézel, pl. zene klipeket.
    A fogyasztás egy furcsa dolog, mert ugye sötét kép részeknél nem fogyaszt, mert a "ledek" nem égnek. A plazma akkor fogyaszt a legtöbbet ha fehér vagy világos részek vannak többségben. A mostani 50-70 w fogyasztású ledektől még így is a dupláját, tripláját fogyasszák, s mellette sajnos igencsak forró fejűek. Télen fűtés helyett lehet tv-zni, nyáron már zavaróbb a helyzet. Elrendezés szempontjából figyelni kell, hogy a megfelelő szellőzés biztosított legyen. Oldal min 5-10 cm, fölötte 20 vagy több. Led-nél ez annyira nem szempont.
    Élettartam, állítólag a plazma képernyők olyan 7 évet bírnak, az lcd-k többet, de ami elromolhat el is romlik. Másrészt 7 év múlva teljesen új technológiák jönnek, lehet addigra már megint más tv-nk lesz.

    Ateszzero, Fandango: Sony 55HX751 lett megvéve. Sokat leskelődtem, olvasgattam, fórumoztam, míg a Sony mellett tettem le a voksom. Igazság szerint LG-vel kezdtem (nagyon bejött a 2- távirányítójuk) de nagyon fakóak. Utána lett Samsung, ott túl szaturáltak (mesterségesek) voltak a színek. A demók jól mutatnak aláírom, de már más adásnál szembetűnnek a dolgok. Utána következett a Philips, sajnos erről sok infóm nem volt, inkább csak véleményeket olvastam, de mindenki azt ajánlotta, hogy csak a 7-es szériától felfele érdemes nézelődni, az meg már elég drága. utána elcsábultam kicsit a plazma felé, de nézési szokásaink miatt már csak nagy kompromisszumokkal lehetett volna bevállalni, ezért maradtam a lednél.
    Mikor már nagyon tele volt a fejem a különböző adatokkal felmentem Pestre egy MM-be és messziről megnézegettem a tv-ket. Messziről kitűnt, hogy ledek között a Sony-nak van a legszebb képe (számomra). Közelről még inkább kijött a különbség. Ekkor lett Sony. A 55HX751 pedig azért lett, mert igazából ez már egy kifutó modell, így jó áron jutottam hozzá (350 k, 2 szemüveg, valós 200 Hz, 3d, 5 év gari).

    Szóval nem azért vettem Sony-t, mert ez a csúcs, hanem mert a tv-k között annak volt a legjobb képe. Szebb, életszerűbb színek, jobb fekete. Bevilágítás, felhősödés minden lednél van. Hol kevesebb, hol több, szerencse kérdése is. Tökéletes tv nincs, nem is lesz, valami hibája mindegyiknek van. Fogyasztás, felhősödés, ár stb.
    Persze láttam olyan tv-t, ami már a tökéletest súrolta, na de milyen árakon. :Y Számomra már a 350 is sok volt, de nem bántam meg és egyre jobban tetszik.
    Igaz a menüje nem szuper gyors és youtube appot is néha újra kell indítani, mert megtelik a memóriája, de végül is nem ezért vettem a tv-t. Netezni ott a tab (ki is lehet lőni a képeket, egyéb dolgokat a tv-re widi-n keresztül), a menüben meg úgysem mászkálsz sokat, ha egyszer már belőtted a beállításokat.
    Nagyon szép színei vannak, a feketéje is szebb azoknál amiket láttam. Rengeteg féle dolgot lehet állítani a menüjében. Média lejátszóját meg sem néztem, mert van egy külső mede8er x6003d-m. Eddig minden egyes aktív szemüvegnél fájt a fejem, szemem amit próbáltam. Samsung 8-as széria, Panasonic UT50, néhány más modell. Sajnos az LG passzív technológiáját nem tudtam hosszabb ideig tesztelni, az áruház láncok demói meg semmire se jók. Viszont ennél a Sonynál simán megnéztünk több 3d filmet is (rendes film és animáció is) és semmi negatívumot nem tapasztaltam. Igaz a gyárilag adott szemüvegek hosszú távon kényelmetlenek (nyomják az orrunk, többször kell változtatni a helyzetén egy film alatt), de ez már nem a technológia hibája. Ingyen kaptuk, szóval panasz nem érheti a Sony háza táját, másrészt a kapott kép kárpótol. Jó a mélység, kellően kijönnek az elemek a képből, gyönyörű színek, tökéletes felbontás, Szellemképet 1-2 feliratnál láttunk, ha volt is több nem igazán volt maradandó.

    Egyet értek Fandango kollégával, hogy a mostani tv-k 2 panelt használnak túlnyomó részt. Samsung (aktív) és LG (passzív). Az már az egyes gyártókon múlik, hogy milyen alkatrészeket pakolgatnak mellé. A Sony viszont mindig is jobb volt, elektronika terén, mint egy Samsung vagy LG (véleményem szerint). Lehet emiatt is szebbek a színek és a feketék a konkurensekkel szemben. Tudom, LG-ből és Samsungból is vannak jó modellek, de azok már 500-on túl vannak, s annyit még nem keresek, hogy azt az ár szintet megengedhessem magamnak.

    nismoka: Szerintem is jobb a W6-os vagy W8-as széria. Kérdés, hogy árban megengedheti e magának?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák