-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Mi a különbség a Samsung F6320 és F6400 között?
-
mutyi
senior tag
válasz nightshadow #14902 üzenetére
Köszi!
-
starpeter
senior tag
JVC lt-32hg35e fullhd led tv-t vettem és egyszerűen a színek nagyon nem az igaziak. Megtudná valaki nézni azt nekem hogy ennek a tv nek milyen a színfelbontása? Illetve a mai átlagos fullhds led tvknek milyen a színfelbontása?
-
gyeniko
őstag
Egy kedves fórumtársnak tett ígéretemet teljesítve közzéteszem egy whathifi.com-os cikk linkjét, melyben érdemi dolgok olvashatóak - sajnos angol nyelven - a passzív 3D felbontásával kapcsolatban.
LG vs Samsung, passive vs active: 3D ping-pong, anyone?Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nismoka
addikt
válasz gyeniko #14906 üzenetére
A passzív 3D nem Full HD, írhatnak itt bármit. Mivel az egyik 540 sor a bal szemnek a másik 540 sor a jobb szemnek megy ugyan azzal a tartalommal csak kicsit szögben eltolva. Tehát 540 sor a 3D felbontás a gyakorlatban. Ezért csikos a képe a passziv 3D-nek. Az egyik kommentelő írja is az igazat...
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz FuRiONight #14904 üzenetére
Ha nem is alsó de de közép kategória kb. Viszont ha a 4k Tv-ket is számitjuk a palettán akkor bizony lejjebb van mint a közepe. Ha meg az OLEDet is akkor.... Nézőpont kérdése is. De ettől még lehet jó tv.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz FuRiONight #14904 üzenetére
"Miért is alsó-középkategóriás ez a TV? MErt nem hiszem, h ez egy alsókategóriás FHD tv lenne, akkor milyen a 150k-s modellekkel? WTF.."
Na akkor most, kérlek, gondold át még egyszer, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy "alsó-középkategória"!
"Aquila non captat muscas."
-
Gicz
addikt
válasz nismoka #14907 üzenetére
nekem van itthon pana st60 aktív 3d-vel és lm671s paszívval, és érezhetően alacsonyabb a passzív felbontása, de nem a fele érzetre, mert az agyad elég jó munkát végez mikor összeáll a fejedben a kép. inkább olyan 75%-os felbontásúra tenném, 540-nél mindenképp több, hiába mond ellent a logikának.
-
mg36
tag
Sziasztok!
Olyan 32 colos tévét keresek aminek a böngészője megjelenít flash-t. Létezik ilyen?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
Becenick
tag
Üdv !
Ha a 3D funkció nem feltétlen szempont és főként tv-re és filmekre lenne használva a kütyü, akkor a kettő közül melyiket választanátok ?
Samsung UE40F6320 vagy kicsit magasabb árkategóriában a Sony KDL40W605BBAEP ?
Csatlakozók és funciók tekintetében (leírás alapján !!!) mindkettő megfelelő lenne.
Egyedül a képminőség, kezelhetőség tekintetében érdekelne.
Sony hívők nyilván fittyogják a Samukat, de valóban akkora szakadék van a kettő között képminőségben ? Felhősödés terén mi a helyzet ?! Sajnos nem igazán találtam összehasonlító tesztet sehol.
A két tv között van cirka 30 rongy különbség. Képminőségben ér +30 rongyot a Sony ?
Bár a kérdésre nyilván csak szubjektív választ lehet adni, de előre is köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
válasz nismoka #14908 üzenetére
4k TV teljesen feleslegesnek tartom mivel nincs rá érdemi tartalom, azért meg h felskálázza a FHd képet..
OLED képe nekem nem jön be.
Ezeket néztem ki:
-LG 55LA740V
-Sony Bravia KDL-50W829B
-Samsung UE46F8000Amire kell: játék, filmnézés. Várom a tapsztalokat, akik ilyen tv(-kel) rendelkeznek.
-
nismoka
addikt
válasz FuRiONight #14915 üzenetére
Részemről az LG kiesik mert gyenge fekete, alacsony kontraszt, passziv 3D.
Samsung kiesik a bevilágítási problémái, foltosodás miatt.
Játékra legjobb a sony az alcsony input lag miatt, és amúgy is. De én elfogult is vagyok.
Jelenleg a játékos gépemre egy 50W829 van kötve.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz FuRiONight #14915 üzenetére
Játék szempontjából a W829-nek van a legalacsonyabb input lagje. Ettől függetlenül is a W829-et venném.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Értem, más TV ami ajánlott lehet még ebben az ársávban?
-
mg36
tag
Akkor még a napokban megnézem ilyen szemmel is a tv-ket a Media Marktban.
Már megint nem válaszként írtam.[ Szerkesztve ]
-
kacsabacsi81
csendes tag
Sziasztok!
60" méretben mit tudtok ajánlani 400-450e Mátyásig? Nézegettem az árakat és úgy láttam a sharp 60le752 és az lg 60lb650v van ebben a kategóriában. De ha van más ötletetek, szívesen fogadom.
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Vettem ma egy Samsung 46f5000-et. Minden szép ás jó, kivéve, azt, hogy gépre kötve HDMI-n (a monitor DVI-on van rákötve a vga-ra, ami át van alakítva dsubra és az van a monitorhoz csatlakoztatva) a képernyőket tükrözve a tv-n nem 1080p jelenik meg, hanem valami más. A címsor és a tálca alja kilóg a képből. Mi lehet a megoldás a problémára?
-
pusszycat
nagyúr
válasz Kephamos #14925 üzenetére
Jobb klikk a desktop-on beallitás,képernyő ott kiválasztod a tv-t és a felbontást beállítod. Ha a fenti mókolás nem működne.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Kephamos
addikt
Hálás köszönet!
-
starpeter
senior tag
Az ,hogy kevés színt kezel. Néztem egy csomó tv-t a medi*mar**...-ban és ugyan olyan tulajdonsággal rendelkező tv-k sokkal szebb képet adnak. Néztem már minden beállítást a tv-nél ,de nem változott.
DIGI-nél vagyok és ott digitális adás jön át. Nem tudom mi lehet a gond.. -
FuRiONight
őstag
Sony 50W829 vs Sony 50W905 - ugye a 905 a tavalyi zászlóshajó, triluminos Tv, de az új 2014-es 829 is tudja ezt?
2 közül melyik a jobb?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz FuRiONight #14930 üzenetére
Nekem már 2 Sony-s is mondta hogy 829-es veri a tavalyi 905-öst. Persze nem tudom mennyire igaz...
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz B-L-A-C-K #14931 üzenetére
Nem veri. A 905 dynamic edge led és triluminos ezt nem szabad elfelejteni. [frame dimming vs dynamic edge led]
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Egy utolsó kérdésem lenne...ennek a közelében (47LB671V) van még ajánlott típus 210-220 körül 47-esbe hasonló képességekkel?
[ Szerkesztve ]
-
Lacko84
aktív tag
Vmelyik nap már kérdeztem két tv felől de most kinéztünk egy nagyobbat is ami még szóba jöhetne. LG 50LB650. Most egy 42"-os Lg lcd van a falon és kb 3.5-4 méterről nézzük. Jó az a méret vagy jól gondoljuk hogy nagyobb kellene?? Van vkinek ilyen LG 50LB650 tv-je? Szerintetek jó lehet?? Ha ez mellett döntünk akkor milyen fali konzolt ajánlanátok hozzá?? A fix konzol a jó vagy a dönthető? most a 42"-osnak dönthető van de az 50"-oshoz is érdemes olyat venni? hogy jobb nézni döntve kicsit vagy simán???
Iphone 6S - Lg 50LB650V - Lg NB300
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #14932 üzenetére
Igen, Sony 55W829B lett helyette.
nismoka: Mondtam nekem is mondták, két Sony-s gyerek, egy aki hozta a TV-t, meg egy az üzletben, de akkor ők se értenek hozzá...
-
Rubyra1n
tag
Sziasztok! Ismerősömnek telekom net van bekötve, vett egy orion smart led tvt, ha a you tube-ról néz filmet akkor minden rendben de ha zenei klippet néz akkor az első pár másodperc vagy max 1 perc szépen megy akadás mentesen, de aztán teljesen akad a kép csak nem tudjuk mitől lehet, szerintetek? a nete 50mb-ás és kábellel van összekötve a net a tv-vel és nem wifi-vel megy. Mi lehet a gond és hogy lehet orvosolni?
-
Ipadipad
tag
sziasztok
olyan kérdésem volna hogy 42-47" LG led tévék mennyire jók monitorként ?
jelenleg 23" IPS LG monitoromat szeretném leváltani és gondoltam helyette veszek egy TV-t bár tv adást semmiképp nem használnék rajta csupán számítógépre lenne kötve
ilyenkor számít hogy 100 vagy 200hz-es ? (jelenleg most a monitorom 60hz-en üzemel )plusz néztem ezt a 50" Teknika Led tv-t 120.000ft ért érdemes ilyenre beruházni ? vagy inkább maradjak a 42-47" LG tv-nél ?
L26bKz
-
_Lacos_
tag
Hali!
A Sony KDL-50w829 jó választás lehet ebben az árkategóriában? Az idei H-s samsungok közt érdemes nézelődni?
N36L, X61, X200.P8700/4G/830SSD/AFFS, L520/830, Pug306RG1.6, SONY50W829
-
lambda5
tag
válasz nismoka #14898 üzenetére
Most már pár napja kínlódok vele, de semmi sem működik a leírásod szerint. Megfordult a fejembe, hogy a firmvare frissítés közben történt valami ... Rendszeres hibaüzenet, hogy: A mediajátszo leállt
Vagy én fogtam ki egy hibás darabot...
Próbáltam USB-ről újra frissíteni a firmvare-t, de nem engedi... A Sony support szerint nincs se reflash, se downgrrade..
Az optimális beállításokról meg csak annyit, hogy a "felkapottabb" típusokhoz szokott lenni ajánlott szinprofil, fényerő, háttérvilágítás, stb. leírás... kvazi " kalibracios leírás"...Lehet, hogy ehhez nincs...legalább is én még nem találtam.
A HDD: 1TB Toshiba USB3 ... (a samunál tökéletesen működik, pedig 4 éves modell...)
Üdv: labda5
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest