- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #342 üzenetére
sajnos egy kártyára kell mindhárom kimenetet kötni, hogy működjön rendesen.
analóg átalakító viszont van.
CF cikkért kár, érdekelt volna, hogy mi lett volna az eredmény.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
enginerusis
csendes tag
Sziasztok!
van egy HD6570-es kártyám és 3db monitorom (lcd).
a monitorokon van normál monitor csatlkozó és DVI-D csatlakozó is.
2 monitort már rákötöttem a kártyára az egyik a normál csatlakozón a másik meg DVI-D-n
megy is minden csak középen van a káva.
A 3. monitorhoz kell ilyen aktív átalakitó, amit emlegettek vagy elég nekem egy displaport-DVI kábel is? -
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #352 üzenetére
DVI és Display port között csak aktív átalakítóval kapsz folyamatos képet. Tehát ha a kártyádon van DP akkor mindenképpen aktív átalakító kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #352 üzenetére
aktív kell, különben egyszerre csak kettő lehet aktív a háromból.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #355 üzenetére
Igen az kell. itt nézzél körbe (sajnos nem lesz olcsó)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #355 üzenetére
xfx, sapphire szokott lenni, 5-8k körül. single link elég. mindenképpen aktív jó csak.
-
enginerusis
csendes tag
válasz enginerusis #359 üzenetére
találtam ilyet is: aqua.hu/delock-dl65257-displayport-apa----dvi-245-anya-adapter-173163.html
nincs odairva,hogy aktiv,de a leirásában szerepel,hogy 8121e chip van benne. nem érdemes ilyet megprobálni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #360 üzenetére
használd a linkelés funkciót a hozzászólásban, úgy használható marad biztosan a link.
külön usbs aktív megoldások annyira nem jók.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #360 üzenetére
Minden aktív átalakítóra nagy nyomtatott betükkel van ráírva, hogy aktív amelyikre nincs rá írva az passzív,általában olcsóbbak és nem jó neked.
Mivel budapesti vagy azt javaslom, hogy ha biztosra akarsz menni személyesen menj el megvenni, akkor letudod csekkolni és nem ér meglepi.Az elsőre amit linkeltél nincs oda írva hogy aktív, tehát passz: kérdezni/csekkolni kell
A másodiknál hasonlóan.[ Szerkesztve ]
-
Beantech
tag
Hello, lenne egy olyan kérdésem. Nem igazán értek hozzá de van egy 6850-es VGA-m és kötöttem már rá eyefinitybe 2 monitort, de mindkettő fullHD volt, meglehet ugy csinálni, hogy egy 22" colos full hd, és mellé balra jobbra 2 4:3-as arányú 1280x 1024 felbontású monitor? nagyon látható lesz a felbontáskülönbség? Üdv.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #366 üzenetére
Itt próbáld meg, azt írják külső raktáron még van nekik és az ár is barátságosabb.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #368 üzenetére
Körültekintőbben olvassál, az lehet, hogy pozsonyiak de magyarországra is postáznak. A tied 1500HUF+ÁFA lenne ami nem sok tekintve, hogy a cucc jó 3k-val olcsóbb ott mint más helyeken.
-
enginerusis
csendes tag
válasz daneeeeee #356 üzenetére
Megvettem a active displayport to single link DVI adaptert. Tényleg nem volt olcsó (7700)
DE nem is jó a kártyámhoz.
Mint kiderült nem displayport, hanem HDMI van a kártyámon.
vettem egy HDMI - DVI kábelt, de így csak a DVI meg a HDMI kimenet megy a VGA nem.
Most egy aktiv HDMI - DVI kábel kell? -
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #372 üzenetére
pontosan milyen 6570ed van?
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #372 üzenetére
Az a baj, hogy Displayport nélkül nincs Eyefinity. Az mindenképpen kell legalább az egyik monitorhoz.
VGA kimeneten pedig mivel azon analog jel halad, nem jó eyefinityhez mert az csak digitális kimenetekkkel működik (DVI,Displayp.,HDMI)
Úgy tudom, hogy 8 napon belül mindenfajta indok nélkül elállhatsz az üzlettől, tehát szerintem vidd vissza gyorsan a vásárolt átalakítókat (vagy vegyél egy Displayportos videókártyát amin tudod őket használni)más: aktív HDMI to DVI nincsen mivel itt jelazonosság van, nem kell aktív átalaktás a jel továbbításához.
DP to DVI (vagy HDMI) más mert itt a jel nem egyezik -
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #374 üzenetére
gyártó, cikkszám, link a gyártói oldalra?
alsókategóriában eléggé eltérőek a kiépítések. ahogy az előttem szóló írta, minimum egy hdmi mindenképp kell, ha nincs, akkor nem fog menni három kijelző egyszerre (kivéve egy gyártó spec editionja).
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Élesszük föl kicsit a topic-ot
Már most működik benne az eyefinity ami dícséretes és a cf sem skálázódik rosszul
[ Szerkesztve ]
-
enginerusis
csendes tag
válasz enginerusis #374 üzenetére
ilyen, mint ez:
http://www.aqua.hu/sapphire-radeon-hd6570-1gb-ddr3-pciexpress-ati-eyefinity-11191-00-20g-144375.htmlezen is HDMI van a displayport helyett.
Ezeken, akkor hogyan lehet életre kelteni a 3monitoros eyefinity-t?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz enginerusis #379 üzenetére
leginkább sajnos sehogy. egy displayport vagy minidisplayport/miniDP mindenképpen kell.
eléggé félrevezető a megnevezés, bár 2kijelzős eyefiniynek végülis mennie kéne vele.
[ Szerkesztve ]
-
MR!!
aktív tag
Helló !
HD 6570-em van. Egy 32"-es Samsung Lcd Tv és egy Hanns G 19"-es Monitor van rákötve. A Samsung Tv a fő asztalom , és ha ott rákattintok a Mozillára, akkor a monitoron nyitja meg. Hogy tudnám rávenni, hogy ne ott jelenjen meg kezdésnek ? Az explorer és minden egyéb a Tv-n indul.
köszi
miszter
-
daneeeeee
aktív tag
válasz enginerusis #381 üzenetére
Körbenéztem neked. Jelenleg én nem találtam olyan HD 6570-es videokarit itthon amin lenne Displayport.
Szerintem ha mindenképpen kell az Eyefinity kicsit feljebb kéne körülnézned mondjuk a HD 6670-ek között, ott már vannak Displayport-os változatok (nagyából 5k-val drágábbak mint az általad linkelt 6570).MR!!: A 32 colos TV-t ismeri fel a gép az elsődleges monitornak?
[ Szerkesztve ]
-
MR!!
aktív tag
igen , az az 1 es monitor ( fő)
miszter
-
Guszti
aktív tag
Üdv!
Szeretnék 1 gépről 8-10 monitort meghajtani.
Az működőképes lehet, hogy fogok pl. 2db hd7770-et, amiken van 2miniDP+1DVI+1HDMI. Ez akkor ugye mondjuk 8 kimenet, ha nem kötöm őket CF-be és nem akarok eyefinity-t, és még 2 kimenetet pedig az alaplapról kapok egy ivy-s prociból pl. 1DVI+1HDMI?
Előre is köszi!szerk: minden monitoron mást szeretnék látni, tehát nem klónozni akarok.
közben még1 kérdés csak hogy biztos legyek a dolgomban: ha DP-s a monitor, akkor ugye elég sima miniDP-DP kábel, tehát aktív átalakítóra csak akkor lenne szükségem, ha nem DP-s monitort kötök rá?
[ Szerkesztve ]
-
Zippair
aktív tag
sziasztok! elnézést, hogy nem olvasom végig a fórumot, de nem bírok már magammal
szeretnék venni egy ilyet:
[link]kérdésem: egy DVI, egy HDMI/DVI átalakító és egy aktív mini DP to DVI (Shappire) elég az eyefinity-hez?
1680x1050 felbontáshoz kell a 2 giga ram a kártyára, vagy elég egy is?máshol olvastam, hogy 500W-nál kisebb tápokkal is elmegy ez a káryta. nekem jelenleg egy 8800GT-m van, ha jól tudom, a 7850 sem eszik többet, igaz ez?
3 monitort hajtva többet eszik a 7850, mint 1 monitor csatlakoztatása esetén?
egy AMD Athlon II X4 645 ki tudja hajtani a kártyát, vagy kevés lesz?nah, hirtelen ennyi a kérdésem!
előre is köszi!
zippp....[ Szerkesztve ]
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
proci985
MODERÁTOR
elegek az átalakítók.
eyefinityhez mindenképp 2gigásat vegyél.
500W bőven jó, én egy 6950 2GBt használtam egy FSP500GLNnel.
picit többet eszik mint egy kijelzővel, de a 8800gtnél így se ehet többet. 7850 nem fogyaszt sokat.
"kihajtja" nem igazán érthető. ha arra gondolsz, akkor az esetek 90%ban GPU bottlenecked lesz, Dirt3 és talán metro2033 lehet cpu bottleneckes, de utóbbival talán már high épp játszható lesz eyefinityben, de az se biztos.
-
JoinR
őstag
válasz proci985 #389 üzenetére
Metro 2033 Eyefinity-ben sokkal VGA-igényesebb, nekem a 7870 vért izzad 3 monitorral, hogyha rendes kinézettel akarom futtatni (konkrétan kellene még egy 7870), inkább 1 monitorral játszom, de akkor legalább felhúzhatom a grafikát. Mondjuk single playernél szerintem sokat nem dob az élményen a 3 monitor.
-
JoinR
őstag
válasz proci985 #391 üzenetére
Nyilván, nekem is szimulátor miatt van 3. Viszont annyira éles szögben van a két szélső monitor, hogy mást játszani vele kényelmetlen, lehet, ha jobban síkba lenne, akkor jobb lenne más is. Pl. Anno 2070-et próbáltam még így 3 monitorral (azzal is küzdött a 7870), de mivel forgatni kell a fejemet, így annyira nem jó Majd a nyáron átépítem úgy a cockpitet, hogy állítható legyen a két szélső szöge
-
proci985
MODERÁTOR
nálam kb 10%on vannak beforgatva (egyébként nem férne el mellettük az erősítő), az még úgy ok.
stratégiát én supreme commandert próbálgattam, nem volt az igazi, forgatni kellett a fejet. diablo3 szintén, hud miatt sem volt az igazi.
fő probléma egyébként általában a HUD, emiatt is a Far Cry 2-3mat emeltem ki, azoknál ez meg volt oldva, Deus Exnél szintén. szimulátoroknál meg annyira ez általában nem fontos, ill Shift2nek meg van oldva a hud felskálázása jól.
fpsnél nekem a "körbevesz a világ"/szemem sarkából látszik a mozgás szerintem az előny, még ha a periférián el is tűnik az info. szimulátorra szintén, illetve szűkebb kanyaroknál (Ebisu főleg, de London/Nürburgring GPn is van ilyen, valamint drifntél) imádom, hogy szemmel lehet követni a vonalvezetést.
[ Szerkesztve ]
-
Zippair
aktív tag
válasz proci985 #389 üzenetére
köszönöm a választ!
Kihajtás alatt arra gondoltam, hogy CPU limitem lesz, vagy GPU limitem, de ahogy olvasgatom, ez erősen program függő!
Elfelejtettem írni, hogy nekem egy 460W-os tápom van, remélem, elég lesz az is. Elsősorban szimulátorozásra fogom használni, persze egy-két far cry jellegű játék is jöhet néha
a jövő gét elején remélem, meg tudok venni mindent, az új asztal is készül már
há' nagyon izgulok![ Szerkesztve ]
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
JoinR
őstag
válasz proci985 #393 üzenetére
Far Cry 3 fel van írva a to do list-re Nálam ilyen a monitorszög, szimen kívül nem túl használható
Supreme Commander-t én is toltam nagyon régen, akkor sajnos még nem volt elég erős gépem, de úgy volt, hogy 22"-esen ment az action, egy 17"-esre meg ki volt rakva egy teljes képernyős térkép, az úgy jó volt -
proci985
MODERÁTOR
ó, supcom volt az első játék, amit két monitoron toltam (még 2007 vége/2008 elején), akkor volt pár hónapos a 2x19"es LCDs rendszer ami a 19"+crt 17"es kudarca után állt össze. CRT oldalról nézve nagyon villódzott, gyakorlatilag az sajnos használhatatlan volt.
3870 mondjuk meglepően szépen skálázódott, 2x 1280x1024ben szépen vitte, bár az a játék inkább CPU (meg ameddig nem volt meg a 8giga ram) memlimites volt. ellenben két monitorral az a játék egy csoda volt.
ahogy nézem tényleg eléggé zártak a szögeid cockpitben.
Far Cry 3mat egyébként tényleg érdemes megnézni, a kettőhöz hasonlóan nagyon sokat segít a hangulatán a szélesebb látószög.
daneeeeee: változó, szimulátorok jórészének egy 7850 is bőven elég. egyébként meg olyan high azért meg szokott lenni, ha 30-40fps elég. BF3 @ 60fpsre persze kevés, de függ felhasználástól is. másképp: 7850 kompromisszumos megoldás, de szerintem még bőven vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
Acsi
aktív tag
Sziasztok!
Vettem a napokban 3 monitort és lenne egy kérdésem azokhoz akik értenek hozzá.
A kép két vége (két szélső monitoron lévő kép) meg van hajolva vag görbítve nem is tudom nem nagyon értek hozzá. A lényeg hogy nem lehet ezen valahogy változtatni?
A válaszokat előre is köszönöm
Üdv Acsi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest