-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ilyen arkategorias eszkozoket irt, abbol gondolom, h maxon az s2000 is mar torzul, ellenben azt a 20nm-t kb szepen betoltotte max alatt is kb 80-85%-on, messzirol is szep volt a hangzasa, teljesitmenyeket nem neztem, gyanitom nagyobb van neki mint az r2000-nek vagy eclipsenek, persze lehet h tevedek
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz st6969 #47706 üzenetére
az rendben van, de a hangzást/akusztikát/hangerőt/minőséget/egyebet nem befolyásolja az, h jelenleg mid van, az s2000 pro-t hallottam, lehet hallom ma is, az 62w papíron, a 2000db 60w, elméleti különbség nincs köztük, akár jó is lehet, megveszed és megtudod, sztem kevés lesz, de nem értek hozzá - mondjuk évi 1-2 alkalomra h szóljon valami oda tényleg felesleges 2x annyiba kerülőt venni -
-
Bodz
nagyúr
Összefoglaló, wattokra vonatkozó rész.
-
Chaser
legenda
válasz st6969 #47708 üzenetére
belehallni biztos nem fog ( :
tegnap megint hallgattam az s2000-t, a feneapofáját', de tud valamit, most már célirányosabban hallgattam, tud valami olyat amit a "nagyok", nem tudtam megállapítani melyik hangfalból v honnan jön a zene, pont olyan érzés mintha csak egy koncert közepén lennék, hallgattunk rajta némi jazzt is, audiofilek biztos belekötnének, nekem nem sikerült, lehet megadom magam neki :dszerk:
egyik emagos értékelés:
"Elképesztő milyen szép hangképe van! Ez az ár simán megéri. Előtte egy Krk Rokit 6-osom volt, de ennek az Edifier-nek jóval jobb dinamikája és hangképe van! Én mindenkinek ajánlom, aki ebben az árkategóriában gondolkozik. A feltüntetett 2.1 hangszóró nem valós, mivel 2.0. "
a krk-t nem hallottam, de erre maximálisan igaz, gyönyörű hangképe és dinamikája van[ Szerkesztve ]
-
Syntax642
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatva a topicot én is egy 2.0 hangfalpár vásárlásán töröm az agyamat, viszont nem tudok dönteni.
Keret:50-120 ezer Ft
Használat: Főként zenehallgatás
Platform: Google chrome-al okosított tv, bluetooth (telefonról).
Felmerülő márkák, amiket nézegettem.
Audioengine A5+
Microlab 9c
Edifier R2000
Edifier R2730DB
A helyiség ahol használnám az a nappali lenne. Mérete valahol 25-30nm körül lehet. Polcon helyezkedne el, ebből kifolyólag nem tudnám biztosítani a faltól szükséges távolságot. Ezért az Edifier R2730DB választásán gondolkozom, mert elől van a szubcső. Szerintetek melyik lenne a legjobb döntés? Előre is köszi a választ! -
Syntax642
csendes tag
Falra szeretnék polcot szerelni, amire helyezném a 2 hangfalat. A tv viszonylag magasan helyezkedik el és ha a földre helyezem akkor sok minden elé kerülne a hangzás rovására. Állvány a hely hiány miatt nem kivitelezhető. A ha a kérdés az edifier S2000 pro-ra irányul, akkor az azért nem jöhet szóba, mert amikor néztem 180+ ezer volt az ára. Hi-fi cucc összeállításához meg végképp nem értek, ezért szeretnék egy kompakt, de hangzásában szuper hangfal párt. Így remélem lényegretörőbb voltam. Szívesen meghallgatok mindenféle jó tanácsot a választáshoz ^.^
-
PuMbA
titán
válasz Syntax642 #47717 üzenetére
Elég lehet neked egy R1280DB is, talán egy R2000DB, de ott még nagyobb mély gondok lehetnek Felesleges sokat költeni, ha falhoz odarakod, mert az nem optimális ráadásul polcra.
Szerk: Az R1280DB-nek ráadásul elől van a reflex portja, szóval tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Syntax642
csendes tag
Digital stereophony youtuber összehasonlításában, kicsit soknak találom a magasat az R1280 esetében. Az R2000 szebben szól, jobbak a mélyek, viszont valós probléma lehet a hátul elhelyezkedő subcső. Milyen távolságban kellene elhelyezni a faltól, hogy ne nyomja agyon magát?
-
PuMbA
titán
válasz Syntax642 #47723 üzenetére
Akkor meg főként elég az R1280DB, sőt még sok is, mert ha nem a fejed magasságában van egy hangfal, akkor igazából semmi sem számít Nem fogsz kapni jó hangzást. Hangfalnál elsődleges fontosságú a helyes elrendezés és akusztika, ha ez nem teljesül, akkor felesleges sok pénzt költeni, mert nem fogsz jobb hangzást kapni a pénzedért. Egy fejhallgató sokkal jobb egyébként ilyen esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Syntax642
csendes tag
Megpróbálom kivitelezni. Értem amit mondani szeretnél.
-
Chaser
legenda
válasz Syntax642 #47717 üzenetére
az s2000 emagnál a legdrágább, 120e ft, többi helyen 106-108e, ha pl egy éve 180e volt az lehet, de mért is befolyásol egy jelenben/jövőben történő vásárlást egy régi ár ? ( : nem értem a matekot
a többi dolog miatt viszont számodra nem fog érdemit jelenteni pl egy r2000db-vel szemben
-
Na, azért túl sok mindent ne várjunk el mindenkitől. Szvsz valahogy így van a fontossági sorrend:
1. Azonos magasságban legyenek a hangfalak.
2. Egyenlő távolságra legyenek tőled a hangfalak.
3. Legyenek fülmagasságban vagy füledre irányítva a hangfalak.
4. Legyen meg az egyenlő oldalú háromszög.Ha az első kettő megvan, az már egész jó. Nálunk koliban jó ideig így volt a két 8" stúdió monitor is. Nyilván akkor nem igényes zenehallgatás volt a használati terület.
Make Asia Great Again!
-
válasz Syntax642 #47732 üzenetére
Hát, TV mellé kell neked valamilyen digitális bemenet, az meg csak a Microlab Solo 9C-n van, aminek az ár / érték aránya nem valami jó. A Solo 6C-nek van jó ár / érték aránya 35k-ért, de azon meg nincs de optika, se coax, se hdmi.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Chaser
legenda
válasz Syntax642 #47730 üzenetére
mennyire tudod eltolni a faltól? ha érdemileg nem, akkor a 2730 sztem jobb, annak elöl van a reflex nyílása, nem hátul, hangzásra meg ahogy itt monják és olvastam máshol is, jobb lenne az r2000db, de kell neki távolság a faltól
egyébként ha mély fontos, szemezgettem az eclipse 180-nal is, a 3 közül nyilván az viszi a prímet ebben, meg egyébként sem találtam rosszat róla, de sok érdemit sem, árban r2000db szint, a fekete és barna ára közt valahol - és ne keress róla egy évvel ezelőtti árakat, mert akkor lehet volt drágább is ( : -, viszont ennek is hátul vana reflex nyílása_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Chaser #47734 üzenetére
Tökmindegy hol a reflexnyílás, ha közel van a falhoz és szar az akusztika, akkor mindegyik hangfal brummogni fog. A hátsó reflexnél csak az a lényeges, hogy ne legyen teljesen rátolva a falra, legalább annyira legyen tőle, mint amekkora lyuk átmérője.
Make Asia Great Again!
-
Chaser
legenda
válasz lezso6 #47735 üzenetére
"legalább annyira legyen tőle, mint amekkora lyuk átmérője." erre azért sztem tudnék ellenpéldát mutatni
jut eszembe, aki küzd "visszacsattanó" mélyekkel, a parafa nagyon jól el tud nyelni hangokat, kifejezetten mélyet nem próbáltam, de a legjobb természetes hő/hangszigetelő anyag, lehet kapni kimondottan falburkolóként, parafa tapéta néven fut így, azok jellemzően 3mm vastagok, a padlóburkolók 4mm-esek, azok jóval strapábbak, hangelnyelésben lehet csak a +mm számít, és gyakorlatilag 30-40mm-ig bezárólag lehet kapni minden vastagságban natúr formában, egyébként pácolható is, lehet vele javítani az akusztikát, nem kell feltétlen szőnyegben gondolkozni
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47736 üzenetére
Nekem azért vannak kétségeim a parafa -tapéta, padlóburkoló - mélytartománybeli csillapításának a hatékonyságáról.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Chaser
legenda
válasz Syntax642 #47737 üzenetére
elég is lehet, ha valamit kinézel nézd meg a mélységét, és legyen meg a polc mélysége, onnan nagy gond nem lehet
alphamooncam
tökéletes megoldást magában biztos nem hoz, javulást hozhat, nem csak a gyapot alkalmas hangszigetelésre/elnyelésre, a parafában pont az a "poén", h kicsi a testsűrűsége, viszont 1cm3 parafa több millió üregből épül fel, és a parafa használata úgymond gyerekjáték
ha valaki maximumra törekszik akkor nyilván előtétfalak mindenhova, rockwool nd gyapottal, 120kg/m3, nem tudom most mennyi, mikor én vettem 3-4e ft volt egy nm 3cm vastagságban, az elé még került 5cm 90kg/m3 gyapot, meg hangszigetelő gipszkarton, csak ez a megoldás "picit" drágább, és "picit" több zajjal/kosszal jár mire elkészül
lehet kapni pár nm natúr tekercseket 4-5e t-ért, szóval aki ki akarja próbálni az megteheti komolyabb anyagi bukta nélkül, csak egy ötlet volt, hangfal alá is jó, pl a mosógépek alá is előszeretettel alkalmazzák rezgéselnyelésre, nyilván ott nem pár mm vastagságban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47739 üzenetére
Amit linkeltem oldalt az jól láthatóan független - értsd nem akarnak eladni semmit - mindemellett rendelkeznek elég (!) tapasztalattal... szerintem.
Tudnál linkelni mérést? Tudod előtte-utána! Csak parafa, közvetlenül a falra !
Ebből lehetne a megoldás hatékonyságát lemérni.Persze hiszek, de jó lenne látni, valami objektív dolgot, mert ez így csak egy vélemény, és ameddig nem látom az alapját a dolognak, úgy gondolom hogy így ajánlgatni valamit, hát nem is tudom etikus-e.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
válasz Chaser #47736 üzenetére
Mélyeket nagyon nehéz elnyelni. Leegyszerűsítve minél mélyebb a hang, annál hosszabb a hullámhossza, tehát annyival vastagabb hangszigetelő anyaggal nyelhető el. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 500 Hz felett könnyű az ember dolga, mert csak feltesz a falra egy vastagabb faliszőnyeget és kész, csillapítva van. De alatta már nehezebb, 200 Hz alatt pedig kifejezetten szopás, hatalmas térfogatú hangelnyelő cuccokra van szükség.
Make Asia Great Again!
-
Chaser
legenda
válasz alphamooncam #47740 üzenetére
én meg nyilván parafa dealer vagyok ( :
"..jut eszembe, aki küzd "visszacsattanó" mélyekkel, a parafa nagyon jól el tud nyelni hangokat, kifejezetten mélyet nem próbáltam, de a legjobb természetes hő/hangszigetelő anyag,...lehet vele javítani az akusztikát, nem kell feltétlen szőnyegben gondolkozni"
nem látom itt, h azt mondtam volna, h ez lesz az überalles, viszonylag olcsón, tisztán, egy alternatív megoldás szőnyegezés helyett, akusztikát javítani, amibe mondjuk nem megy bele a por, meg élőlények, ugyanis a parafát a rovarok nem szeretik, ráadásul majdnem 100%-ig vízálló, nem dilatál
de idézd kérlek hol mondtam olyat, h megváltja a világot, v lehet vele helyettesíteni hangszigetelt előtéfalat pllezso6
tisztában vagyok vele, neked is a fentebbieket tudom idézni
egyébként sokan nem ismerik a parafát, nagyon meglepne, ha ennél is hasonló lenne a matek, itt mm-ekről beszélünk, 1cm vastag parafának már csúnya ára van nm-enként, mivel hasonló vastagságú akár hangszigetelő gyapotnál sokkal többet hő/hangszigetel, a 4mm-es parafatekercset vettem két éve 1600-1700ft/nm körüli áron, kifejezetten olcsón egyik boltban volt csak annyi, többinél 2e felett
szóval javítani mindenképp fog, kérdés az h mennyit, aki audiofil szobát akar, az nekiállhat előtétfalakat építeni az összes fal elé nem mondtam azt, h azt kiváltja_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Solo 6C-t szeretném összekötni a TV-vel, amely ilyen csatlakozókkal rendelkezik. Hangfalon ugye van a 2 RCA, a TV-hez milyen csatlakozást javasoltok, amivel a lehető legjobb hangzás érhető el? És az is fontos, hogy mindehhez 10 méter kábel kellene, remélem ez nem szűkíti a lehetőségeket.
PSN ID: marquuard
-
válasz Chaser #47742 üzenetére
Csak arról van szó, hogy nincs csodaszer a mélyek elnyelésére, lehet a parafa bármilyen jó, abból is hatalmas tömbök fognak kelleni a 200 Hz alatt. Ha olcsón akarsz nagy változást, akkor faliszőnyeg vagy vastagabb pléd is simán jó. Persze nem túl audiofil. A legjobb meg az akusztikai szivacs.
Make Asia Great Again!
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47742 üzenetére
Kérlek lassíts !
Nem akartalak bántani, viszont az sem szeretném, ha meggondolatlanul rohannának az emberek parafát vásárolni,majd csalódottan elfordulnak a topiktól, azzal hogy itt mekmesterek vannak.
Ha az a meggyőződésem, hogy az ajánlott dolog nem fog működni, akkor részemről az az etikus, ha ezt megosztom, függetlenül az ajánló személyétől.
Parafa tényleg jó dolog, de nagyon nem olcsó! Sokmindenre használom én is, de ilyen célra, amire Te ajánlottad, nem.
-
marquuard
veterán
válasz #95152384 #47746 üzenetére
Az elsőt meg is tudom oldani különösebb vásárlás nélkül is. Scart csatlakozás esetén működik a távirányítós hangosítás?
Azt sejtettem, hogy a jackes csatlakozás kiesik, azzal direkt nem is számoltam. Egy Solo 6C árkategóriában lesz számottevő különbség Scart és digitális csatlakozás között?
PSN ID: marquuard
-
veterán
Sziasztok!
Lassan készen van a konfigom és igazából már csak egy jó hangfal hiányzik.
Anno, hogy valami legyen egy Logitech z-333-at vettem és hát mondanom sem kell, hogy némi kívánni valót maga után.Ami meghajtja: Asus Xonar DGX
Amire használom 70% játék, 15% youtube, 15% Tidal 320kbps.
Maradnék mindenképp a 2.0 vagy 2.1 tartományban.
Esztétika: Alapvetően nincs sok helyem ezért nagy láda nem jöhet szóba. "minél kisebb annál jobb" de nyilván nem szeretném ha ez a hangminőség drasztikus romlásával párosulna.
Ársáv konkrétan nincs. Ha van valami ami nagyon ajánlott és most nem fér bele a keretbe akkor inkább gyűjtögetek még.
Szóval a kérdés az, hogy mit ajánlotok?
Bevallom, hogy ha lenne pénzem akkor egy Bose Companion 50-et vennék de az kicsit távol van tőlem. Egyébként az mitől szól úgy ahogy? Egyszer hallottam és azóta is az államat keresem? Vagy az csak a laikusoknak szól jól egyébként pedig egy drága giccs?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok