Hirdetés

ZBook és ENVY családját is frissítette a HP

A gyártó új ZBookjai a hordozható grafikus munkaállomást kereső felhasználóknak készültek.

Két új ZBook noteszgépet mutatott be a HP, felülve a „kreatív profiknak készítettük” vonatra: a ZBook Studio és Create tulajdonképpen ugyanaz a notebook, azzal a különbséggel, hogy az előbbi Quadro grafikus vezérlővel és Xeon CPU-val is kérhető.


[+]

Az újdonságok egyébiránt 15”-es kategóriában érkeznek, mégpedig a tervek szerint valamikor a nyár végén. Árakat a HP nem árult el, de a specifikációkat figyelembe véve nem tucattermékekkel állunk szemben, lévén hogy a gyengébb Create is Core i9-cel és GeForce RTX 2080 Superrel szerelhető fel. A készülékekbe DisplayHDR 400 megjelenítést kínáló IPS panel kerül, a cég DreamColor technológiájával 100%-os DCI-P3 színteret és Pantone tanúsítványt kínálva (az opciók között egy HDR-500-as OLED is szerepel). A csatlakozókínálat bőséges, amit két Thunderbolt 3 és két Type-A USB 3.2 jelenléte is mutat. Mindehhez egy darabból mart alumíniumház és állítólag 17,5 órás üzemidő tartozik.


[+]

A ZBookok mellett szürke verébként lapul meg az új ENVY széria, amely az x360 13-mal nyit: mint kitalálható, egy 2 az 1-ben kialakítású, 13 hüvelykes noteszgépről van szó, mely 700 dolláros árról indul májusban, belsejében pedig AMD Renoir SoC APU-kat találunk, vagyis a mobil Ryzen 4000 sorozatot. A nagyobb méretű x360 15 Intellel és AMD-vel is kérhető, az előbbi esetében a grafikai számításokat a GeForce MX330 oldja meg. Ennél a modellnél OLED kijelző is választható lesz májusban, a sorozat induló árát 700 dollárra ígérik.


[+]

A „normál”, tehát nem átalakítható ENVY 13 klasszikus ultrabook, és hamarosan Ice Lake processzorokkal vásárolhatjuk meg, ezek közül a csúcsot a Core i7-1065G7 jelenti majd az opciós listán. Mellé kérhetünk GeForce MX330-at és akár UHD felbontású képernyőt is. Ez a gép is májusban érkezik a boltokba, 1000 dolláros nyitó áron. Az ENVY 15 esetében egy csúcskategóriás gépet kapunk, melyet igazából csak a ZBookok fognak felülmúlni. Ez új H szériás Core i9-et, GeForce RTX 2060 Max-Q grafikus vezérlőt jelent (utóbbihoz NVIDIA Studio illesztőprogramok is jönnek), és a csúcsmodellbe 32 GB RAM, illetve 2x1 TB adattároló is kérhető. A képernyő a ZBookoknál említett DisplayHDR 400-as, UHD-s, 100%-os DCI-P3-as OLED lehet. Ez a notebook júniusban jöhet, és 1350 dolláros induló árra számíthatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés