Hirdetés

XPC kétmagos processzorral

Hirdetés

Az XPC sorozatú barebone egységeket forgalmazó Shuttle mai közleményében tudatta, hogy júliusban szállítja első, kétmagos Intel processzorokat fogadó alaprendszerét, az XPC SD31P jelzésű modellt. A típus megjelenése mérföldkőnek számít a mini PC-k életében, ez lesz ugyanis az első olyan termék, mely képes kihasználni a két processzormagot tartalmazó Intel chipekben rejlő lehetőségeket.

Az XPC SD31P az asztali rendszerekbe szánt Pentium D processzorokkal egyidőben debütált i945G lapkakészletet tartalmazza, mely jelenleg a legfejlettebb integrált lapkakészletnek tekinthető a piacon. A 945G északi és ICH7R déli híd párosa a kétmagos processzorokon túl DDR2-667 memóriamodulokat (2 GB maximális kapacitásig), összesen - elméletileg - négy Serial ATA II merevlemezt és két Ultra-ATA 100-as egységet, továbbá egy PCI Express x16 és egy PCI Express x1 bővítőkártyát fogad. Meghajtórekeszből az SD31P egy 5,25 hüvelykessel és három 3,5 hüvelykessel (ezek közül két belsővel) bír. A grafikus rendszert alapkiépítésben a lapkakészletbe integrált GMA950 grafikus mag alkotja, mely a rendszermemóriából foglalja le a szükséges memóriát.

Az XPC SD31P a megszokott megoldásoktól eltérően a Creative 7.1 csatornás hardveres audiovezérlőjét tartalmazza, mely a négy analóg kimenet túl optikai és koax SPDIF kimenetekkel és bemenetekkel is szolgál, ezzel tökéletessé téve a hangélményt. A gép számos további interfészt tartalmaz, így összesen hat USB kapu (plusz négy kivezethető port), kettő Firewire és egy Gigabit LAN csatlakozó, D-Sub kimenet, hangkimenet és -bemenet, PS/2 portok, továbbá egy SATA hot-plug aljzat lett kivezetve a ház elejére és hátuljára. A gép mindezen kívül egy nyolc különböző memóriakártya-típust fogadó kártyaolvasó/író egységet is kapott.

A rendszer hűtését is továbbfejlesztették a korábbi modellekhez képest; az XPC SD31P a Shuttle által szabadalmaztatott Ice Cooling megoldás megújult változatát tartalmazza, mely egy 92 mm-es ventilátorral igyekszik megfelelő szellőzést nyújtani a belső térnek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés