Xeon processzorok 1066 MHz-es rendszerbusszal?

Az X-bit labs szerint Intel már a következő évben piacra dobná a Xeon kétprocesszoros rendszerekbe szánt, 1066 MHz-es rendszerbusszal rendelkező változatát.

Hirdetés

Emlékezetes, hogy az Intel nemrégiben törölte a Xeon-termékvonalból a Jayhawk maggal szerelt processzorokat, felgyorsítva a dual-core chipek megjelenését. Ezek ideje azonban csak komótosan közeleg, amit az is jelez, hogy a Xeon-útiterv következő állomása az 1 MB L2-cache-sel és 800 MHz-es quad pumped busszal gyártott 64 bites (EM64T) Nocona, amelyet az Intel Lindenhurst (E7320, E7520) és Tumwater (E7525) kódnevű chipsetjei támogatnak. Ezt követi majd a Nocona nagytestvéreként emlegetett, 2 MB L2 gyorsítótárral rendelkező, 3,8 gigahertzen ketyegő Irwindale.

A The Register c. informatikai hírmagazin arról számolt be, hogy az Intel egyik specialistája, Tommy Rydendahl nyilvánosságra került prezentációja szerint a Lindenhurst és Tumwater nevű lapkakészletek utódai az 1066 MHz-es rendszerbuszt támogató Blackford és Greencreek kódnevű chipsetek lesznek. A dokumentum szerint a termékek 2005 közepe után kerülhetnek piacra.

Feltételezhető, hogy a Blackford és Greencreek megjelenése éppúgy egy 1066 MHz FSB-jű processzor piacra dobásához lesz igazítva, amint történik ez a 800 MHz-en kommunikáló processzor-chipset párosok esetében. Mivel azonban eddig a Nocona és az Irwindale kapcsán is csak 800 MHz-es FSB-ről volt szó, kérdés, hogy az 1066 MHz-es busz mögött egy továbbfejlesztett Irwindale-t vagy esetleg már egy új, két maggal bíró processzort kell-e feltételeznünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés