XC Cube barebone Pentium M-alapokon

Nemrég tudósítottunk az AOpen i855GMEm-LFS jelzésű alaplapjáról, amely Pentium M és Celeron M processzorokat képes fogadni, így kitűnő bázist jelent energiatakarékos rendszerek építéséhez. A gyártó most újabb termékkel rukkolt elő: a vállalat japán honlapján már feltűntek az XC Cube EZ855 nevű barebone specifikációi.

Az új fejlesztésű UX855GME alaplap foglalatába 400 MHz-es rendszerbusszal készülő, 479 tűs Pentium M vagy Celeron M processzorok illeszthetők. Az Intel 855GME északi híd integrált grafikus vezérlőt tartalmaz, amelyhez a hátlapon egy analóg VGA-kimenet társul. DVI-csatlakozót hiába keresünk, de jó hír, hogy a rendszer egy AGP4x és egy PCI aljzatot biztosít a rendszer bővítéséhez. A házban egy 5,25 és két 3,5 hüvelykes rekesz található, a meghajtók számára két IDE csatorna áll rendelkezésre. A két memóriafoglalat maximum DDR333 sebességű, 2 GB összkapacitású modulokat képes felvenni.

A mini-PC-t számos interfésszel látják el, ezek közül a hatcsatornás hangot támogató analóg és digitális audiobe- és kimenetek, valamint a Gigabit Ethernet, a négy kivezetett USB 2.0 és a kétféle Firewire-csatlakozó említendő. Az energiatakarékos rendszer nem jelenti azt, hogy ne lehetne tetszés szerint bővíteni a gépet – ehhez a 275 wattos tápegység biztosít kellő mozgásteret.

A ComputerBase információi szerint Európában nem az „EZ” (Metropolitan), hanem az „EY” (Living Art) sorozatban, EY855 Supersilent néven jelenik meg a modell, ez azonban csupán az eltérő formatervre utal. A barebone ára várhatóan 369 euró körül alakul.


XC Cube EZ sorozat


XC Cube EY sorozat

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés