Windows blog: fejlesztés Windows 8-ra - alkalmazások feltöltése

Legelső dolgunk nevet foglalni az alkalmazásunknak. Ehhez meg kell nyitnunk a Visual Studio 2012 RC for Windows 8 alkalmazást, ahol is a Store menüben megtaláljuk a Reserve App Name menüpontot. Erre kattintva a a webes fejlesztői felületen találjuk magunkat, melyben minden adatot meghatározhatunk a feltölteni kívánt programhoz. Megadhatjuk az alkalmazás árát, engedélyezhetünk időszakos próbaverziót, illetve az alkalmazáson belüli fizetést, meghatározhatjuk mely piacon jelenjen meg az alkalmazás illetve hogy mikortól. Egyúttal itt határozhatjuk meg azt is, hogy milyen kategóriába kívánjuk feltölteni az adott programot. Az alapinformációkon túl azt is meg kell adnunk, hogy használni kívánjuk-e a Live Connect szolgáltatásokat vagy bármilyen push értesítést.

A csomag feltöltéséhez A Visual Studio alkalmazásba visszatérve tudunk nekikezdeni. a Store menüt ismételten megnyitva érhetjük el a csomagkészítő menüt, ahol első lépésként a fejlesztői fiókunkkal lefoglalt neveket láthatjuk. Itt a megfelelő kiválasztásával meg tudjuk adni a program információit és meghatározhatunk egyes minimum rendszerkövetelményeket.Miután a csomagkészítő végzett akár ki is próbálhatjuk az alkalmazást feltöltés előtt.


[+]

A feltöltés után a fejlesztői felületen megtalálhatunk minden szükséges információt a nyelvi támogatástól kezdve a képernyőképekig. A feltöltést egy ellenőrzési folyamat követ, mely után egy sikeresen megjelent programmal kapcsolatos visszajelzéseket és értékeléseket valamint a letöltések időbeli eloszlását is itt követhetjük nyomon.

Inarus

Előzmények