Windows blog: Windows 8 verziók és a frissíthetőség

A korábbi gyakorlattól eltérően a Windows 8 jóval szűkösebb számú alverziót fog kínálni leendő vásárlóinak, egész pontosan négyet. Az Enterprise változatot – nevéből is következtethető módon – céges környezetbe szánják, ennek megfelelően elsősorban ilyen célokból hasznos extra szolgáltatásokat nyújt. A Windows 8 és Windows 8 Pro x86/64 típusú rendszerekre tervezett változatok, melyek között a különbség a Pro verzióban fellelhető BitLocker, BitLocker Ro Go, fájlrendszer-titkosítás, távoli asztal hosztfunkciók, domain join csatlakozási lehetőség, illetve többek között Hyper-V kliens és a Windows Media Center meglétében jelentkezik. A Windows 7 esetében csak az Enterprise és Ultimate verziókban elérhető utólagos nyelvi bővítés a nyolcas rendszerben már a sima és a Pro változatban is megtalálható lesz.

windows 8 logo

A fenti változatokon kívül piacra kerül, csak és kizárólag előretelepített formában Windows RT, mégpedig jellemzően az ARM-családra épülő eszközökön. Ennek köszönhetően az x86/64-es platformra írt alkalmazások kompatibilitása és a Windows Media Player itt hiányzik, ugyanakkor az ilyen rendszerrel érkező eszközök előretelepített Office csomaggal (Word, Excel, PowerPoint és OneNote alkalmazások), valamint eszköztitkosítási protokollal fognak rendelkezni.

Acer Iconia W700 Acer Iconia W700

Ahogy arról már a korábbiakban is hallani lehetett, a Microsoft kedvezményes áron (14,99 euróért, vagyis árfolyamtól függően hozzávetőlegesen 4500 forintért) kínál Windows 8 Pro verzióra történő frissítési lehetőséget mindenki számára, aki előretelepített Windows 7-tel vásárol számítógépet 2012. június 2. és 2013. január 31. között. A világszerte 131 piacon indított akció az előretelepített Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional és Ultimate változatokra vonatkozik. A frissítés lehetőségét ugyan ezen termékek valamelyikének licenszéhez kötik, azonban nem feltétlenül az adott szoftverhez, így egy ilyen frissítési lehetőség bármelyik, a hardverkövetelményeknek megfelelő, Windows XP SP3, Vista vagy Windows 7 verziót futtató számítógépen beváltható.

A megvásárolt termékre szóló frissítési ajánlatott legkésőbb 2013. február 28-ig lehet beváltani az alábbi linkre kattintva, melyen további információkat is kapunk a frissítés elérhetőségéről és a beváltás lehetőségeiről is.

Inarus

 

Azóta történt

Előzmények