Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Aztán majd ősszel csodálkoznak, hogy miért nem 4500..."
Tökmindegy mert ha bemegy a bevásárlóközpontba anélkül, hogy utána járna, úgyis win8 nélkül jön ki...
Egyébként igen, Vista-Win 7 váltásnál az MS által megadott időintervallumban ingyen volt, most meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Payskin
tag
Mielőtt szénné lelkesednénk magunkat a 15 eurós, kedvezményes upgrade-en, érdemes tudni, hogy ez eddig ingyen volt. Lehet, hogy nem 100+ akárhány országban, és nem lehetett Home-ról Próra upgrade-elni, de az USA-ban a 2009. június 26 és 2010. január 10 között megvásárolt Vistás gépekhez ingyen járt a Win7 Upgrade Kit. Most meg ügyesen fogalmazva, kedvezményként beállítva kérnek érte kicsi pénzt. Ügyes!
Az "ügyes fogalmazás" ott érhető tetten, amikor 10 emberből 8 azt hiszi, hogy "fú milyen kedvezményes lesz a Win8 frissítés, akkor én is veszek", a dátumokra vonatkozó félmondat meg huss... Aztán majd ősszel csodálkoznak, hogy miért nem 4500...
Eközben, ha jól láttam tegnap, egy Mac OS X frissítés 20 dollárba kerül, ugyanez az akció -- most veszed a gépet a "régi" oprenszerrel, frissítesz az újra -- pedig ingyen van.
-
edward2
addikt
Csak én érzem úgy, hogy a Windows 8ként reklámozott Windows RT gépek miatt még iszonyatos anyázás lesz user részről???
-
Gusztáv
addikt
Na az ilyen dolgoknál szoktak a felhasználók egy skip-et nyomni
. Nálunk, ahol van kb 10.000 gép globálisan, ez kicsit körülményes. A Bitlocker viszont tényleg nagyon kényelmesen kezelhető vállalati környezetben is, AD account-ja úgyis mindenkinek van, policy-vel pillanatok alatt meg lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Plusz tegyük hozzá, hogy ha a kedves user elfelejti a jelszavát, akkor nincs az az isten, aki visszahozza az adatait. Nálunk egyszer a cégvezetés felvetette ezt a truecrypt dolgot, a teljes IT egyöntetűen kapott sikítófrászt abban a pillanatban (és el is kaszálta).
A Bitlockerhez viszont lehet csinálni mesterkulcsot, amivel ilyen esetekben fel lehet oldani a titkosítást. Ja és azt se felejtsük el, hogy az AD-be integrálva van, ami nem egy utolsó szempont vállalati környezetben.
A 15$-ár szerintem elég korrekt, persze ettől nem fog mindenki egyből váltani (mondjuk én biztos kifizetném, ha most vennék gépet).
-
kukulec
őstag
valaki el tudja nekem mondani (nagyon amatőr vagyok), hogy lesz olyan verzió, hogy
1. bemegyek a boltba, megveszem a telepítő dvd-t
2. nem kell utána netes regisztráció
3. ha leformatálom a gépem vagy újat veszek, akkor nem kell elektronikusan engedélyt kérnem, hanem simán minden további nélkül megtehetem? vagy ez az egész már tisztán netről töltöm le eleve típusú történet lesz? -
törölt tag
Ezt nem tudtam köszi, természetesen a 0 terméktámogatás részt azt igen
Amúgy én Truecrypt-et sem használok, nem is használtam soha. Sőt nekem mindig elég volt Vista óta a HP verzió, és 8 -asból is sima 8-as kell majd nekem nem a PRO
Igen kis cégek esetében, viszont jól jöhet a BitLocker a még nem vállalati szintű Winben.
-
vicze
félisten
válasz
#41133696 #28 üzenetére
Ezzel az az egy gond, hogy mivel a truecrypt nem támogat TPM-et, így nincs egy cég se aki használná. Másrészt 0 terméktámogatás, így egy cég még inkább távol tartja magát tőle.
Pro-ban csak azért rakják bele BitLockert, mert vannak kis cégek, akik nem veszik meg az Ent (Nincs felsorolva, de ugye lesz ugye a "nagyvállalati" verzió, mennyiségi licence-el.) verziót, azoknak teljesen jó, nem otthoni gép kódolgatására való.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
csak nekem szúrja a szemem az hogy csak pro frissítenek
azért nem egyenértékű a 3 termék : Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional és Ultimate
és mindegyikből ugyanaz lesz- -
törölt tag
Amúgy ez a bitlocker kicsit humoros dolog... főleg az ingyenes http://www.truecrypt.org/ fényében
A többi szolgáltatás nem ilyen egyszerűen váltható ki, de ez speciel igen.
-
Воланд
titán
válasz
ro_bert17 #26 üzenetére
"Ezek szerint a 15+x euro kevesebb lesz, mint a kisker ára?"
nem hiszem.
""..de a kedvezmény visszafizetésével telepítheti.." - amúgy még mindig nem tudom mit fizetek "vissza" Vagy a fordítás nem sikerült túl magyrosra?"
a 15 euro egy kedvezmenyes ar, magat a kedvezmenyt pedig nem lehet tudni, mivel meg nincs publikus vegleges ara a termeknek. ezt majd akkor fogod megtudni, hogy ha bejelentik a vegleges arakat.
"The upgrade offer is tied to a Windows 7 PC purchased between 2 June 2012 and 31 January 2013, but you can choose to redeem the offer and install the upgrade on any compatible Windows-based PC with a qualifying base operating system. "
-
zsírsámán
senior tag
Fura, hogy mindenki rinyál a win8 ellen... Nekem eddig nem fagyott le, nem melegedett túl, nem volt adatvesztésem, nem voltak kompatibiliási problémáim, nem találkoztam kékhalállal sem. (kopp-kopp) Nem lehet, hogy azok csinálnak valamit rosszul, akik ezekkel a hibákkal naponta 5-ször találkoznak??
-
Воланд
titán
válasz
ro_bert17 #20 üzenetére
"A Windows 8 frissítést a jogosult számítógépre kell telepítenem, vagy telepíthetem más számítógépre is?
A frissítési kedvezmény 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolt Windows 7 számítógépekre vonatkozik, de a kedvezmény visszafizetésével telepítheti a frissítést bármilyen kompatibilis Windows alapú, jogosult operációs rendszerrel rendelkező számítógépre is. " [link]
ergo te 15 euroert megveszed a win8 frissitest, de ha te masik gepre akarod telepiteni, akkor 15 + x euro lesz a muvelet ara.
-
ro_bert17
őstag
És mit kell vissza fizetni?
"SzoftverfrissítésEgy frissítési licenc kizárólag egy számítógépre vonatkozik, és csak megfelelő operációs rendszerre (azaz Windows XP SP3, Windows Vista vagy Windows 7) vonatkozó alaplicenccel rendelkező számítógépekre telepíthető."
Ha jól értem, akkor nem muszáj azt a W7-el rendelkező számítógépemet megfrissítenem, amelyet jún 12 és jan 31-e között veszek, hanem bármelyik otthini vindóz gépem frissíthető?
-
ro_bert17
őstag
Gondolom biztos a vasárnapi ebéd miatt van, de nekem sajna nem tiszta.
"A frissítési kedvezmény 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolt Windows 7 számítógépekre vonatkozik, de a kedvezmény visszafizetésével telepítheti a frissítést bármilyen kompatibilis Windows alapú, jogosult operációs rendszerrel rendelkező számítógépre is. "
Tehát ha veszek eszközt W7-el jún. 2 és 13 jan. 31 között, akkor pici pénzért kapok W8-at. De hogy jön a képbe, a többi op. rendszer? -
Воланд
titán
"a Pro verzióban fellelhető BitLocker, BitLocker Ro Go, fájlrendszer-titkosítás, távoli asztal hosztfunkciók, domain join csatlakozási lehetőség, illetve többek között Hyper-V kliens és a Windows Media Center meglétében jelentkezik."
a pro verzioban sincs media center, azt kulon lehet majd megvasarolni.
-
attilafree
csendes tag
Kár, hogy a régebben vásárolt gépekre nem vonatkozik a 15$-os frissítési lehetőség..., nyitott vagyok az újdonságra, tetszik is a W8, teszteltem is még a CP-t, nem volt vele baj, de hogy nem fogok érte X * 1000 Ft-ot fizetni az biztos, van egy érzésem, hogy zsákutcába fog futni vele a MS, ha minden W7-es gépre lenne kedvezményes upgrade talán versenyképes lenne...
Ui.: Az apple ilyen téren is korrektebb, ha egyszer vettél egy szoftvert, akkor a következő változatokat mindenképpen kedvezményesen kapod meg... Persze itt az MAC OSX-re gondolok...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
djculture #10 üzenetére
Érdekes, nekem nem volt vele problémám, pedig használtam a CP-t is, meg most RP éles rendszernek van használva. És semmi ilyen nyom nem árulkodik, hogy lenne adatvesztésem.
Ja, és mit vársz egy félkész/háromnegyed kész rendszertől? Minden hol írják, hogy "Saját felelőségre". Innentől fogva, nem lehet ráfogni hogy szar a rendszer, csak a user nem tud olvasni és nem tudja hogy kell virtuális gépre feldobni.
Ha meg tud olvasni akkor ne a rendszert hibáztassa, hogy szar és feldobja élesnek, hanem magát, mert nem figyelt oda eléggé az adataira. (mondjuk béta rendszert úgy kell tesztelni, használni, hogy az adataid ne vesszenek oda) Ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
A mostani kiadás előtti verzióról van szó nem a véglegesről. Mivel pl a chip dvd-n rajta volt ez averzió a jó isten is elkezdte ezt felrakni aztán meg hozzák a gépeket hogy baj van. De mondjuk szerintem a kiadás előtti verziónak se szabadna ekkora bugokat tartalmaznia, pl a partíció kezeléssel kapcsolatosan. Mondom egyelőre tiszta vista a történet.
pcsabat Ja jól látod a helyzetet.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
csak én érzem úgy, hogy biztosan nem fogok átállni még pár évig Win 8-ra 7-ről? Sztem abszolút felesleges még kiadni az új rendszert. Mi céges környezetben kb. fél éve fejeztük be az átállást win 7-re és nálunk spec senkinek esze ágában nincs 8-ra váltáson gondolkodni. Inkább ölték volna a fejlesztési költségeket a win 7 javítgatására és ha annyira kell a tablet piac akkor adtak volna oda ki egy windows-t külön és kész...
-
djculture
félisten
Visszakeressem itt a fórumban hogy a vistára is ugyanezt mondták egyesek kiadás előtt?
Win8-al még szép adatvesztésbe is bele lehet futni annyira nem bug halmaz.... Legalább is érdekesen három gépen is találkoztam ilyennel, amelyeken érdekesen a win7 évek óta ment gond nélkül. A vinyók meg 100% állapotúak.
[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
próbáltátok ti egyáltalán? vagy csak megy a fröcsögés? A vista tényleg egy bughalmaz volt, a win8 nem
-
djculture
félisten
Szerintem még ennyit se ér az egész mert ez a verzió olyan mint a vista, egy kezdetleges cucc ezer hibával.
Mire kigyomlálnak belőle minden hibát jön az új windows és a kutyának se fog kelleni.
Vista is így járt, sp2 idején lett normálisan kezelhető, ez is így fog.
Ezek köztes verziók kb arra jók hogy a felhasználókkal béta tesztelnek élesben.[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
régen volt olyan is h dobozos win-ről váltásnál is volt kedvezmény nem?
-
Misi 007
őstag
Az én notimhoz Win 7 Home Premium járt ha itt is lehet ennyi pénzért simán váltok majd Win 8-ra.
-
dani3l
őstag
Azert vicc, hogy akinek mondjuk kellene a MediaCenter, annak a Pro-t kell megvennie, akkoris ha arra a sok titkositasra meg hokuszpokuszra nem tart igenyt..
Mondjuk ez a 15 Euros upgrade eleg barati, igy nezve nem olyan veszelyes, de gondolom külön megvasarolva mar azert lesz különbseg.. -
BitLocker Ro Go
Ez nem Bitlocker To Go lenne? -
wwenigma
Jómunkásember
Komoly pénzeket lehetne szakitani a fizetős metroui eltuntetéssel...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 8 verziókról és a régi rendszerek kedvezményes frissíthetőségéről röviden.