Windows blog: a Microsoft és a Távmunkaház

A Microsoft és a Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ közös munkájának köszönhetően a Microsoft Magyarország Korlátlan Lehetőségek Programja keretében távmunkaház indul Nagykőrösön. A projekt célja, hogy a gyermekgondozási segélyen élt, szülés előtti munkahelyükön helyet újra nem kapó, munkaképes, de gyermekük miatt az ingázással járó terheket vállalni nem tudó munkaerő számára is lehetőséget biztosítsanak egzisztenciájuk felépítéséhez.

Mindehhez a Microsoft a Távmunkaház tantermének bútorozása mellett a projekt keretein belül megvásárolt számítógépekhez biztosított szoftveres támogatást olyan termékekkel, mint például a Windows 7 és a Windows Server, az Office 2010-es irodai csomag, valamint a távmunkát elősegítő Office 365 szolgáltatás. Utóbbi egyébként kulcsfontosságú szereppel bír a most áprilisban indított Kismama Karrier Központ programjában, mely legalább 160 kismama és kisgyermeket nevelő apuka számára teremti meg a lehetőséget a visszatéréshez a munkaerőpiacra.

Az IDC globális IT piackutató és tanácsadó cég szerint a felhő-alapú szolgáltatások – mint amilyen az Office 365 is – nettó 87,3 milliárd forinttal járulnak hozzá a gazdasági befektetésekhez azzal, hogy segítségükkel több ember érhető el, jobb hozzáférést biztosítanak a legfontosabb információ- és kommunikációs technológiákhoz, mindezt anélkül, hogy beruházások csökkentésére vagy az infrastrukturális fejlesztések visszafogására lenne szükség. Ez a Magyarországon viszonylag újnak számító szemlélet az IDC szerint csak hazánkban 2000 új munkahely létrejöttében játszhat szerepet.

„Az Office 365-öt eddig működésük hatékonyabbá tételéhez vállalkozások vásárolták meg, a Bács-Kiskun Megyei Szolgáltató Központtal közösen most az is kiderül, hogyan tudjuk a Microsoft „felhőt” egy kialakuló közösség felépítésére használni. A Microsoft Magyarország és a Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ is fontos feladatának tekinti a fogyatékkal élő emberek és az őket tömörítő civil szervezetek megsegítését, így a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programja keretében az együttműködés több évre nyúlik vissza. A Microsoft segíti az e-civil tananyagok elkészítését és oktatását, az ország minden megyéjében, több száz civil szervezet számára. A Civil Központ közvetítésével ez idáig 47 szervezet kapott bútor, 11 szervezet számítógép-támogatást. Több mint ezer szervezet használ ma ingyenes, legális szoftvereket, és vettek részt a Microsoft Digitális Írástudás és Biztonságosabb Internet képzésein” – emelte ki Szilágyi Bernadette, a Microsoft Magyarország Korlátlan Lehetőségek programmenedzsere.

Inarus

Azóta történt

Előzmények

  • Windows blog: Nokia és Microsoft a BME-n

    A Nokia és a Microsoft közös fejlesztői laboratóriumot nyit a Budapesti Műszaki Egyetemen, melynek megnyitója alkalmából szakmai konferenciát szerveznek.