Windows blog: százezer dollárt kap, aki feltöri a Windows 8.1 Preview-t!

Bevett szokás a nagy informatikai vállalatoknál, hogy egy-egy új termékük vagy szolgáltatásuk biztonságát nyilvános próba alá vetik, és vaskos pénzbeli vagy egyéb díjban részesítik azokat, akik hiányosságot találnak a védelmi rendszerben. Szerdán (június 26-án) válik elérhetővé a Windows 8 nagyszabású frissítésének, a Windows 8.1-nek a próbaverziója, melynek a fejére vérdíjat tűzött ki a Microsoft.

A legnagyobb, mai árfolyam szerint 22 millió forintos, 100 000 dolláros díj annak üti a markát, aki merőben új exploit technikával jár túl a Windows 8.1 Preview operációs rendszer védelmén. További 50 000 dollárt (hozzávetőleg 11 millió forintot) kap a hacker, ha részletesen feltárja a Windows törésmódszerét.

A harmadik, stílusosan 11 000 dollárra kiírt díj a Windows 8.1 Preview-val érkező Internet Explorer 11 Preview változatát érinti. Az kapja meg, aki kritikus sebezhetőségi problémát talál a Microsoft böngészőjében. A Windows 8.1 Preview törését illető kihívásokkal ellentétben az exploreres csak egy hónapig (tehát június 26-tól július 26-ig tart). További részletek, az egyes feladatok pontos leírása és a „megfejtések” beküldésének módja az alábbi linken található.

Azóta történt

Előzmények