Egy Windows 7 frissítés akadályozhatja a grafikus driverek telepítését

A Microsoft bejelentette, hogy a héten megjelent KB3004394-es jelzésű frissítésük számos hibát generál az egyes grafikus meghajtók telepítésénél, amire vonatkozóan a felhasználók a Windows 7 operációs rendszer kapcsán pár napja panaszkodnak.

Hirdetés

A vállalat szerint a hiba biztosan érinti az AMD és az NVIDIA grafikus eszközillesztőit, de feltételezhetően az Intel szoftvereit is, bár utóbbira még nem érkezett konkrét hibajelentés. A Microsoft szerint a panaszok összefüggésben lehetnek az új eszközillesztők kiadásának dátumával. Ebből a szempontból az AMD járt rosszul, mivel pont keddre időzítették a Catalyst Omega kiadását, míg az NVIDIA három héttel korábban adta ki legutolsó GeForce driverét.

A fentiek mellett feltételezhető, hogy a KB3004394-es frissítés felelhet a Windows Defender és egyéb más Windows szoftvereket érintő, frissen jelentkező hibákért is.

A Microsoft kiadott egy KB3024777-es frissítést, amely helyrehozza azokat a károkat, amelyeket tulajdonképpen a KB3004394-es frissítés telepítése okozott. Ezután maga a KB3004394-es frissítés eltávolítható lesz, aminek hála elméletileg a grafikus meghajtók is újra hibátlanul települnek. A probléma egyébként csak a Windows 7-et és a Windows Server 2008 R2-t érinti, és ezen belül is jelen pillanatban úgy tűnik, hogy csak a felhasználók egy kis részét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés