A Transcend is belép a Wi-Fi-s memóriakártyák piacára

Hirdetés

Nem is olyan rég az Eye-Fi volt az egyetlen vezeték nélküli kommunikációra is képes memóriakártyát kínáló cég, mára azonban meglehetősen felerősödött a konkurencia a SanDiskkel, a Toshibával és a PQI-val. Most a Transcend döntött úgy, hogy belekóstol ebbe a piaci szegmensbe és bejelentette saját 16 és 32 GB kapacitású SDHC Class 10-es besorolású memóriakártyáit, melyek az említettekhez hasonló módon képesek lesznek a vezeték nélküli fájlátvitelre is.

Az új Transcend kártyákat kétféle módban lehet majd használni: közvetlen megosztás (Direct Share), illetve internet módokban. Az első működési elvet választva lehetőségünk nyílik arra, hogy a fényképezőgéppel (amiben a Transcend kártyáját használjuk) pont-pont kapcsolatot létesítsünk akár három másik, Wi-Fi-vel rendelkező készüléken keresztül (PC, Táblagép, okostelefon stb.). A „Shoot & View” (fotózz és nézd meg a képet) funkcióval pedig azonnal, a fénykép elkészítése után közvetlenül megnézhetjük a fotót táblagépünkön, vagy okostelefonunkon.

Az internet módban egy speciális mobil alkalmazáson keresztül (Wi-Fi SD App – iOS és Android rendszerek alá egyaránt elérhető lesz) felcsatlakozhatunk az internetre. A szoftver összegyűjti és rendszerezve egy gyűjteménybe rendezi a hozzá irányított képeket, filmeket, amelyeket a felhasználók megtekinthetnek, letölthetnek, illetve meg is oszthatnak közösségi oldalak, vagy email segítségével.

Egy külön erre a célra kifejlesztett böngészővel asztali számítógép, illetve notebook segítségével (mindkét esetben persze előfeltétel a vezeték nélküli hálózat megléte) is csatlakozhatunk a Transcend Wi-Fi kártyáihoz, amik a legfrissebb információk szerint hamarosan a boltok polcaira kerülhetnek. A 16 GB-os 69, a 32 GB-os példányokért 99 dollárt kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés