Gigászi fényerejű tévével támad a Vizio

A 4K HDR támogatású kvantumpontos P Quantum X sorozat FALD háttérvilágítási eljárást kapott.

A korábban már egyre több innovatív termékkel is előálló Vizio bejelentette, hogy számos új televízióval lép színre, köztük egy abszolút felső kategóriásnak tűnő modellel. A P Quantum X kvantumpontos LED LCD technológiára épül, és támogatja a 4K felbontás megteremtését.

Vizio P Quantum X
Vizio P Quantum X [+]

A fejlesztés FALD háttérvilágítást kapott, azaz a fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezték el a tervezők, és a LED-eket több, egészen pontosan 470 egyedileg vezérelhető csoportba osztották. A cégtől kapott információk értelmében a készülék maximális fénysűrűsége elérheti a 3000 cd/m² értéket, ami a mai tévés univerzumban kiemelkedően jó értéknek számít, és azt jelenti, hogy papíron képes a nagy dinamikatartományú anyagoknál színpontos megjelenítésére is. A szériába tartozó  tévék megkapták a cég saját SmartCast okostévé platformját, amelyen keresztül lehetségessé válik a különféle internetes tartalmak közvetlen elérése.

A P Quantum X tv 75 hüvelykes változata 3500 dollárba (~1 100 000 forint) kerül, a 65 hüvelykesért pedig 2200 dollárt (~640 000 forint) kérnek majd el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Előzmények

Hirdetés