Hirdetés

Videokártyahűtő az Enmic-től

Hirdetés

Említést érdemel, hogy az Enmic új hűtőrendszerét az Arctic Cooling nevű vállalattal karöltve fejlesztette ki. A VGA-Silencer névre keresztelt hűtőrendszer első látásra úgy tűnik, mintha a GeForce FX 5800 Ultra videokártyák szabványhűtője lenne. Ezt a látszatot csak alátámasztja, hogy az új termék elfoglalja az AGP-slot alatti PCI-sínt is.

A két eszköz közötti hasonlóság azonban ezzel ki is merül. Köztudott, hogy az Enmic már csak és kizárólag az ATI grafikus chipjeire épülő videokártyákat készít, amelyeknek azonban jóval kisebb a hőleadásuk nVidiás társaikénál. Érdekesség, hogy az új jövevény a hűtésre használt levegőt először a PC belsejébe szippantja és onnan szívja-tolja rá a videokártyára.


Forrás: www.k-hardware.de

A VGA Silencer két üzemmódot kínál: High-Speed-módban a zajszint megfelel egy hagyományos Radeon 9800 Pro hűtőjének, ám a hűtési teljesítmény mintegy 35 százalékkal magasabb. Még Low-Speed módban is 20 százalékkal jobb a hűtő teljesítménye, mint a gyárié - sőt, a zajszint a felére csökken! A Platinum-IceQ sorozat tagjai heteken belül kaphatók lesznek. Az Enmic szerint a hűtőt elsősorban Radeon 9500 (Pro), Radeon 9600 (Pro), Radeon 9700 (Pro) és Radeon 9800 (Pro) típusú videokártyákra érdemes felszerelni. A VGA-Silencer ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

  • IceQ - a jeges fuvallat

    Újabb részletek derültek ki a Games Convention 2003 rendezvényen bemutatott Enmic VGA hűtőről.

  • Kitört a Vulkán

    A Volcano 11 sikerén felbuzdulva a Thermaltake megjelent a 12-es sorozatú processzorhűtőkkel is.

Előzmények

Hirdetés