USB 3.2 Gen2x2 csatoló figyel a Gigabyte új külső SSD-jén

A Gigabyte külső meghajtója nem csak elegánsra, de állításuk szerint „szinte tökéletesen leejtésállóra” is sikerült.

Hirdetés

A Gigabyte a mai napon bemutatta a VISION 1 TB névre hallgató külső SSD-jét, ebben a kategóriában ez a gyártó első terméke – a VISION branddel eddig még csak alaplapon találkozhattunk. A 20 mm vastag, környezetbarát műanyagból készült burkolat a gyártó állítása szerint egy 122 centiméteres magasságból történő leejtés esetén is megvédi a belül dolgozó SSD-t, amin egyébként van is mit védeni, hiszen nem egy olcsó darabról beszélünk.


[+]

Ugyan pontos specifikációkat nem tudunk (leszámítva a PCIe 3.0 x4 csatoló, illetve egy Phison E12 kontroller meglétét), azt megtudtuk a termékoldalról, hogy a meghajtó ideális esetben a 2000 MB/s-os írási és olvasási tempót is elérheti. Persze az SSD sebessége mit sem érne a megfelelő interfész nélkül, ezt pedig nyilván a gyártó is tudta, hiszen az eszköz egyik rövidebb oldalára egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatlakozó került, melyet a mellékelt, Type-C – Type-A kábel segítségével tudunk összekötni számítógépünkkel.

Bár a fentiek jó összképet adnak, igazán csak akkor tudjuk majd hova tenni a Gigabyte újdonságát, ha már az árát is ismerjük, ezt azonban egyelőre még nem árulták el nekünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés