UMAX DVD-6500, már itthon is

A DVD-6500-ról a low-cost, és ennek megfelelően a low-end kategóriába tartozik, tehát abba a kategóriába, aminek képviselői jóideje a MediaMarkt és egyéb áruházak kínálatának tetemes hányadát teszik ki. Minden termék egy adott piacra készül, és noha léteznek több százezer forintos asztali DVD-k is, arról nincs vita, hogy ezen olcsó lejátszók iránti kereslet óriási. Ennyi pénze ugyanis még van az átlag fogyasztónak arra, hogy házimozizzon, míg ha ugyanez a felszerelés csak milliós nagyságrendben hozzáférhető, akkor a kérdés nyilván kevesek kiváltsága marad.

Éppen ezért fontos, hogy a 30-50.000 Ft-os lejátszók közötti különbségeket -- már, ha vannak -- feltárjuk. Minden cég igyekszik spórolni az alkatrészeken, nyitott szemmel kell tehát járni a "best buy"-ok felismeréséhez. Persze csak akkor, ha ebben a kategóriában gondolkodunk.

A UMAX DVD-6500 név mindenképp jobban cseng, mint mondjuk a DiViDio, vagy más varázsszavak. Akkor is, ha belül ugyanazt kapjuk. A DVD-6500 ráadásul bruttó 42.000 Ft-os végfelhasználói áron hozzáférhető, ami kimondottan kedvező.

Pár paraméter:

  • Régiókódmentes asztali DVD lejátszó (ehhez egy varázskódot kell billentyűznünk),
  • Beépített 5.1 Dolby Digital (AC-3) dekóder,
  • DVD / VCD / SVCD / CD-R / CD-RW / MP3 támogatás,
  • Scart, SVHS és kompozit video kimenet,
  • Koaxiális és optikai digitális audio kimenet,
  • 5.1-es analóg audio kimenet.

    A forgalmazó az Origami System's Kft (06-1-431-3450, www.origamisystems.hu. A készüléket mi is teszteltük, cikkünk hamarosan megjelenik (dióhéjban: korrekt lejátszó, alapvetően elégedettek voltunk).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés